10 Gevaarlijkste Toeristenattracties in de Wereld

De meeste mensen gaan op vakantie om te ontspannen, maar er zijn ook mensen die hun vakantie graag iets spannender hebben. Heb je ook zin in een flinke dosis adrenaline? Zorg dan dat een van deze 10 gevaarlijkste toeristische attracties op jouw to-do-lijstje staat (of probeer ze allemaal!).

Loading...

De Danakil-woestijn in Ethiopië


A.Savin/wikicommons

Gelegen in het noordoosten van Ethiopië, het zuiden van Eritrea en het noordwesten van Djibouti, staat de Danakil-woestijn bekend als een van de meest vijandige en gevaarlijke plaatsen ter wereld. Het gebied staat bekend om vulkanen en geisers die giftige gassen en extreme hitte uitspuwen, met overdag temperaturen die 50° C overtreffen. Bovendien verhogen conflicten in Eritrea het risico om te worden ontvoerd. En toch zijn er mensen die hier naar op ‘vakantie’ gaan!

Yosemite National Park’s half dome in Californië


Als je door Yosemite Valley gaat wandelen, dan is de klim naar de top van de Half Dome (5 km) de grootste inspanning van de dag. Je mag al zeker niet te moe zijn, want de laatste 400 meter zijn het gevaarlijkst. Die paar 100 meter is zo goed als een verticale klim. Hoewel er metalen kabels zijn, die veel weg hebben van een ladder, bestaat nog altijd de kans om naar beneden te tuimelen. Leuk om te weten: in 1985 trof de bliksem hier vijf vrienden, twee van hen lieten het leven.

De Sinabung-vulkaan in Indonesië

Java en Sumatra zijn twee Indonesische eilanden die meer gevaren voor natuurrampen kennen dan waar dan ook. Sinabung is een actieve vulkaan op het eiland Sumatra. Uitbarstingen komen veelvuldig voor. Hierdoor verliezen telkens duizenden mensen hun onderdak of levensonderhoud. Heel wat dorpen en steden in de buurt van de vulkaan zijn verschillende keren bedolven met lava en as. De meest recentelijke uitbarstingen waren in 2010, 2013, 2014, 2015 en 2016. Helaas zijn er ook al heel wat mensen omgekomen bij de vulkaanuitbarstingen.

Elephant Kingdom in Thailand

Op een krokodillenboerderij in het Elephant Farm verhuurt de eigenaar een klein en half gesloten (krakkemikkig) vlot voor toeristen om de krokodillen te bezoeken en te voeden. Het voeden van de krokodillen is als gaan vissen. Je krijgt een hengel, maar in plaats van een visje hangt er een flinke lap vlees aan. De krokodillen springen dan uit het water om het vlees te vangen. Maar er zijn toeristen die de dieren ophitsen door het vlees omhoog te trekken als de hongerige dieren ernaar grijpen. Gelukkig heeft de hut op het vlot ook een dak, waar je in geval van nood (als het vlot niet zinkt!) op kunt kruipen.

Madidi National Park in Bolivia


Matthew Dryden/flickr

Op het eerste gezicht ziet deze plek er heel beeldig uit, maar het is wel een van de gevaarlijkste plekken ter wereld. Waarom? Alle beestjes en planten in het park zijn de meest giftige en agressieve fauna ter wereld. Als je in contact komt met de planten, levert je het ernstige jeuk, huiduitslag en duizeligheid op. Bovendien kun je besmet raken met tropische parasieten als je een wond hebt.

Skellig Michael in Ierland


Skellig Michael is een oude nederzetting van monikken. Toeristen moeten steile en oneven trappen beklimmen die meer dan duizend jaar oud zijn, zonder reling of ander hulpmiddel. Vermoedelijk hadden de monikken meer evenwicht, want een aantal mensen zijn hier al naar beneden getuimeld. En als je nou denkt, ik herken deze plek! Dat klopt, dit was de lokatie waar we Luke Skywalker terugzagen in Star Wars VII

Vallei van de Geisers in Rusland

We kennen Death Valley in de VS, maar het schiereiland Kamtsjatka in Rusland heeft ook zijn eigen Death Valley. De vallei ligt nabij de bekende Valley of Geysers. De hoge concentraties van giftige gassen in dit gebied zijn uiterst gevaarlijk voor elk levend wezen: planten en dieren leven hier niet lang, terwijl mensen zich snel onwel gaan voelen of duizelig met als afsluiter hoge koorts.

Praia De Boa Viagem in Brazilië


Zonnig strand, prachtige oceaan, wat wil je nog meer? Wel, dit strand ligt op de broedplaats van haaien. Sinds 1992 werden er al honderden aanvallen gerapporteerd!

Bikini-atol op de Marshalleilanden


Het eiland ziet eruit als een paradijs, maar Bikini-atol was ooit de thuisbasis van talloze nucleaire testprogramma’s. Hierdoor veranderde dit verloren paradijs in een radioactieve woestenij. De bewoners werden gedwongen hun huizen te verlaten, en zelfs vandaag de dag blijft het eiland gevaarlijk voor levende organismen. Als je geen kanker wilt, blijf je hier beter weg!

De Kokoda en Black Cat Trails in Papoea-Nieuw-Guinea


Luke Brindley/wikipedia

Zin in een leuke wandeling? Probeer dit pad dat bekend staat als het moordend pad. Het pad van bijna 100 km heeft eindeloze bedreigingen. Naast de fysische bedreigingen, kun je ook gevaarlijke dieren tegenkomen als tijgers, maar ook malariamuggen en bloedzuigers. Ook de lokale stammen zijn niet altijd even blij met toeristen.

Loading...
    1. Klaasvaak 4 oktober 2018

    Add Your Comment