10 Heetste Pepers Ter Wereld (2019)

Je mond al eens verbrand aan een hete peper? Een ervaring die je bijblijft. Wist je dat er een heel scala hete pepers bestaat, waarvan de ene nog heter is dan de andere? En dat er lijstjes van worden bijgehouden? En dat er een nieuwe heetste peper is, die een andere, namelijk de Moruga Scorpion, heeft onttroond? Tijd om hier eens in te duiken, want een voorbereid man of vrouw is er twee waard. Lees hier door de 10 heetste pepers in de wereld.

10. De Red Savina Habanero

Red Savina Habanero
Avriette /wikicommons

De eerste in ons heet lijstje. Vergis je niet, hij heeft al een bijzondere stevige smaak van ongeveer 500.000 Scoville-eenheden. Deze meting meet de ‘heetheid’ van pepers. Even ter vergelijking, Tabascosaus is 7.000 Scoville-eenheden. Peper met een glad huidje, en lekker vuurrood.

9. De 7 Pod Red Giant

7_pod

Deze grote peper komt uit Trinidad. Hij komt zelden voor in de natuur. Hij groeit best in temperaturen van 28 tot 32 graden. Niet in onze groentetuintjes dus. Stevig van smaak is hij wel. Hij zit rond het miljoen Scoville-eenheden

8. De 7 Pod Barrackpore

7pod barrackpore

Deze peper komt uit Chaguanas in Trinidad, een regio waar heel wat soorten hete pepers worden gecultiveerd. Typisch aan de Barrackpore is dat hij iets langer en gerimpelder is. De 7 Pods in zijn naam verwijzen naar de 7 potten die heet kunnen gemaakt worden met één peper. Perfect om je sauzen mee op te spicen. Ook beschikbaar in poeder.

7. De Bhut Jolokia (Geest Peper)

Naga_Jolokia

Deze peper (ook wel bekend als Naga Jolokia) heeft ook ongeveer 1.000.000 Scoville eenheden. Al behoorlijk stevig dus, deze peper. Hij groeit vooral in de Assam regio in India. Deze peper is een kruising van twee andere soorten. Ze worden tot 8 hete centimeters groot. En afhankelijk van hun soort zijn ze wat meer oranje, bruin of rood. Ze beschikken ook over een ruwe huid.

6. De Naga Viper

naga viper

Nee, dit is geen vervoersmiddel waar Tom Cruise zich supersnel in verplaatst in zijn volgende actiefilm. Dit is ook een hete peper. Komt niet veel voor en wordt gecultiveerd in het Verenigd Koninkrijk. Het is een resultaat van kruisingen van verschillende soorten. De heetheid varieert nog, want de soort is nog niet helemaal stabiel.

Vorige1 of 2