10 leuke weetjes over Marilyn Monroe

Al jaren lang willen wij graag zoveel mogelijk weten van onze favoriete beroemdheden. Toch proberen zij op hun beurt hun leven zoveel mogelijk privé te houden. Zo heeft elke beroemdheid zijn geheimen.

Marilyn Monroe is bij vrijwel iedereen bekend, ook van haar weten we natuurlijk niet alles. De actrice, die eigenlijk Norma Jean Baker heette, had ook een leven buiten de schijnwerpers. Een aantal leuke weetjes over haar leven die je misschien nog niet wist:

Medewerkster in een vliegtuigfabriek

Marilyn Monroe in vliegtuigfabriek
Marilyn begon haar loopbaan in een vliegtuigfabriek. Ze begon daar als parachute inspectrice en stroomde later door naar de functie spuitschilder van vliegtuigonderdelen.

Marilyn werd ontdekt in een militaire drone fabriek

Marilyn Monroe als model

Tijdens haar werk in de fabriek werd Marilyn ontdekt door fotograaf David Conover, die veel potentie in haar zag. Hij besloot daar een aantal foto’s van haar te nemen zo begon haar carrière als model.

Marilyn was de eerste covergirl op de Playboy

marilyn monroe in de playboy
Het was Marilyn die de playmate trend heeft gestart in 1949. Het leverde Hugh Hefner zijn miljoenen imperium op. Marilyn kreeg zelf slechts 50 dollar voor haar coverfoto.

Marilyn werd uitgehuwelijkt op haar 15e

Marilyn Monroe

Monroe trouwde op haar 16e met buurman James Dougherty (20). Dit gebeurde om te voorkomen dat ze naar een wees- of pleeghuis gestuurd moest worden. Ze woonde bij familievriendin Grace Goddard, maar toen die ging verhuizen kon zij niet meer voor Marilyn zorgen.

Marilyn was erg intellectueel

marilyn monroe geen dom blondje
Ondanks dat veel mensen haar als dom blondje zagen, was Monroe juist het tegenovergestelde. Ze omgaf zich graag met intelligente mensen en hield erg van discussiëren. Ze had een boekencollectie van zo’n 400 boeken.

Haar iconische stem was een manier om haar stotteren onder controle te krijgen

monroe stotteren

Marilyn had problemen met stotteren, met name wanneer ze opgewonden of juist zenuwachtig was. Om hier vanaf te komen is ze bij een logopedist in behandeling gegaan. Hier heeft ze haar luchtige, hijgende stemgeluid ontwikkeld. Haar stotteren kwam terug tijdens de opnames van de film ‘Somethings Got to Give’, dit kwam door extreme angstaanvallen en depressie. Hierdoor werd Monroe ontslagen van de productie.

Marilyn had moeite met het onthouden van teksten

moeite met teksten

Monroe had niet alleen last van stotteren, ook het onthouden van teksten kostte haar vaak veel moeite. Zeker als actrice is dit niet handig, de tekst: “It’s me honey” uit de film ‘Some like it hot’ kostte haar zo’n 60 takes.

Marilyn heeft twee plastisch chirurgische ingrepen ondergaan

plastisch chirurgie

John Hyde, Monroe’s zakenwaarnemer betaalde in 1950 voor de twee ingrepen. Marilyn kreeg daarbij een kin implantaat en een kleine correctie aan het puntje van haar neus. De bewijzen van deze operaties zijn onlangs op een veiling verkocht voor €21.000

Haar huidskleurige kristallen jurk werd op haar lichaam genaaid

De bekende jurk, waarin Marilyn John F. Kennedy toezong op zijn verjaardag in 1962, was zo strak dat hij dichtgenaaid moest worden. De jurk had geen rits of knopen. In 1999 werd de jurk verkocht voor meer dan 1 miljoen euro, op dat moment het hoogste bedrag dat ooit voor een kledingstuk is betaald. Het was een goede investering want in 2017 werd de jurk nogmaals verkocht, nu voor $4.8 miljoen aan Ripley’s Believe It Or Not

Haar Witte jurk uit ‘The Seven Year Itch’ brak records

iconische jurk van marilyn monroe

Marilyns kristallen jurk werd voor maarliefst 1 miljoen euro verkocht, maar een andere jurk verpletterde dat record. Monroe’s zwierige jurk van de fotoshoot bij de metro is misschien wel het bekendste beeld van Monroe. Een foto die iedereen zich kan herinneren en misschien ook wel het enige beeld dat sommige mensen van Monroe hebben. De jurk van de foto werd in 2011 geveild voor maar liefst 4,6 miljoen euro.

Ze verdient nog steeds bakken met geld

channel no 5 met marilyn monroe

En met ze bedoelen we de “Authentic Brand Group”, zij hebben namelijk de rechten om haar persoon commercieel uit te buiten en dat doen ze dan ook. Zo is Marilyn te zien in reclames voor onder andere “Channel No. 5”, en “Sexy Hair”. Hier wordt jaarlijks nog een slordige $15 miljoen mee opgehaald!