10 Meest Vreemde Piemels In Het Dierenrijk

Een man en zijn piemel: dat is een onafscheidelijk duo. Maar een menselijke piemel is wel redelijk saai als je die gaat vergelijken met deze van sommige dieren (behalve natuurlijk deze beroemde piemels, of wat te denken van de man met twee piemels). Waar Moeder Natuur niet allemaal aan gedacht heeft. Wij maakten voor je een lijstje op met 10 bijzondere dieren piemels.

Loading...

10. De eendenmossel – relatief gezien de grootste piemel

Misschien ken je zelfs dit dier niet, maar de eendenmossel heeft relatief gezien tot zijn lichaam, de langste penis. Die is namelijk tot acht keer zijn lengte lang. Beeld het je in bij de mensen, dat zou pas onpraktisch zijn. Eendenmosselen hechten zich vast aan rotsen, schelpen of walvissen. Als ze een leuk vrouwtje zien op de andere kant van de rots bijvoorbeeld moet dit dier zijn lange penis inschakelen want verplaatsen kunnen ze zich niet.

9. Blanket octopus – zwaard dat eraf valt

De vrouwtjes van dit soort octopussen zijn groter dan hun mannelijke tegenhangers. Wanneer het mannetje een vrouwtje in de zee tegenkomt, moet hij al zijn wapens inzetten. Dit dier heeft een hectocotylus, daar zitten zijn spermacellen in. Dat steekt hij in zijn vrouwtje. Het ‘ding’ breekt af, en het mannetje overlijdt. Het vrouwtje houdt de hectogotylus netjes bij, tot op het moment dat ze kindjes wil.

8. De eend – een hele lange fluit

Een alledaags dier, met een bijzondere penis. Vooral omdat deze piemel erg lang is. Dat is nodig omdat ze niet altijd netjes toestemming vragen aan de vrouwtjes om te mogen paren. Eens de mannetjeseend de vrouwtjeseend te pakken heeft, wil hij zijn sperma zo diep mogelijk inbrengen. En dat doet hij met zijn lange fluit. Moeder Natuur heeft de vrouwtjeseend toch uitgerust voor deze ongemanierde mannetjes. Hun vagina is een lang doolhof, waarmee ze de piemel kan misleiden als ze geen zin heeft en het sperma niet altijd geraakt waar het heertje wel zou willen.

7. De grote aardslak – hermafrodiet met twee peimels

Deze ongenode gast kennen we uit onze tuin. Deze hermafrodiet heeft niet één, maar twee piemels. Een eerste stuk en een blauwachtig aanhangsel. Ze paren wanneer ze in struiken of bomen hangen, ze gebruiken daarbij de zwaartekracht. Ze omkrullen het eerste stuk, en klaar is kees.

6. De mierenegel – vier koppige piemel

Dit dier, ook wel stekelmiereneter genoemd, is een eierleggend zoogdier dat voorkomt in Australië. Bijzonder aan zijn piemel is dat hij een vier-hoofdige penis heeft. Het vrouwtje van dit soort heeft twee vagina’s. Hij kan er dus maar twee terzelfdertijd gebruiken. De andere twee mogen even uitrusten.

5. De dolfijn – verstopte jongeheer

Dolfijnen zijn echte kinky dieren. Hun penis zit in hun lichaam in een soort schaamlippen verborgen, zodat ze toch gestroomlijnd kunnen zwemmen.

4. De huiskat – stekelige penis


Uwe Gille/wikicommons

Ben je verbaast dat onze beste vrienden ook in dit lijstje voorkomen? Lees dan maar door waarom ze toch een plekje verdienen, en dan wel op nummer vier. De mannelijke kat heeft op zijn piemel stekels staan, gemaakt van hetzelfde materiaal dan onze nagels. Deze stekels schrapen de binnenkant van het vrouwtje, zodat ovulatie wordt gestimuleerd. Zo, nu weet je ook waarom ze ’s nachts zoveel lawaai maken bij de daad.

3. De platworm – penis gevecht!

Zijn naam zegt het al, deze wormen hebben lange, platte lijven. Het zijn hermafrodieten. Maar deze beestjes kunnen elkaar niet bevruchten, ze moeten uitmaken wie welke rol gaat spelen: mama of papa. Het blijkt dat de papa rol bij deze soort de voorkeur geniet. Die heeft namelijk geen verantwoordelijkheid naar de kids toe. Ze beslissen wie welke rol heeft door een potje te penis-vechten. Wie als eerste de andere kan bevruchten, mag papa zijn!

2. De olifant – een extra been

Een gigantisch beest, dus ook een gigantische piemel? Yep, tot een meter lang kunnen ze worden. Maar dat is niet het bijzonderste aan dit materiaal. Olifanten kunnen namelijk hun penis onafhankelijk bewegen. Wanneer hij zijn vrouwtje bestijgt, moet hij op zoek naar de juiste plek. Daar gebruikt hij zijn penis voor, die op zoek gaat naar het juiste plekje, hm, plek.

1. De duikerwants – de luidste penis

Dit dier is het luidste dier in verhouding tot zijn grootte. En hoe maakt hij zijn geluid? Met zijn piemel natuurlijk. Het lijkt wel of hij met zijn penis over ijzeren stokken gaat, het mechanisme waardoor hij zijn geluid kan maken is nog niet helemaal duidelijk. Een uitdaging voor nieuwe dierenartsen onderzoekers denken wij zo. Stel je voor dat dit ook bij mensen zou kunnen. Het zou heel wat minder rustig zijn op onze planeet.

Loading...