13 Echte dingen Die Uit Een Horror Film Lijken te Komen

Als je vannacht nog wilt slapen kan je beter nu deze pagina sluiten en iets anders gaan doen…. Nee? Je bent er nog? Oké, maar je hebt er zelf om gevraagd dan. Dit is een lijst met enge dingen. Geen enge dingen uit horrorfilms of een enge video game, maar enge dingen die daadwerkelijk bestaan en waar we in sommige gevallen zelfs dagelijks mee in aanraking komen.

Loading...

13. 96% van de oceanen zijn volkomen onbekend

oceanen onbekend

Heb je weleens een foto gezien van een hengelvis? Deze bijzondere diepzeevissen zijn waarschijnlijk het tipje van de ijsberg, want we hebben nog geen 5 procent van de oceanen verkend. Wie weet wat er verder nog voor angstaanjagends in de diepte schuilt…

12. Horrorgame Silent Hill is gebaseerd op een echte plaats

silent-hill

Ken je het spel Silent Hill, over een dorpje waar demonen mensen op gewelddadige wijze van hun huid ontdoen? Het dorpje Silent Hill uit de game is gebaseerd op Centralia in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Na een brand zo’n 50 jaar terug is hier een ondergrondse koolader ontbrand die nu, een halve eeuw later, nog steeds brand.

11. Echte lijken in een film

poltergeist

In de horrorfilm Poltergeist is de scene waarin de moeder in een bad vol ontbindende lichamen valt één van de meest schokkende. De scene is echter nog veel heftiger als je je beseft dat de lichamen die in het bad te zien niet nep zijn, maar dat het echte lijken betreft.

10. Een vreemdeling in je muur verstopt

vreemdeling in de muur

Een tiener kwam onlangs tot de ontdekking dat een boekenkast die in de muur van zijn woning gebouwd leek, eigenlijk een deur betrof. Een deur die toegang bood tot een smalle gang en een trap naar een kleine ruimte tussen de muren. In de ruimte vonden ze een deken en een lading speelgoed die ze in de loop der jaren kwijtgeraakt waren. Het hele foto verhaal lees je hier. Creepy!

9. Zelfmoord bos

zelfmoord bos

Het Japanse Aokigahara bos is een vredige groene oasa aan de voet van Mount Fuji. Het is daarnaast ook de plaats met het hoogste aantal zelfmoorden ter wereld. Elk jaar worden er minstens 100 lichamen in het bos gevonden, wat inhoudt dat er elke week minstens één iemand zelfmoord pleegt. Het is zelfs zo ernstig dat de overheid door het hele bos borden heeft geplaatst met boodschappen in de trant van “Doe het niet!”.

8. H.H. Holmes

hh homes

H.H. Holmes staat bekend als Amerika’s eerste serie moordenaar. De hoteleigenaar wisselde tijdens het bouwen van zijn hotel wekelijks van bouwpersoneel, waardoor de precieze layout van het gebouw enkel bij hem bekend was. Het zat dan ook vol valdeuren, geheime muren en een kelder die je doet denken aan de film Saw. De schattingen van het aantal slachtoffers loopt uiteen van 27 tot 200 mensen.

7. 99942 Apophis

99942 apophis

Tot voor kort dacht een aantal wetenschappers dat de meteoor Apophis zich in enkele tientallen jaren in de aarde zou boren. Met een breedte van zo’n 300 meter zou de daaropvolgende klap verstrekkende gevolgen hebben. Gelukkig lijkt het er nu op dat de meteoor ons in 2036 op veilige afstand voorbij vliegt.

6. Poppen eiland

poppen

Een eiland vol oude, vieze poppen. Dit is La Isla De La Munecas ten zuiden van Mexico Stad. Wij gaan er met een grote bocht omheen.

5. Spookschip vol kannibalistische ratten

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een verlaten cruise schip (Lyubov Orlova) uit de Sovjet Unie drijft al ruim een jaar op volle zee. Verlaten van mensen, maar vol met ratten die niets anders te eten hebben dan elkaar, is het wachten tot het ergens tegen de kust aanloopt. Voor nu lijken de Schotten de gelukkige ontvangers van dit drijvende cadeau te worden.

4. Zombie mieren

ophiocordyceps unilateralis

De ophiocordyceps unilateralis is een schimmel die in Brazilië, Thailand en Afrika voorkomt. Wanneer de schimmel van een boom afvalt en op het hoofd van een mier terecht komt, baant het zich een weg de hersenen in waar de mier vervolgens alle controle over zijn lichaam kwijtraakt. De mier klimt een boom in, klemt zich vast aan een blad en sterft terwijl nieuwe schimmels aan zijn lichaam ontspringen en naar beneden vallen. Gelukkig pakken ze mieren en geen mensen, anders zou de zombie apocalyps wel heel dichtbij komen.

3. Armin Meiwes

Armin Meiwes

Tja, het zal eens geen Duitser zijn… Armin Meiwes is een computer technicus die in de vroege jaren 2000 op een website een goedgebouwde 18 tot 30-jarige zocht om deze te slachten en op te eten. Bizar genoeg zou een Berlijnse ingenieur, Bernd Jürgen Armando Brandes reageren. Samen aten ze een stuk van Bernds lichaam op, waarna Armin zijn gast door messteken om het leven bracht en de rest van het lichaam over de volgende tien maanden op zou eten. O ja, en alles is op video opgenomen. De Duitse autoriteiten hebben de tape in handen, maar er schijnen screenshots gelekt te zijn. Wij durven niet te kijken …

2. Krokodil Hunter

Krokodil

Hoewel drugs überhaupt bekend staan als ‘niet heel goed voor je’, is Krokodil wellicht de slechtste die er is. Het is een goedkope mix van ingrediënten die heroïne-achtige effecten teweeg brengt zonder het bijbehorende prijskaartje. Een extra bonus is dat deze goedkope ingrediënten je vlees doen wegrotten, wat Krokodil gebruikers er uit doet zien als levende zombies.

1. Vuilnisman

Amou Haji

Amou Haji is een 80-jarige Iraniër die zich al 60 jaar niet meer gewassen heeft. Hij rookt dierenuitwerpselen in een zelfgemaakte pijp, slaap in een doodskist en leeft alleen in een hutje aan de rand van een dorpje in Iran. Het klinkt als ’s werelds slechte sprookjesfiguur.

Loading...