17 Vreemde Standbeelden Waarvan Je Niet Zal Geloven Dat Ze Echt Bestaan

Kunst. Een beeld, een schets, schilderij, installatie of video. Je houdt ervan, of niet. Wij maakten een lijstje van standbeelden uit verschillende landen waar we niets van begrepen. Van deze beelden is het ook onduidelijk wie de schepper is. Misschien heeft dat wel een reden. Lees met ons mee.

Een kont beeld

kont beeld

Misschien had deze kunstenaar iets teveel gedronken of teveel drugs gebruikt. Op wat lijkt dit nu? Een rond, mannelijk achterste? Je zou er liefst een deken over leggen en er niet meer naar kijken.

Twee kerels doen pipi

plassende mannen

Een mooi binnenplein bij een paleis in Praag. Daar vind je deze twee rare vogels. Ze doen pipi in een vijvertje. Niet erg proper, want ze staan met hun beide voeten in dat waterplasje. Niet echt een stichtend voorbeeld wanneer je een zoontje bij hebt dat om de vijf minuten naar de wc moet en dat liever tegen een boom doet in plaats van in de slecht ruikende toiletten.

en plein public

en plein public

Tja, sommige mensen doen het liever buiten dan binnen.

uhhhhhh

uhh

Wat dit moet voorstellen, is ons alvast volledig onduidelijk. De man in het standbeeld doet bij een eerste blik enigszins denken aan een voormalige Belgische koning. Kijk je beter, dan zie je dat het een dokter is, hij heeft een stethoscoop rond zijn nek. De dokter duwt een pot onder de kont van het kind. Wat er dan gaat gebeuren, willen we misschien ook liever niet weten.

Who let the dogs out?

Who let the dogs out

Huh, huh, huh, huh. Het liedje van de Baha Men, daar denk je aan als je deze twee beelden van honden met mensengezichten ziet. Maar zijn het wel honden, of eerder varkens? Sommige delen van hun lichaam lijken van een varken afkomstig te zijn. En kijk vooral goed naar hun voeten/poten. Weer van een ander beestje. Als je naar de gezichtsuitdrukkingen van de hoofden/koppen ziet kan je concluderen dat de kunstenaar een grumpy old man was, die een slechte dag had.

Grote Vulva

vagina beeld

Wat voor standbeeld zet je voor het universiteits-gebouw van Microbiologie? Misschien iets met cellen ofzo? nee hoor, in zweden vonden het toepasselijker om een gigantische vagina neer te zetten …

Mama, is het nog ver?

verveeld kind

Wat moeten we hier nu achter zoeken? Een mama (of papa) die het helemaal zat was toen het nageslacht, bij het uitrijden van de straat, al vroeg hoe ver het nog was voordat ze in het Zuiden van Frankrijk aan de vakantie konden beginnen? Een perfecte manier om wraak te nemen op dat onhebbelijk gedrag. Je maakt gewoon een beeld van je kind dat op een trage slak zit. Het kind ziet er doodverveeld uit. No wonder, het heeft geen Ipad in de buurt.

De krantenman

krantenman

Die hoor je meestal graag komen. Krantje in de bus, lekker lezen. Maar wanneer je dit vreemd creatuur ontmoet, schrik je toch even. De zonnebril (schijnt de zon eigenlijk wel?) en de witte handschoenen (die zijn toch zwart van de inkt na het lezen van de krant). Een bijzondere standbeeld, laten we het zo samenvatten.

Vechten met kindertjes

kindvechter

Is dit nou een naakte man die met kinderen aan het vechten is? Eh, ja. Alleen moeten de babies wel enge geesten voorstellen, maar of dat het nou beter maakt …

kindertjes eten?

kind eter

Alsof vechten met kindjes niet erg genoeg is eet dit standbeeld uit Zwitserland de kindjes zelfs op!

Spiderman kameel

spiderman kameel

De omgeving van dit standbeeld lijkt een drukke, Oosterse en zonnige strandbestemming te zijn. Waarom staat die kameel er dan? Misschien is het beest een soort van nationale trots. Zoals de koeien in India. Maar waarom is hij dan gehuld in een Spiderman pakje? Geen mens die het weet. Misschien vormt hij wel een stiekeme reclame campagne voor de nieuwste Spiderman film. Wij zouden toch liever Tobey Mcguire hier zien staan.

The Awakening

the awakaning
Daniel Morrison/flickr

het lijkt wel een scene uit een horrofilm, dit standbeel in Washington DC van 21 meter lang komt schreeuwend de grond uit.

Twee mannen met een bank in hun mond

bankje

Dat lokale overheden heel wat investeren in hun infrastructuur, is een goede zaak. Even lekker zitten op een bank is altijd leuk tussen het shoppen of wanneer je even dringend je smartphone moet checken. Maar van deze bank krijgen wij, en ook de kleine kindjes, bang.

Got milk?

got milk

Deze standbeelden in Nurnberg moeten vruchtbaarheid voorstellen. Wij zijn vooral vieze plaatjes voor mannen met een moedermelk fetish!

Boobies!!!!

mega boobage

We blijven even bij de borsten, maar dan nog een stuk meer!

Wijsvinger standbeeld

middelvinger

Terug te vinden in Stockholm, Zweden. Valt niet veel over te zeggen, buiten er naar wijzen met je wijsvinger en zeggen ‘terug in je mand, en snel’.

Gefrustreerde medewerker standbeeld

gefrustreerde mederwerker

Maar hopen dat dit beeld niet terug te vinden is bij de ingang van een groot bedrijfsgebouw. Het motiveert namelijk niet om productief je werkdag door te brengen. Een man met een werktas, en zijn hoofd in het gebouw. Wie bedenkt dit toch?

Kabouter Buttplug

kabouter buttplug
F. Eveleens/wikicommons

En dan is er natuurlijk Kabouter Buttplug (heet eigenlijk Santa Claus) te vinden in Rotterdam. Het moet de kerstman voorstellen met een kerstboom in zijn handen, maar het is toch bijna onmogelijk om er niet iets anders in te zien.