16 Domste Diëten Waarvan Je Niet Gelooft Dat Mensen Ze Proberen

Iedereen droomt van een slank, sportief lichaam. Helaas is het slechts weinigen gegeven. Een nieuwe dieet-hype lijkt er wel elke dag te zijn. De damesboekjes en –sites staan er vol van. Wij lijsten de 16 domste voor je op.

Loading...

16. The Ketogenic Enteral Nutrition Diet (KEN)

dom dieet

Nauwelijks eten en via een slangetje in de neus 10 dagen lang druppelsgewijs proteïnen in de maag laten pompen? Geldt dat als een dom dieet? Dacht het wel! En misschien nog wel het domste, je betaalt er zo’n € 1.600 voor!

15. Het slaap dieet

slaap dieet

Als je slaapt, kan je niet eten. Logisch. Maar dagen aan een stuk slapen (onder invloed van medicatie) is destructief voor je lichaam: het put het uit, de spieren worden slap en je riskeert zelfs de dood. Kwatongen beweren wel eens dat dit de manier was waardoor Elvis Presley (in het begin van zijn carrière) slank bleef.

14. Het raw food dieet

rauw

Praktisch aan dit dieet: je staat niet meer uren te koken in je keuken. Qua geloofwaardigheid kan dit voedingspatroon wel tellen: je eet rauwe groenten en fruit. Weg met alles wat gekookt is, of samengesteld op één of andere manier. Koken vermindert namelijk de voedingswaarde van verse producten volgens dit mantra. Misschien een beetje, maar gekookte groenten en fruit zitten nog steeds boordevol voedingsvezels, vitaminen en mineralen. En je bent zeker dat de bacteriën weg zijn. Hoe schadelijk is dit dieet? Bekijk deze documentaire maar is.

13. Het alkaline dieet

alkaline dieet

Geen vlees, zuiver, zoetigheden, cafeïne, alcohol en verwerkt voedsel meer voor je. Wel fruit, groenten, noten en zaden. Dit ‘zuur base’ dieet kent zeker positieve punten: de focus op vers fruit en groenten is een pro. Hierdoor zal je gewicht verliezen. Je eet volgens bepaalde tabellen, dat zorg ervoor dat je lichaam de juiste zuurtegraad (of pH level) terugkrijgt. Je lichaam is echter een fantastisch chemisch fabriekje, dat zo een dieet helemaal niet nodig heeft om in de juiste zuurbalans te blijven. Dus dit dieet is overbodig. Het is niet alleen strikt, maar bant bovendien ook voedingsmiddelen die in gezonde voeding thuishoren zoals (een beetje) vlees, zuivel en … jawel alcohol (met mate).

12. Het bloedgroep dieet

bloedgroep

Een populair dieet, ontworpen door Peter D’Adamo. Hij stelt dat je lichaam chemisch reageert op voeding via je bloedgroep. Bijvoorbeeld, mensen met het bloedgroep O mogen vlees, groenten en fruit eten, maar moeten tarwe en zuivel vermijden. En zo is er voor elke bloedgroep een hele oplijsting what to en what not to. Er is helemaal geen wetenschappelijk bewijs dat je kunt afvallen door bepaalde voedingsstoffen niet meer te eten die gelieerd zijn aan je bloedgroep. Bepaalde tekorten kunnen zelfs voorkomen als je je strikt houdt aan deze regels.

11. Het weerwolven dieet

weerwolf dieet

Ook gekend als het maan dieet. Benieuwd wat dat is? Simpel, een dag vasten na volle maand. Daarna volgen helaas nog bepaalde eetplannen tijdens elke fase van de maanstand. Niets van aan dus.

10. Het koekjes dieet

koekjes dieet

Uitgevonden door het Cookie Monster. Grapje. Tijdens het Dr. Siegal’s Cookie dieet eet je koekjes, van Dr. Siegal natuurlijk, ’s morgens, ’s middags en ’s avonds. Je krijgt in totaal zo een 600 calorieën per dag binnen, terwijl een normaal mens zo een 1200 calorieën per dag nodig heeft. Je verliest wat gewicht, maar de kans op vreetbuien ’s avonds is erg groot volgens experts.

9. Het 5-hapjes dieet

5 hapjes

Deze geniale uitvinder, Dr. Alwin Lewis, stelt dat je best je ontbijt overslaat, dan vijf hapjes lunch eet, en ten slotte de dag afsluit met vijf hapjes diner. Minder eten is een goed idee, volgens de experten ter zake, maar op deze manier krijg je niet voldoende voedingstoffen binnen.

8. Het limoen dieet

limoen dieet

Elk jaar, wanneer het voor het eerst goed weer is, zien we een opvallende revival van dit dieet. Eigenlijk is het de bedoeling dat je zo lang mogelijk overleeft op water met limoen, maple siroop en cayenne peper. Je lest je dorst. En je verliest vooral gewicht aan spieren. En wanneer je terug gewoon begint te eten, vliegen die verloren kilo’s er met een moordvaart terug aan.

7. Baby prutje dieet

babyeten

Hello world. Het baby prutje dieet? Je bent toch geen baby meer? Bedacht door fitnesstrainer van de sterren Tracy Anderson die het onder andere wist te slijten aan Cheryl Cole. Babyporties (die je drie keer per dag moet eten) bevatten maximum 100 calorieën per portie. Veel te weinig. Buiten het feit dat de voeding werkelijk naar niets smaakt, zie je je zelf al met een potje babyvoeding op het werk tussen je collega’s? (wel fijn voor die dame die verslaafd is aan babyvoer!!)

6. Het koolsoep dieet

koolsoep

Een dieetje uit grootmoeders keuken. Twee keer per dag koolsoep eten, samen met voeding die weinig calorieën bevat zoals bananen en afgeroomde melk. Op korte termijn werkt het: je neemt veel water tot je en veel vezels. Maar het ontbreekt aan proteïnes en je wordt er ongelofelijk hm, winderig van. Af en toe een koolsoepje is dus zeker ok, als het gecombineerd wordt met veel fruit, carbs, gezonde vetten en proteïnes.

5. Het Grapefruit dieet

grapefruit

Bestaat al 80 (!) jaar. Grapefruit eten of zoveel mogelijk van het sap in je eten verwerken is the trick. Dit fruit zou vet-verbrandende enzymen bevatten. Beperkt je je tot pompelmoezen allen, dan zit je op een heel laag calorieën dieet. Niet goed dus.

4. Alcorexia Dieet

alcohol dieet

Je wilt afvallen of op gewicht blijven, maar je wilt ook feesten en zuipen! Al die alcoholische drankjes zitten natuurlijk boordevol calorieën. Hoe los je dat op? Niet meer eten! Drinken op een lege maag, altijd een goed idee…

3. Het HCG dieet

hcg

Ook niet gezond. Het HCG dieet is eigenlijk een kuur waarbij mensen zichzelf inspuiten met een hormoon: het HCG hormoon. HCG staat voor Humane Chorion Gonadotropine. In Nederland is dit verboden. De kuur werd ontwikkeld in Groot-Brittannië door de A.T.W. Simeons. Hij stelde een 23-daagse kuur samen van extreem weinig calorieën, waarbij elke dag een kleine hoeveelheid van het HCG hormoon wordt ingespoten. Dit hormoon helpt het hongergevoel te onderdrukken en zou de vetverbranding ondersteunen. Er zijn ook homeopatische producten op de (internet) markt die HCG bevatten. Afblijven, ze zijn zelfs illegaal.

2. Het lintworm dieet

lintworm

Als je even logisch nadenkt, dan is het inslikken van een worm zowiezo geen goed idee om gewicht te verminderen. Maar toch gebeurt het, al sinds het begin van vorige eeuw. Het werkt als volgt: je slikt de lintworm eieren in, de wormen die daaruit groeien eten het eten op dat eigenlijk bedoeld was voor jou. Dan ga je naar de dokter en je laat een anti-worm behandeling voorschrijven. Helaas weten sommige worm-eters niet dat de wormen niet altijd braaf in je spijsverteringsstelsel blijven zitten en soms ook migreren naar andere delen van je lijf. Zo kunnen ze voor zeer gevaarlijke ziektes zorgen. Ben je voldoende afgeschrikt? Goed.

1. Het watjes dieet

watjes

Watjes eten die in jus d’orange zijn gedrenkt. Dat is het idee achter dit super dieet. De watjes onderdrukken je hongergevoel, en de jus d’orange zorgen waarschijnlijk voor je vitamientjes. Gevaarlijk, zeggen experten. Je mist levensnoodzakelijke voedingstoffen en je verstopt ook nog eens je ingewanden door de watten. Voor mocht je nog twijfelen: de ‘katoenen’ watjes die je zou gebruiken, zijn trouwens helemaal geen katoen, maar afgebleekte, synthetische vezels. Smakelijk!

Loading...