19 Griezeligste Plaatsen Op Aarde

Deze plekken kom je wel eens tegen in je nachtmerries. Creepy kastelen, verlaten dorpen, een droge zee, vreemde museums, … Griezel met ons mee.

Loading...

19. Het Hoia Baciu bos, Roemenië

hoia baciu

Over dit bos wordt wel eens gezegd dat het de Bermuda Driehoek van Roemenië is. Er bestaan talloze legendes over verdwenen mensen, gsm’s en gps’sen die plots niet meer werken en ook UFO’s zouden gespot zijn. Niet geschikt voor een zondags wandelingetje in je eentje.

18. Mütter Museum, Pennsylvania, VS

Mutter-Museum

Dit museum in Philadelphia werd opgericht in 1958 en zit tjokvol griezelige stukken, meestal anomalieën van het menselijk lichaam. Ook bizarre medische instrumenten staan er tentoon. We geven enkele voorbeelden: een gedeelde lever van een Siamese tweeling, een stukje van de hersenen van Einstein, gepikkelde menselijke huid, een vinger therapie instrument, menselijke voeten, een boek vervaardigd uit menselijke huid en nog zo veel meer.

17. Oradour-sur-Glane, Frankrijk

Oradour-sur-Glane
TwoWings/wikicommons

Oradour was ooit een liefelijk Frans dorpje. Tot de nazi’s er neerstreken. Het dorp werd platgebrand en de bevolking bijna volledig geëxecuteerd. Vandaag rest een spookdorp dat een griezelige herinnering is aan de misdaden die er plaatsvonden.

16. Jacob’s Put, Texas, VS

Jacob's Well
Jacob's Well 2

Jacob’s put is een impressionante natuurlijke bron. De bron heeft een diameter van slechts 3.7 meter. De diepte is wat de plek eng maakt. Eerst kun je 9.1 meter recht naar beneden, en daarna komen er bochten meerdere’kamers’ en kun je uiteindelijk op dieptes komen van zo’n 40 meter. Vele duikers zijn om het leven gekomen bij het onderzoeken van de put.

15. De Maunsell forten, VK

Maunsell Forten

Deze zeeforten dienden om Engeland te beschermen tegen de Nazi’s. De Maunsell Forten waren kleine bewapende torens in de monding van de rivieren Theems en Mersey. Vandaag zijn ze onbewoond. Ze zouden zo passen in een spannende actiefilm. Het bekendste fort is Roughs Tower. Daar zit nog een groepering vreemde vogels in die dit fort bezet. Sinds 1967 claimen ze dit en beschouwen het als het onafhankelijk vorstendom Sealand.

14. Varosha, Cyprus

Varosha

Varosha is een volledig onbewoond resort aan de kust in Cyprus. Dat werd in allerijl verlaten na de Turkse invasie op het eiland. Vandaag ziet alles er nog net zo uit al was het 1974.

13. Sziklakórház of het Krankenhaus in Boedapest, Hongarije

Sziklakórház

Vandaag is dit een relatief nieuw museum dat toont hoe tot op het eind van de Tweede Wereldoorlog soldaten werden verpleegd in deze geheime EHBO-post onder de grond. Er konden tot 220 patiënten verzorgd worden. De poppen die scenes uitbeelden en ook de geluiden maken het er realistisch eng uitzien. Deze post werd tot in 1990, het einde van de Koude Oorlog, gebruikt voor spionnage-activiteiten van de communisten. Leden van het Polit-Bureau lieten zich er verzorgen. Een griezelige plek vol geschiedenis.

12. Leap Kasteel, Ierland

leap castle

Gezegd wordt dat dit het meest bespookte kasteel van de wereld is. Dit kasteel uit de 14e eeuw heeft zijn geschiedenis dan ook niet mee. Ooit was het toneel van een bloedige slachting. Het gebouw werd trouwens opgetrokken boven een martelkuil. De bijna drie meter dikke muren geven het kasteel vandaag een griezelige uitstraling. De spoken worden er nog regelmatig waargenomen.

11. San Zhi Resort of de Sanzhu UFO huizen, Taiwan

san zhi

Het was de bedoeling dat San Zhi, nabij Taipei in Taiwan, een rustig resort werd waar mensen in vrede samen vakantie zouden kunnen vieren in kleurrijke UFO-achtige huizen in het groen. De huizen werden in 1978 gebouwd. Het project kampte echter snel met financiële problemen en vreemde ongevallen op en naast de werven met doden tot gevolg droegen ook niet bij tot een positief gevoel. Een toeristische hotspot is dit nooit geworden. Maar het is één van de meest fascinerende en griezelige architecturale plekken op de aarde.

10. De Catacomben, Parijs, Frankrijk

Catacombs of Paris 2
Catacombs of Paris

In deze catacomben liggen ongeveer 6 miljoen lichamen. De catacomben fungeerden in het verleden als de ondergrondse begraafplaats van Parijs. In de kalksteengrotten werden de menselijke resten in de lege kamers gestort en afgedekt met netjes gestapelde schedels en botten. Deze graven zijn anoniem. Er zijn geen aanduidingen of herdenkingsplekken. In de Tweede Wereldoorlog werden de gangen gebruikt voor het verzet. Vandaag kan je ze als gewone toerist bezoeken. Een wandelingetje van 1,7 kilometer onder de grond.

9. Wonderland, China

wonderland

Wonderland moest het Chinese antwoord worden op Disneyland. Zoals zoveel gebeurt in China werd het project erg groots voorzien. Spoedig doken constructiefouten op en het project werd stopgezet. Een deel van de gebouwen staan er nog steeds, en komen vreemd tot hun recht in hun kale omgeving.

8. Akodessewa Voodoo markt, Togo, Afrika

voodoo
voodoo 2

Meer dan de helft van de bevolking van Togo is nog aanhanger van natuurgodsdiensten. Voodoo spelen daarin een belangrijke rol. Logisch dus dat er daar een grote markt wordt rond georganiseerd. Schedels en botten liggen zo ver je kan zien.

7. Cincinnati’s Metro, Ohio, VS

Cincinnati metro

Cincinnati had begin 1900 een plan om een metro aan te leggen. De ondergrondse pijpen werden gegraven en ingericht. Toen was het geld op. Wat rest, onder de grond, zijn griezelige tunnels. Ook dichterbij huis, in Antwerpen, lag jarenlang een ongebruikt net. Ondertussen is het wel in gebruik genomen en rijden er echte trammetjes door.

6. Kryziu Kalnas of De heuvel der Kruisen, Litouwen

kryziu kalnas

De originele heuvel was een heuvel waar de lokale bewoners kwamen rouwen over hun oorlogsslachtoffers. De Sovjet-Unie brak de plek twee keer af. Maar de Litouwers bouwden het steeds weer op, groter als ooit tevoren. In 1993 bracht Paus Johannes Paulus II een bezoek aan deze heuvel. Hij vond het een plaats voor hoop, vrede, liefde en opoffering. Vandaag is niemand eigenaar van deze heuvel. Iedereen is dus vrij om kruisen bij te plaatsen. Het is zo een erg chaotische, en ook griezelige plek geworden.

5. Kabayan Mummie Grotten, Filipijnen

kabayan

Deze grotten werden door mensen uitgegraven en bevatten de best bewaarde mummies van de wereld. De grotten bevinden zich ver van de bewoonde wereld in het gebergte. Egyptenaren, hier kunnen jullie iets van leren.

4. Muynak, Oezbekistan

Muynak
Muynak 2

Muynak was ooit een drukke haven aan het Aral-meer. Tot de Sovjets (deze keer onbewust) het meer bijna geheel drooglegden omdat het water werd afgeleid naar de omliggende akkers via grote irrigatieprojecten. Vandaag ligt het bijna uitgestorven stadje op 120 km van het water dat rest in het Aral-meer. De schepen liggen nog op de zelfde plaats als tientallen jaren geleden. Alleen liggen ze droog, en zijn ze helemaal verroest. Ze zorgen wel voor schitterende, maar ook droevige en griezelige beelden.

3. Centralia, Pennsylvania, VS

Centralia

Centralia was ooit een drukke mijnstad. Totdat de kolen in de grond in brand schoten. Het vuur heeft sindsdien (1962) doorlopend gebrand. Met vreemde gevolgen voor de natuur rond de stad. De stad zelf is volledig verlaten, évidamment.

2. Het Eiland van de Poppen, Mexico

poppen 2
poppen 3
poppen

Het Eiland van de Poppen is een (bijna)onbewoond eiland in Xochimilco, Mexico. Volgens de legende overleed er een meisje in een kanaal op het eiland. Vlak daarna spoelden honderden poppen aan. De enige bewoner van dit eiland hing ze allemaal op als eerbetoon aan het overleden meisje. Vandaag hangen de poppen in bomen of aan hekken of liggen verspreid op de grond. Hun vergeelde ogen staren je aan vanuit halflege oogkassen, hun vieze haar hangt als spinnenwebben in het rond. De huid is gebarsten en valt langzaam af en ledematen liggen overal door elkaar. Kortom, een plek om een heel creepy nachtmerrie van te krijgen.

1. De Deur naar de Hel, Turkmenistan

derweze 1
derweze

De Deur naar de Hel (Derweze) was een gasveld dat in brand werd gezet door Sovjet wetenschappers. Het brandt ondertussen onafgebroken sinds 40 jaar. Vreemd genoeg is het het favoriete plekje van spinnen. Ze wonen er met duizenden soortgenoten dichtbij.

Loading...