8 Goochelaars die omgekomen zijn bij een mislukte truc

Een foutje met verreikende gevolgen. Wat gebeurt er als je als goochelaar je zwaard fout zet of je blaast jezelf in plaats van iets anders, op? Wij zetten 8 magiërs op een rij die door een arbeidsongeval aan hun einde kwamen.

Loading...

8. Sigmund Neuberger

Sigmund Neuberger, aka the Great Lafayette, was een van de best betaalde entertainers in het begin van de jaren 1890. Op een avond was hij een van zijn beroemde trucs aan het tonen, toen een lamp boven hem plots ontplofte en een grote vuurbal werd. In no time stond het toneel in vuur en vlam. Het moet extra erg geweest zijn voor Sigmund, want hij had zelf de deuren op slot gedaan die op het podium uitkwamen. Dit om te verhinderen dat er mensen te dichtbij kwamen zodat ze zijn trucs konden doorzien. Uiteindelijk kreeg hij de deuren open, zodat het personeel kon vluchten. Sigmund ging terug naar binnen om zijn paard te redden, maar bleef in de vlammen. Het publiek dacht dat de vlammenzee deel uitmaakte van de act en bleef lekker zitten. Tot ze het uiteindelijk doorhadden. Niet alleen Sigmund werd gecremeerd in deze tragedie. Ook zijn body double kwam om in de vlammen onder het podium.

7. Janaka Basnayake

Deze man wilde het record ‘het langste begraven onder grond’ halen. Uiteindelijk bleef hij permanent 6 feet under. Deze Sri Lankaan kwam speciaal naar Amerika om zijn magische kunsten te tonen. Zijn familie groef hem in. En ze lieten hem daar zeven en half uur liggen. Toen ze hem terug bovengroeven, was de man overleden. Don’t try this @ home!

6. Balabrega

In 1900 kwam deze Zweedse goochelaar op spectaculaire wijze om het leven. Hij trad op dat moment op in Brazilië. Zijn plan was het publiek wet te blazen met een pyrotechnische illusie. Die noemde hij ‘de mot en de vlam’. Zes vrouwen, als mot verkleed, zouden moeten verdwijnen in een enorme vlam. Balabrega’s voorbereidingen verliepen niet zoals het hoorde. Hij kocht acetyleen of ethyl gas in plaats van het andere gas dat hij altijd gebruikte. Het ontplofte natuurlijk, Balabrega en zijn assistent vonden onmiddellijk de dood. Zijn bloedige restanten vlogen overal door het publiek.

5. Jeff Rayburn Hopper

In 1984 probeerde deze man een onderwatertruc uit, maar hij eindigde bij de vissen. Hij liet zich geboeid in het Winona meer zakken, en zwom honderden meters ver. Uit zijn boeien had hij zich snel bevrijd. Het publiek en zijn assistent dacht dus dat alles goed verlopen was. Maar het was een slechte dag om te zwemmen. De harde wind zorgde ervoor dat Hooper er niet in slaagde om terug te komen. Zijn assistent hoorde hem niet. Hooper verdronk.

4. Benjamin Rucker

Jezelf begraven, geen goed idee, ook als we dit tweede verhaal mogen geloven. Black Herman aka Benjamin Rucker liet zich voor een publiek begraven, en daarna terug opgraven. De truc werkte. Het publiek werd naar een ander theater geleid voor de rest van de show. Na een nieuwe succesvolle levend-begraven-truc, kwam Benjamin opnieuw levend terug boven de grond. Maar op dat moment kreeg hij een hartaanval. Het publiek geloofde niet dat hij er deze keer echt aan was.

3. Washington Irving Bishop

Washington werkte eerst voor een frauduleus medium. Toen hij zag wat het opdracht, werd hij er zelf een. Tijdens zijn optredens las Bishop de handen van het publiek en voorspelde zo de toekomst. Via spierbewegingen kon hij voorspellen of ze de lotto zouden winnen of van de trap vallen. In 1889 stortte Bishop neer tijdens een show in New York. Hij kwam terecht in een soort coma, maar sommigen dachten echter dat hij dood was. Niet realiserende dat hij eigenlijk nog leefde, voerde officials een autopsie uit en doodden hem op die manier. Ze wilden zijn brein bestuderen om te zien of daar iets speciaals te zien was.

2. Vivian Hensley

Als je ouders je vertellen om niet met messen te spelen, dan hebben ze daar een goede reden voor. Amateur-goochelaar Vivian Hensley hield ervan om zijn publiek te choqueren door roestige scheermesjes in te slikken. Maar op een dag ging het fout. De Australische man was zijn truc aan het oefenen voor zijn jongste zoon. Maar in plaats van het mesje in zijn mouw te laten vallen, zoals de bedoeling was, kwam het terecht in zijn mond. Bloed overal, en Vivian overleed, een getraumatiseerd kind achterlatend.

1. Charles Rowen

Charles was een bekende Zuid-Afrikaanse magiër die uit rijdende auto’s sprong, zich bevrijdde uit dwangbuizen en ook geen angst had om op hopen glas terecht te komen. In 1930 was hij bezig met een gevaarlijke truc om los te komen uit een dwangbuis. Hij had net genoeg tijd om een aansnellende wagen te vermijden. Zijn publiek keek ademloos toe. Ze zien hem aarzelen, vallen en weggemaaid worden door de auto die meer dan 70 kilometer per uur reed. Toen hij daar op de grond lag dood te gaan, meldde hij nog dat hij volledig aansprakelijk was voor het ongeval, zo de chauffeur vrijsprekend. Wat een gentleman!

Loading...