8 Meest Flexibele Mensen Ter Wereld

Iedereen kent wel iemand die lenig is met zijn/haar armen en benen. Zoals dat meisje in jouw klas op de middelbare school dat aan yogaoefeningen deed en haar benen in haar nek kon leggen. Of die gozer bij jouw in de buurt met de natuurlijke gave om met zijn armen en benen opgekruld op een stoel te zitten.

Maar die voorbeelden zijn nog doodgewone gevallen vergeleken met deze mensen hieronder:

Loading...

8. Captain Frodo

Captain Frodo (ook bekend als “the incredible rubberman”) is een Noorse artiest die zijn momenteel zijn geld en faam verdient als slangemens. Hij werd geboren met Hypermobiliteitssyndroom (afgekort: HMS). Het is een nog vrij onbekende ziekte waardoor iemand heel makkelijk te kampen krijgt met gedeeltelijke of gehele ontwrichtingen. Voor zover bekend is het geen ernstige aandoening. Het komt erop neer dat Captain Frodo met zijn aandoening in staat is om zijn gewrichten abnormaal soepel te bewegen en daardoor veel geld te verdienen. Voor sommigen is hij misschien een freakshow, maar hij beweegt als een kleipoppetje.

7. Nokulunga Buthelezi

Buthelezi is een Zuid-Afrikaanse vrouw die naar eigen zeggen “de slangen-genen” heeft overgeërfd van haar overgrootmoeder. Als kind trof haar moeder ooit een slapende Buthelezi aan met de benen opgevouwen in haar eigen gezicht. Zij heeft dus de natuurlijke gave van lenigheid. Haar lichaam is zelfs zó buigzaam dat zij de vorm van een krakeling kan aannemen.

6. Alexey Goloborodko

Deze jonge Rus (amper 21 jaartjes jong) wordt door sommigen beschouwd als de lenigste man ter wereld. Al op zeer jonge leeftijd verbaasde hij vreemden met zijn aangeboren soepelheid. In tegenstelling tot Buthelezi is Goloborodko vele jaren getraind in dans en Chinese vechtkunst.

5. Jaspreet Singh Kalra

Kalra komt uit India en is slechts zestien jaar oud, maar heeft met zijn yogaoefeningen een zeer elastisch lijf en al vier wereldrecords op zijn naam staan. Hij is in staat om zijn bovenlijf 180º te draaien, en zijn hand zelf meer dan 360º! Ter vergelijking: een uil kan zijn hoofd slechts 270º draaien zonder dood neer te vallen.

4. Pixie Le Knot

Pixie Le Knot (echte naam: Jennifer Keith) kennen sommigen wellicht als Kayla uit de televisieserie Game of Thrones. Van alle actrices ter wereld zou deze Britse makkelijk een van de lenigste kunnen zijn. Buiten de schermen van de televisie en het witte doek geeft zij over de hele wereld optredens.

3. Leilani Franco

https://www.youtube.com/watch?v=99oWkh2XPN4

Een andere Britse slangevrouw is Leilani Franco. Momenteel is zij wereldrecordhoudster met-de-rug-achterover-gebogen lopen (20 meter in 10.05 seconden) en het snelst met het lichaam helemaal opgerold naar voren rollen (20 meter in 17.47 seconden).

2. Zlata (Julia Gunthel)

Van alle zeer bekende lenige vrouwen is Zlata de langste “rubbervrouw” ter wereld (176 cm). Zij is geboren in Rusland en op haar zestiende verhuisden zij met haar ouders naar Leipzig in Duitsland. In 2012 kreeg zij van de omroep Disovery Channel de titel: “De meest flexibele vrouw ter wereld”. Ook speelde zij samen met hollywood-actrice Eva Mendes en zangeres Kylie Minogue in de film Holy Motors.

1. Daniel Browning Smith

Smith (bijgenaamd de “The Rubberboy”) is een Amerikaanse performer als slangemens. Met zijn zeven records, geboekstaafd door Guiness World Records, kan deze man zich met recht zichzelf de lenigste man in de geschreven geschiedenis van de mensheid noemen.

Vergeleken met de kunsten van deze lui zijn de meeste mensen maar stijve harken. Het is niet iedereen gegeven om als een ongebakken gemberpop door het leven te manoeuvreren. En misschien is dat beter ook, omdat wij anders ons niet zouden kunnen verbazen over deze grillen van de natuur.

Loading...