9 Redenen Waarom Naakt Slapen Goed Voor Je is

Geen fan van naakt slapen? Lees eens door ons lijstje, dan ben je gegarandeerd overtuigd. En gaan die pyjama’s, boxershorts of nog erger, onesies, terug de kast in. Dat laatste kledingstuk kan je misschien ook gewoon weggooien.

Naakt slapen …

Loading...

9. geeft je lichaam de kans om enkele uren echt te ademen en te luchten

naakt-slapen-1

Bijna heel je lichaam is heel de dag aangekleed, met één of meerdere lagen, zeker in de winter. Geef je body de kans om eens goed te ademen en te luchten.

8. vermindert bacteriën in je private parts

naakt-slapen-2

Bacteriën verblijven graag op warme plekjes. En daar heb je er wel wat van op je lichaam. Slapen zonder ondergoed heeft dus heel wat voordelen, zeker voor vrouwen. Hoe koeler de slaapcondities, hoe minder schimmelinfecties bijvoorbeeld.

7. helpt om je cortisol te reguleren

naakt-slapen-9

Cortisol is een hormoon dat gemaakt wordt in de bijnierschors uit cholesterol. Te warm slapen zorgt ervoor dat er teveel cortisol in je lichaam aanwezig is, zelfs nadat je wakker wordt. Dit kan leiden tot angst, zin in fastfood, extra kilo’s en veel meer. Het niveau van cortisol moet laag genoeg blijven om een goed energieniveau te hebben en om de honger te controleren doorheen de dag en nacht.

6. balanceert melatonine en het groeihormoon die ervoor zorgen dat je jong blijft

naakt-slapen-8

Je lichaamstemperatuur rond de 36 graden houden gedurende je slaap zorgt ervoor dat de anti-aging hormonen melatonine en het groeihormoon hun ding kunnen doen. Deze chemische stoffen vertragen de veroudering en ze zijn noodzakelijk voor een goede gezondheid. Wanneer je ’s nachts een lekkere warme pyjama aandoet, warmt je lichaam op, zodat deze hormonen hun werk niet of verminderd kunnen doen.

5. maakt je huid, haar en lichaam gezonder

naakt-slapen-7

Wanneer je naakt slaapt, kan de huid meer voedingsstoffen opnemen zodat het metabolisme verbetert. Hierdoor lichten de huid en het haar op en het heeft een algemene goede invloed op het lichaam.

4. vermindert pijn

naakt-slapen-6

Zonder kleren aan slapen is heilzaam voor het zenuwstelsel. Het verbetert de bloedcirculatie en zorgt zo voor minder rugpijn en constipatie.

3. want vel tegen vel is het beste

naakt-slapen-5

Naakt slapen met je significant other zorgt voor meer fysiek contact, letterlijk dan. Het zorgt ervoor dat stresslevels dalen en je voelt je meer ‘connected’. En dat leidt dan weer tot … je weet het wel! Ook heel gezond voor je!

2. verbetert de spermakwaliteit (bij mannen)

naakt-slapen-4

Mannen die willen presteren slapen beter naakt. Dat blijkt uit onderzoek. De testikels produceren betere kwaliteit sperma bij een lichaamstemperatuur van ongeveer 36 graden. Goed opgelet heren? Ook die skinny jeans zijn niet goed, maar dat wisten jullie al.

1.verbetert de slaapkwaliteit

naakt-slapen-3

Slapen met oncomfortabele kledij verhindert een rustige slaap. Door kledij die bijvoorbeeld te aanspannend is of te dik, kan je lichaam niet de juiste temperatuur bereiken die nodig is voor een diepe slaap. Naakt slapen verlaagt logisch gezien je temperatuur. Een halve graad is al voldoende om je slaapkwaliteit te verbeteren.

Loading...