9 Sterkste kinderen in de wereld

5. Richard Sandrak

Wanneer je foto’s ziet van de kleine Richard, zul je bijna denken dat iemand met Photoshop aan de gang is gegaan. Toen hij zes jaar oud was, zag hij eruit als een kleine versie van een volwassen bodybuilder. Het is dan ook niet voor niets dat hij al gauw de bijnaam “Little Hercules” kreeg, geïnspireerd op de Griekse halfgod Hercules, die op jonge leeftijd ook al een ongekende kracht had.

4. Naomi Kutin

Ze was pas tien jaar oud toen ze het voor elkaar kreeg om een wereldrecord af te pakken van een 40-jarige man. Op die leeftijd kon Naomi namelijk bijna 100 kilo tillen in een squat, wat een ontzettend zware opgave is voor topsporters. Een aantal jaar later wist ze haar eigen record weer te verbreken, en verdiende ze de naam “supergirl”.

3. Andrey Kostash

Weinig mensen zullen kunnen zeggen dat ze hun carrière al op vijfjarige leeftijd zijn begonnen. Andrey kan dat wel zeggen, want op die leeftijd verbrak hij een wereldrecord door 4000 push-ups te doen in slechts twee uur tijd. En dat was niet genoeg voor kleine Andrey, want het maakte hem verdrietig dat hij zijn doel van 6000 push-ups niet gehaald had. Een echte doorzetter dus, zelfs al op deze jonge leeftijd.

2. Liam Hoekstra

Liam Hoekstra

Sommige kinderen worden niet alleen sterk door hard te trainen en doorzettingsvermogen. De jonge Liam heeft een groot deel van zijn spieren namelijk te danken aan een zeldzame medische aandoening, die er voor zorgde dat hij een gigantische spiermassa had toen hij nog maar drie jaar oud was. Zijn lichaam bestond op die leeftijd al voor 40 procent uit spieren, waardoor hij er ongelooflijk groot en sterk uitzag voor iemand van zijn leeftijd.