8 Choquerende Fitness Trends van de laatste jaren

Veel mooie meiden en heren laten maar wat graag hun afgetrainde lijven zijn op hun instagram. Maar je moet natuurlijk wel een beetje opvallen tussen de miljoenen andere gebruikers. Zo ontstaan er onder de fitness bloggers steeds bizardere trends. We zetten ze voor je op een rij. Ennne, don’t try this at home! Een gezond lijf is natuurlijk prima, maar sla niet door.

Loading...

Opscheppen over je ribbenkast (ribcage bragging)

Een van de nieuwste choquerende trends op fitness gebied is trotst zijn op het zoveel mogelijk laten zien van de ribbenkast. Onder andere Bella Hadid, Rita Ora, Nicole Scherzinger, en Kourtney Kardashian plaatsten foto’s in bikini waarop we hun ribjes konden tellen. Niet mooi, en niet gezond!

Buikspier barst (Ab Crack)

Een lijntje in het midden van je torso, uiteraard alleen zichtbaar als je een zeer platte buik hebt. Wederom, niet mooi, niet gezond.

Alien Yoga

https://www.youtube.com/watch?v=VVEltpcCujY

Alien Yoga is minder schadelijk dan de andere trends in deze lijst, al ziet het er behoorlijk freaky uit! Deze yoga move heet “nauli” en het schijnt te helpen bij het reinigen van het spijsverteringsstelsel en het versterken van de core.

Taille trainen

De wespentaille met behulp van een korset. Populair in de 1500s, maar ook weer in de 2000s. Als je het korset lang genoeg draagt wordt de taille smaller. Niet op een gezonde manier overigens, de organen worden namelijk dichter naar elkaar geduwd.

A4 Challenge

We schreven al eeder over deze bizarre ‘challenge’ uit 2016. Bij de a4 challenge neem je als vrouw zijnde een A4tje en houd je deze voor je middel. Pas je er achter (terwijl je het blaadje verticaal houdt), dan heb je gewonnen. Je prijs? Een extreem slanke taille.

Bellybutoon Challange

Ook voor de bellybutton (navel) challenge heb je en extreem slanke taille en een extreem flexibel lijf nodig, maar een paar extra lange armen helpt . Je wint de challenge als je achter je rug om kan rijken en met je vingers vervolgens je navel aan kan raken. Hier lukt het niet en mijn schouder ligt dankzij de vele pogingen uit de kom, maar als het jou wel lukt zien we de foto’s graag verschijnen.

collerbone quarter challenge

Ja, we hebben allemaal botten, maar moet je die dan per se ook direct zien? Bij de collerbone quarter challenge zochten vrouwen massaal Instagram op met foto’s van hun sleutelbeen. De truc was vervolgens dat je, als je slank genoeg bent, een lading kleingeld op je sleutelbeen kan laten rusten.

Bikini bridge challenge

De bikini bridge challenge ontstond als een grap op het bekende internet messageboard 4Chan, maar is jammer genoeg overgenomen door talloze vrouwen die een zeer slank lichaam nastreven. Het idee is dat je heupbotten liggend in een bikini zoveel hoger dan je (strakke) buik liggen, waardoor deze een soort ‘brug’ vormen voor je bikinibroekje. De foto’s duiken veelvuldig op in de fora van pro-anorexia websites.

Thigh Gap

Misschien wel de meest ongezonde fitness hype is de thigh gap. Wat houdt het in? Wanneer je als vrouw je voeten tegen elkaar zet mogen je dijen elkaar niet raken. Oftewel een gat bij je dijen.

Loading...