10 Superdunne modellen tegen wie gezegd is dat ze te dik waren

De modewereld is een zieke, veeleisende wereld. Van meisjes wordt geëist dat ze supderdun zijn. Gelukkig lijkt er de jaren iets te veranderen en komen er steeds meer modellen met een maatje meer. Maar het gros van de modellen is nog steeds super dun, te dun! En dan wordt tegen deze meisjes die eigenlijk al te dun zijn ook nog gezegd dat ze te dik zijn.

Cara Delevingne

cara Delevingne

Cara Delevigne staat vanaf haar 17e in de spotlights als een van de populairste modellen van de wereld. Maar tegenwoordig richt ze zich volledig op haar acteer carrière, en had het volgende te zeggen over waarom ze gestopt is als model: “I’m sick and tired of people’s unrealistic weight expectations. I often get calls and people telling me I party too much and I am getting ‘too fat’ for my profession.”

Ali Michael

Ali Michael

Ali Michael werd in februari 2008 tijdens de Paris Fashion Week naar huis gestuurd, met als reden dat haar benen mollig waren. Mollig! Wow, bizar, wij hebben uitgebreid naar haar foto’s gekeken (vooral die van de Playboy) en als dit meisje mollige benen heeft dan heeft Doutzen Kroes obesitas. Na de show gaf ze een interview aan de Today Show waarin ze vertelde dat ze worstelde met boulimia, anorexia en de druk om mager te zijn in de industrie. Ze vertelde ook hoe ze te maken had met menstruatieproblemen en haaruitval.
 

Coco Rocha

Coco Rocha

Coco Rocha is een verstandige jonge dame. Ze had het volgende te melden over de modewereld: “I don’t care what designers think about my body anymore. I am young and will get whatever I want when I want it. I have been told that I am fat even when I looked skinny enough. Young girls are vulnerable and most people often forget that.” Ze had wel het gevoel dat ze minder werk kreeg omdat ze niet meer extreem dun was.

Erin Heatherton

Ook Erin Heatherton is verstandig geweest en heeft voor haar gezondheid gekozen en niet voor haar carriere. Ze werd door Victoria’s Secret ontslagen omdat ze niet mager genoeg was. En dat ondanks dat ze twee keer per dag trainde en gezond at. Meer afvallen zou een gezondheidsrisico zijn.

Rosie Huntington-Whiteley

Rosie Huntington

Ze wordt gezien als een van de mooiste vrouwen van de wereld, maar ook Rosie Huntington kreeg te maken met kritiek op haar gewicht: “I was told to lose my baby fat. I had a baby though and I had to shed much of that weight but I didn’t do much because I am a stubborn person.

Heidi Klum

heidi klum

En wat te denken van Heidi Klum, zelfs een van de meest succesvolle supermodellen ooit kreeg weleens te horen dat haar gewicht niet goed was: “People often told me to cut my hair and lose some weight. I wasn’t having any of that because I believe my hair and body were perfect as they were.”

Kylie Bisuti

Kylie Bisuti

Kylie Bisuti was ook een Victoria Secret model. Ze besloot echter om haar carrière op te geven omdat ze gek werd van de constante druk om super dun te zijn. Ze mocht zelfs een keer niet op auditie omdat ze volgens haar agent ‘she looked like a fat cow,’ . Dat moet dan wel een heel mager koetje geweest zijn.

Gigi Hadid

gigi hadid

De prachtige Gigi Hadid wilde eigenlijk professioneel volleybalster worden en had ook zeer veel talent. Maar dat vele sporten zorgt ook voor een gespierd lichaam. En te veel spieren dat is niet het ideaalbeeld van de modewereld.

Kendall Jenner

kendall jenner

Kendall Jenner heeft juist niet de curves van haar beroemde zussen en halfzussen, ze is eerder mager te noemen. Toch schijnt een van haar bazen ooit gezegd te hebben ‘You’re Too Fat For Runway!”

Karolina Kurkova

karolina

Ook de supersuccesvolle Karolina Kurkova werd te dik genoemd. Tijdens een show in Brazilië werd er gezegd dat ze “chubby and had some cellulite in her butt.”