4 leuke cadeautips voor collega’s

Het is altijd leuk om je collega’s in het zonnetje te zetten, of het nu voor een verjaardag, kerst of gewoon zomaar is. Maar waar je voor familieleden of vrienden al snel een idee hebt, kan het een uitdaging zijn om het perfecte cadeau te vinden voor een collega. Op zoek naar inspiratie en tips? Lees gauw verder.

Praktisch cadeau

Het is passend om een collega een praktisch cadeau te geven, waar hij of zij echt iets aan heeft. Probeer daarbij natuurlijk ook te achterhalen wat hij of zij nog nodig heeft in het dagelijks leven. Sommige praktische cadeaus komen altijd van pas, zoals een hoesje van smartphonehoesjes.nl. Kies een hoesje dat past bij de stijl van je collega. Andere praktische cadeaus? Denk aan sleutelhangers, organizers of badproducten. Dit zijn ideale cadeautjes als je iets handigs wilt geven. Ook een mand met lekkernijen is altijd een hit. Vul de mand met snacks, chocolaatjes, koffie of thee. Of je nu kiest voor zoet, hartig of een combinatie van beide, je collega gaat zeker genieten van deze smakelijke verrassing. Stop er een briefje bij met een lieve boodschap aan de collega. Dit cadeau kan natuurlijk ook met het hele team worden gedeeld, tijdens de pauze!

Actief cadeau

Is de collega waar het om draait graag in de weer? Speel hier dan zeker op in met het cadeau. Geef een cadeau dat past bij de sportieve activiteiten van je collega. Denk aan een wandelstok voor avontuurlijk wandelen, een sportmuts voor hardlopen of een fietstas voor fietstochten. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden! Het is ook een idee om een activiteit cadeau te doen, zoals een middag survivallen of bungeejumpen. 

Professioneel cadeau

Aangezien het om een collega gaat, kun je ook voor een professioneel cadeau gaan. Oftewel: een cadeau waar je collega iets aan heeft op de werkvloer. Een computermuis, notitieboek, agenda, pen of waterfles: er is genoeg om aan te denken. Misschien heb je je collega laatst nog horen praten over nieuwe benodigdheden, die op het wensenlijstje staan. Je kunt het professionele cadeau ook wat persoonlijker maken, door er een twist aan te geven. Zo maak je het wel wat unieker: dit kan zeker leuk zijn. Denk aan een gepersonaliseerd notitieboek met de naam erop, een stijlvolle pen met gravering of een mok met een leuke boodschap. Of geef een gepersonaliseerde kalender of planner, als hulpmiddel om georganiseerd te blijven op het werk. Voeg een inspirerende quote of een grappige illustratie toe aan de cover. Nog een idee: geef een boek in een thema dat relevant is voor het werk dat jullie doen. Het kan ook een algemener thema zijn, zoals een boek over timemanagement of meer in je kracht staan.

Cadeau voor in huis

Je kunt dus iets voor op de werkvloer geven, maar natuurlijk ook iets voor in huis. Planten zijn altijd een welkom cadeau, het liefst met een bijpassende plantenpot erbij. Of geef bloemen in een fraaie vaas. Maar je kunt tevens gaan voor een leuke serveerplank, of juist wat schaaltjes. We noemen nogmaals het boek als cadeau. Eerder in het thema werk, maar het is net zo goed mogelijk om een persoonlijk boek te geven, zoals een fictieverhaal. Kies een boek dat past bij de interesses van de ontvanger. Je kunt ook denken aan het geven van sokken, kaarsen of decoratiestukken voor in huis. Iedere collega vindt natuurlijk weer iets anders leuk: het is aan jou om hierop in te spelen. Het kan trouwens zeker helpen om samen met andere collega’s een goed cadeau te verzinnen, mocht je er zelf maar moeilijk uitkomen. Geef samen met anderen iets moois: zo kunnen jullie ook nog eens extra uitpakken.

Hopelijk heb je inspiratie opgedaan over cadeautips voor collega’s. Probeer natuurlijk in te schatten welk type cadeau het beste past bij jouw collega. En onthoud: het is al leuk dat je aan hem of haar denkt, daar draait het uiteindelijk om.

  • Add Your Comment