4x tips voor een huiselijke inrichting in jouw overkapping

Steeds meer mensen verrijken hun tuin met een overkapping, en dat is niet zonder reden. Een overkapping is namelijk een extra zitgedeelte waar je kunt relaxen of borrelen, of dat nou in de zomer of in de herfst is. Het is dan ook logisch dat je nadenkt over hoe je de overkapping het beste kunt inrichten op een gezellige, huiselijke manier. Hieronder staan een aantal tips waar je rekening mee kunt houden.

Tip 1: Betrek binnen met buiten

Als je de douglas overkapping met schuur een huiselijke sfeer wil geven, is het slim om binnen met buiten te betrekken. Kies bijvoorbeeld voor hetzelfde interieur als dat je binnen hebt. Je kunt dit al gauw nabootsen met hetzelfde kleurgebruik en dezelfde soort accessoires. Als je bijvoorbeeld binnen voornamelijk gebruikmaakt van grijstinten, kun je dit ook terug laten komen in jouw overkapping in de loungeset, de tegels of de accessoires.

Tip 2: Maak gebruik van een vloerkleed

Als je denkt aan een huiselijk sfeertje, zie je waarschijnlijk een woonkamer voor je. Het is natuurlijk niet voor iedereen vanzelfsprekend om de overkapping om te toveren tot een letterlijke woonkamer, maar je kunt er wel wat elementen aan toevoegen waarop het lijkt alsof het een woonkamer is. Denk bijvoorbeeld aan een vloerkleed. Je hebt verschillende soorten buitenvloerkleden die je neer kunt leggen in de overkapping, onder jouw loungeset. Een vloerkleed zal de ruimte meteen een stuk gezelliger en warmer maken.

Tip 3: Verlichting in de overkapping is een pre

Je wil natuurlijk in de avonduurtjes niet in het donker zitten onder de overkapping. Verlichting is in dit geval erg praktisch. Maar naast het praktische aspect kan verlichting ook bijdragen aan die huiselijke sfeer. Verrijk jouw overkapping bijvoorbeeld met mooie hanglampen. Deze kun je neerhangen boven de tafel van de loungeset, maar ook in de hoeken van je overkapping kun je hanglampen gebruiken. 

Ook kun je ervoor kiezen om hetzelfde soort verlichting te gebruiken dat je in de rest van de tuin gebruikt, zoals spotjes of wandlampen. Daarnaast is het goed om van tevoren te checken wat voor soort licht de lampen uitstralen: bij een gezellige sfeer wil je natuurlijk niet dat de lampen blauw licht geven.

Tip 4: Richt de hoekjes gezellig in

In jouw woning heb je waarschijnlijk ook bepaalde hoekjes ingericht. Denk bijvoorbeeld aan een hoekje met een plantentafel of een hoekje met wat accessoires. Dit kun je ook doen in jouw overkapping. Zet in de ene hoek van de overkapping een plant neer, en hang in de andere hoek van de overkapping bijvoorbeeld een mooie wanddecoratie op. En als je kiest voor een maatwerk overkapping, kun je natuurlijk al van tevoren uitdenken op welke plekken je accessoires gaat neerzetten.