5 tips voor een romantische slaapkamer

Nu de dagen korter worden, is het verleidelijk om langer in bed te liggen en er eens vroeger in te kruipen. ‘s Avonds de pyjama aan en een gezellige film kijken, daar dient de winter toch voor? Of is je slaapkamer zo ongezellig dat je er liever niet te veel tijd in doorbrengt? Tijd om je slaapkamer op te frissen en aan te kleden met leuke romantische accessoires.

Romantische kleuren

Een witte slaapkamer is al snel erg koel. Zorg daarom voor rustige kleuren en zachte stoffen. Pastelkleuren zoals baby roze, geel of groen doen het erg goed. Als je een wat een feller accent wenst, kies je best voor een klein accessoire in het donkergroen of rood. Rood kan namelijk opwekkend en stresserend werken, en dat is niet wat je wil, toch? Hout- en aardetinten, in combinatie met kleurrijke kussens, een fluwelen dekbedovertrek en lichte muren zijn erg in. Probeer jij het ook in jouw slaapkamer?

Wel of geen apparaten?

Wel of geen tv in de slaapkamer? En wat met een iPad, laptop of gsm’s? Als je het aan ons vraagt: het enige elektrische apparaat dat jullie nodig hebben, is een spannende sextoy 😉 Uit onderzoek blijkt allereerst dat geluid en (blauw) licht de nachtrust verstoren, waardoor elektrische apparaten beter vermeden worden in de slaapkamer. Daarnaast raden slaapexperten aan om enkel te slapen in de slaapkamer, en dus niet te werken, rusten of tv te kijken. Als je enkel slaapt in je slaapkamer, zullen je hersenen je kamer associëren met  slaap en rust waardoor je nachtrust opnieuw verbetert. Ten slotte geven sommige studies aan dat tv op de slaapkamer je seksleven verslecht, al is zoiets natuurlijk erg moeilijk causaal aan te tonen. Het zekere voor het onzekere nemen, dan maar? Geloof, ons, maak je slaapkamer een intieme en rustige plek voor jullie tweetjes, zonder afleiding.

Licht in het donker

Felle neonlichten zorgen niet enkel voor een koele sfeer, ze zijn ook een totale mood killer. Want geef nu toe: je voelt je toch niet sexy als er een groot blauw licht op jou schijnt? Kies daarom voor gepaste (en warme!) verlichting, zoals kerstlichtjes, een dimbaar nachtlampje of een ledstrook onder je bed. Voor een extra speciale avond, kan je wat kaarsjes branden, geurstokjes plaatsen of druppeltjes etherische olie op je bed aanbrengen, zoals lavendel of rozen.

  • Add Your Comment