Ben je saai als je niet drinkt?

Als je niet drinkt, ben je waarschijnlijk vaak genoeg in gesprek geweest met mensen over jouw redenen om niet te drinken. Echter, het lijkt alsof men je niet hoort en je vrijwel direct bestempeld wordt als een saai persoon. Maar ben je echt zo saai als je liever gaat voor frisdrank of alcoholvrij bier tijdens een avondje uit?

De drankcultuur in Nederland

Veel mensen beginnen al erg vroeg met het drinken van alcohol. Officieel mag je pas drinken als je 18 jaar bent, maar ook veel minderjarigen experimenteren wel eens met alcohol. Soms achter de rug van de ouders, maar het komt vaak genoeg voor dat ouders het prima vinden dat hun kind af en toe wat drinkt. Vanaf het moment dat jongeren alcohol uitproberen, is het vaak voor de rest van hun leven een middel dat ze regelmatig nuttigen. Daarnaast is alcohol iets dat vaak in gezelschap gedronken wordt. Op een verjaardag of tijdens het uitgaan is het bijna onmisbaar, maar ook zonder een specifieke reden wordt het gedronken. Redenen hiervoor zijn omdat alcohol veel mensen een goed gevoel geeft. Je wordt losser en kunt even de problemen die je hebt vergeten. Echter, er zijn veel mensen die een alcoholverslaving hebben en niet meer zonder alcohol kunnen leven. Ondanks de negatieve gevolgen is alcohol een middel dat niet meer weg is te denken uit onze samenleving.

Redenen om niet te drinken

Jij als persoon die niet drinkt, hebt redenen waarom je het niet doet. Een veelvoorkomende reden waarom mensen niet drinken, is omdat ze gezonder willen leven. Alcohol zorgt ervoor dat je zwaarder wordt en daarnaast kun je ook veel problemen krijgen met organen, zoals je lever. Een andere reden om niet te drinken is omdat je alcohol simpelweg niet lekker vindt. Of je vindt het gevoel als je dronken bent gewoon niet prettig. Daarnaast is er ook een groep mensen die niet drinkt vanwege religieuze overtuigingen. De islam staat er bekend om dat men niet mag drinken die moslim is, maar ook binnen het christendom zijn er stromingen waar men niet mag drinken.

Om antwoord te geven op de vraag in de titel: nee, je bent uiteraard niet saai als je geen alcohol wilt drinken. Je bent gezond bezig en daarnaast kun je alsnog plezier hebben als je een avond uitgaat zonder te drinken. Wil je alsnog van de smaak van een alcoholvrij drankje, zoals een alcoholvrije cocktail, genieten? Neem dan een kijkje op de site van de Alcoholvrije Shop!

  • Add Your Comment