De beste ontspan-momentjes voor de man

De beste ontspan-momentjes voor de man

Afspraken buiten de deur, vrijdagmiddagborrels met je vrienden en dan ook nog eens op het voetbalveld op de zaterdag. De agenda van een man ziet er over het algemeen goed gevuld uit. Toch is het belangrijk om van tijd tot tijd even een moment van ontspanning in te plannen; even van je eigen tijd te genieten. Vrije momenten zijn nou eenmaal key om gezond te leven, je voelt je er gelukkiger door en het draagt ook positief mee aan je mentale gezondheid. Maar hoe kan je nou van die kleine vrije tijd momentjes inplannen, als je agenda dat doorgaans niet toelaat? Lees even met ons mee voor een paar tips!

Boek lezen

Misschien is het lezen van een boek niet het eerste waar je aan denkt bij totale ontspanning, maar toch kan het lezen van een paar bladzijden per dag al het verschil maken. Even je mobiel op ‘maanstand’; sla de pagina’s maar open! Het lezen van een boek is een actieve en bewuste houding waarmee je toch even op de pauze-knop drukt. Je hoeft je even niet druk te maken om prikkels om je heen en kan je gedachten even uitzetten. Zelfs het lezen van een paar bladzijden voor dat je gaat slapen kan al het verschil maken!

Zelf-plezier

Ook een perfecte manier van zelfontspanning en trekt wellicht wat meer aandacht dan het lezen van een boek; een pleziertje met jezelf. Maar probeer in plaats van het snelle handwerk, echt even tijd voor jezelf te nemen. Ga op avontuur met speeltjes (zoals een fleshlight), of verdiep je in erotische verhalen in plaats van de reguliere porno. Wanneer je langer de tijd voor jezelf neemt, zal je merken dat je de volgende dag meer ontspannen aan je dag begint!

Hardlopen

Je zal het vaak gehoord hebben, maar sporten is één van de belangrijkste factoren om ontspannen en zowel fysiek als mentaal gezond te blijven. Vergeet dit dan ook alsjeblieft niet! Knop om, en even een rondje door de buurt rennen kan al zoveel teweegbrengen. En wees eerlijk, dat ene half uurtje dat je bezig bent met een aantal kilometers kan je best missen op een dag van 24 uur.