De beste bestuurbare auto’s

Het racen met radiografisch bestuurbare auto’s is definitief naar een hoger niveau getild. Combineer de hedendaagse technologie met een strak design waarbij aan elk detail is gedacht en je hebt een racemonster in handen dat tot ongekende prestaties in staat is. Net zoals in de echte autoracewereld is de uiteindelijke prestatie van een radiografisch bestuurbaar voertuig voor een belangrijk deel afhankelijk van de kwaliteit. Een minieme afwijking kan een wereld van verschil maken en het is een ware strijd geworden om het beste voertuig te bouwen.

Snelheid

Tegenwoordig rijden radiografisch bestuurbare auto’s even snel als de auto waarmee je dagelijks over de snelwegen rijdt. Soms zelfs sneller! Het ultieme voorbeeld hiervan is de Traxxas XO-1, waarmee je in minder dan vijf seconden tijd vanuit stilstand een snelheid van 160 kilometer per uur kunt behalen. Dat maakt dit racemonster tot ’s werelds snelste RC-auto en dus een ware uitdaging voor elke liefhebber. Die uitdaging ligt overigens voor een deel ook in de geavanceerde bedieningsmogelijkheden van het voertuig. Je kunt met je mobiele telefoon bijvoorbeeld de stuurgevoeligheid beïnvloeden. Bovendien is dit type RC-auto uitgevoerd met een systeem dat een optimale stabiliteit van het voertuig garandeert. De borstelloze motor levert prestaties die elk snelheidsrecord doen verbleken. Je hoeft alleen nog maar te kiezen voor het model dat je het meest aanspreekt en… racen maar!

Monstertruck

Liever een monstertruck? Zo’n gevaarte op vier gigantische wielen, gemaakt om zich door ruw landschap te ploegen en tegelijk ongekende prestaties neer te zetten, is de laatste jaren steeds geliefder geworden. Met de Traxxas Maxx heb je een staaltje technisch vernuft in handen, waarmee je menig ander voertuig ver achter je laat. Hoge prestaties en een solide bouw zorgen samen voor vele dagen raceplezier, waarbij elk detail ertoe doet. Van het unieke loopvlak van de banden tot de uitgekiende chassisconstructie, die de schokken evenwichtig over het hele voertuig verdeelt. Bovendien zijn deze voertuigen waterbestendig dankzij een voor dit merk unieke, gepatenteerde technologie.

De snelste

Natuurlijk zal het voor de fabrikanten van radiografisch bestuurbare auto’s altijd een strijd blijven om het snelste voertuig af te leveren. Bedenk hierbij wel dat de snelheid voor een belangrijk deel afhankelijk is van de wijze waarop je als bestuurder met het voertuig omgaat. Je hebt er de nodige vaardigheden bij nodig om alle kracht eruit te halen die erin zit. Gelukkig maar, want daarin schuilt juist de uitdaging!

  • Add Your Comment