Dit zijn de grootste schilderijen ooit gemaakt

Je kunt een kunstenaar vaak herkennen aan zijn identieke stijl. De een heeft een kleurrijke stijl terwijl de ander het canvas vult met portretten. Maar heb je ooit gelet op de grootte van een schilderij? Er bestaan namelijk een handjevol schilderijen die enorm zijn. Hieronder zetten wij de grootste schilderijen ter wereld voor je op een rij.

1. The Journey of Humanity van Sacha Jafri

Sacha Jafri, een kunstenaar uit Engeland, heeft het grootste schilderij ter wereld op zijn naam staan. Hij heeft namelijk een schilderij, genaamd The Journey of Humanity, van wel 1600 vierkante meter gemaakt. Ja, dat lees je goed. Het enorme kunstwerk is bijna even groot als vier basketbalvelden en bestaat uit zeventig delen. Jafri heeft het kunstwerk op een veiling verkocht aan een Fransman die in Dubai woont. De opbrengst schenkt de kunstenaar aan het goede doel.

2. Panorama Mesdag van Hendrik Willem Mesdag

Hendrik Willem heeft een panoramaschilderij gemaakt met de naam ‘Panorama Mesdag’. Bovendien is dit het oudste kunstwerk dat nog op zijn oorspronkelijke locatie te vinden is, namelijk in Den Haag. Wanneer je het kunstwerk bezoekt kun je 360 graden om je heen kijken om de geschilderde kust van Scheveningen te bewonderen. Het kunstwerk is meer dan veertien meter hoog en heeft een diameter van 120 meter. Wil jij ook genieten van een kunstwerk in jouw huis, maar dan natuurlijk een slagje kleiner? Je kunt kunst huren voor een vast bedrag per maand. Hiervoor hoef je dus niet diep in de buidel te tasten: fijn!

3. Waterlelies van Monet

Vroeger werden de Waterlelies van Monet gezien als een enorm kunstwerk, en dat is-ie nog steeds. Dit kunstwerk werd namelijk in de twintigste eeuw geschilderd. Het kunstwerk is ongeveer honderd meter lang en het verhaal achter het schilderij is om vrede en welzijn uit te stralen. Vervolgens werd het schilderij een dag na de Wapenstilstand in 1918 aangebogen aan de Fransen.

4. Il Paradiso van Tintoretto

Ook het kunstwerk van Tintoretto, Il Paradiso, behoort in het lijstje van de grootste schilderijen ooit gemaakt. Dit schilderij kun je nog steeds bewonderen in Italië, en om precies te zijn in het San Marco Basiliek in Venetië. Dit olieverfschilderij is ongeveer 25 meter lang en kent verschillende delen.

5. De Nachtwacht van Rembrandt

De Nachtwacht is ook een van de grootste schilderijen. Dit kunstwerk is gemaakt door Rembrandt en wordt gezien als een hoogtepunt van de kunstenaar én van de Nederlandse barok. Je kunt het schilderij van een ruime drie bij vier meter nog steeds bewonderen in het Rijksmuseum. Wil jij het museum in huis halen? Dankzij een kunstuitleen kun jij jouw favoriete schilderijen huren.

  • Add Your Comment