10 Bizarre “Body Challenges” Waar Je Niet Aan Mee Moet Doen

Als er één ding is waar we met zijn allen van houden, is het wel aandacht. De opkomst van social media heeft ervoor gezorgd dat we met een goed getimede foto en het bereik van Facebook, Twitter of Instagram die aandacht wereldwijd kunnen krijgen. Om echt indrukwekkende aantallen Likes, Retweets of Thumbs Up te krijgen volstaat een simpele selfie echter zelden. Dit is waar we de bizarre wereld van de ‘body challenges’ binnentreden. Deelnemers tonen hun lichaam op unieke, lachwekkende, maar vooral bizarre wijze voor de foto- of videocamera. Of het nu mannen of vrouwen zijn, het levert altijd bijzondere beelden op. Wij verzamelden de 10 meest bizarre body challenges voor je. Hoe nummer 5 mogelijk is, is ons een raadsel!

10. De underboob challenge

underboob challenge

Borsten. Zo, nu we je aandacht hebben kunnen we eens praten over deze bijzondere body challenge die dit jaar Instagram, Twitter en Facebook foto’s domineerde. Wanneer je als vrouw een pen onder je borst kan klemmen en deze vervolgens blijft zitten, win je de challenge. Niet alleen dat, je hebt er ook een stel stevige borsten voor nodig óf je moet snugger genoeg zijn om op je rug op bed te gaan liggen tijdens het nemen van de foto. In ieder geval heeft de onder-borst of underboob challenge menig man een fijne tijd in zijn newsfeed bezorgd.

9. De bellybutton challenge

belly button

Een van de (vele) body challenges die in China lijkt te zijn ontstaan is de navel of bellybutton challenge. Om deze uitdaging succesvol aan te gaan heb je zowel een slanke taille als een extreem flexibel lijf nodig, maar een paar extra lange armen helpt absoluut ook. Je wint de challenge als je achter je rug om kan rijken en met je vingers vervolgens je navel aan kan raken. Hier lukt het niet en mijn schouder ligt dankzij de vele pogingen uit de kom, maar als het jou wel lukt zien we de foto’s graag verschijnen.

8. De iPhone knees challenge

iphone knieen challange

Wederom een body challenge die in China gestart is is de iPhone knees of knieën challenge. Kan je met een iPhone 6 beide knieën in één keer bedekken? Dan win je de challenge. En moet je waarschijnlijk een paar kilo aankomen. De eerste iPhone knees challenge foto op het Chinese sociale netwerk Weibo werd maar liefst 100 miljoen keer bekeken.

7. De finger trap test

finger Trap Test

In 2014 werden we massaal verblijd met de finger trap test. Hierbij leg je je wijsvinger tegen je gezicht, met de punt van je vinger tegen je neus en de onderzijde van vinger tegen je kin. Raken je lippen je vinger? Gefeliciteerd, je bent een lekker ding. Of niet natuurlijk, maar het is een leuk excuus om massaal selfies te maken terwijl we intieme zoentjes planten op onze wijsvingers.

6. De bikini bridge challenge

bikini bridge challenge

De bikini bridge challenge ontstond als een grap op het bekende internet messageboard 4Chan, maar is jammer genoeg overgenomen door talloze vrouwen die een zeer slank lichaam nastreven. Het idee is dat je heupbotten liggend in een bikini zoveel hoger dan je (strakke) buik liggen, waardoor deze een soort ‘brug’ vormen voor je bikinibroekje. De foto’s duiken veelvuldig op in de fora van pro-anorexia websites.

5. De reverse prayer challenge

reverse prayer

Sommige foto’s uit de reverse prayer challenge lijken wel trucage: Deelnemers brengen hun handen achter hun rug samen, handpalmen naar elkaar toe met hun telefoon ertussen geklemd. Hoe hoger je handen op je rug zijn, hoe flexibeler je bent. Deze hebben we niet eens geprobeerd, maar als jij minder gehecht bent aan functionerende gewrichten wensen we je er erg veel succes mee.

4. De collarbone quarter challenge

collarbone quarter challenge

Ja, we hebben allemaal botten, maar moet je die dan persé ook direct zien? Bij de collerbone quarter challenge zochten vrouwen massaal Instagram op met foto’s van hun sleutelbeen. De truc was vervolgens dat je, als je slank genoeg bent, een lading kleingeld op je sleutelbeen kan laten rusten.

3. De hairy armpit challenge

oksel haar

Een trend ontsprongen toen een Chinese feministe een prijs uitloofde voor de meest populaire foto: De hairy armpit challenge. Meedoen? Maak een selfie waarop je je harige oksels laat zien. Je moet wel een vrouw zijn, maar als winnaar kan je 100 condooms winnen, dus dat is dan mooi meegenomen.

2. De paper waiste challenge

paper waiste challange

Het kan altijd gekker: Bij de paper waiste challenge neem je als vrouw zijnde een A4tje en houd je deze voor je middel. Pas je er achter (terwijl je het blaadje verticaal houdt), dan heb je gewonnen. Je prijs? Een extreem slanke taille.

1. De Kylie Jenner challenge

Zelfs als je Kylie Jenner niet kent, ken je de lippen van deze ‘Instagram influencer’. Hoewel haar lippen natuurlijk puur natuur zijn *kuch*, zijn er manieren om je lippen dikker te krijgen door, bijvoorbeeld, een glas vacuum te zuigen. De resultaten liegen er niet om en de Kylie Jenner challenge selfies zijn dan ook stuk voor stuk een bijzonder schouwspel.

  • Add Your Comment