10 Gevaarlijkste Wegen Waar Je Niet Op Wilt Rijden! Of Juist Wel?

Wanneer je in de auto stapt wil je meestal zo snel mogelijk, veilig van A naar B. Er zijn echter wegen die zo bijzonder zijn of je zulke adembenemende panorama’s voorschotelen, dat autorijden een genot wordt. Dit gaat niet over die wegen. Dit gaat over wegen waar elke rit een gok is: Haal je het einde of word dit je laatste rit? Lees snel onze 10 gevaarlijkste wegen ter wereld. Hoe iemand ooit levend het einde van weg nummer 9 haalt is ons een raadsel.

11. Passage Du Gois, Frankrijk

Passage Du Gois

Deze weg verbindt het Franse vasteland met het eiland Noirmoutier, aan de Atlantische kust. Deze weg loopt echter twee keer per dag compleet onder water en word ook wel de ‘zinkende weg’ genoemd. Dankzij de snelheid waarmee het water op kan komen, worden automobilisten regelmatig door het water verrast.

10. De Patiopoulo-Perdikaki weg, Griekenland

Deze Griekse weg meet zo’n 23,5 kilometer en kent een hoogteverschil van 500 meter over de lengte van de weg. Naast de vele haarspeldbochten is het grootste probleem van de weg het ontbreken van lijnen of markeringen. Hierdoor is menig onoplettende automobilist zo van de weg af gedoken de diepte in. Met recht een van de gevaarlijkste wegen ter wereld.

9. Road of Bones, Siberïe

De beruchte Road of Bones, ook wel Bottenweg, of Weg des Doods, in het ijzige Siberië. Tijdens het schrikbewind van Stalin werkten miljoenen krijgsgevangenen aan deze weg en velen vonden hier de dood. De botten van de overledene werden gebruikt in de weg. De weg is lang, koud en eenzaam. De temperaturen kunnen hier zo koud zijn als -72 graden!

8. De Taroko Gorge weg, Taiwan

Dit is volgens velen de gevaarlijkste weg van Taiwan. De weg loopt kriskras over en soms door de bergen. Als automobilist is het grootste gevaar echter de constante stroom aan landverschuivingen, aardbevingen en de vele blinde hoeken.

7. Skippers Canyon Road, Nieuw Zeeland

Een goed voorbeeld van een gevaarlijke weg vind je in het zuidwesten van Nieuw Zeeland. De Skippers Canyon Road heeft alle karakteristieken die je van een gevaarlijke weg verwacht: De weg is extreem smal, heeft talloze blinde bochten en weinig tot geen barrières die voorkomen dat je als automobilist de diepte in stort.

6. De Halsema snelweg, Filipijnen

De Halsema snelweg wordt maar 2 maanden per jaar als begaanbaar beschouwd. Wil je de weg buiten de maanden maart en april begaan? Bereid je dan maar voor op mist, hevige regenval, vallende stenen en landverschuivingen.

5. De Tianmen Berg weg, China

Tianmen

11 Kilometer lang en 1.100 meter hoogteverschil maken de Tianmen Berg weg zelfs voor de meest ervaren automobilist een levensgevaarlijke avontuur.

4. Eyre Highway, Australië

Eyre Highway

Deze 1.675 kilometer lange snelweg klinkt niet bijzonder spannend: Je vindt er amper hoogteverschillen, de weg is uitstekend onderhouden, er zijn geen noemenswaardige bochten of andere gevaren. Dit complete gebrek aan onderscheidende kenmerken is echter precies wat de weg zo gevaarlijk maakt. Honderden kilometers rechtdoor rijden op een weg waar verder niets te zien is maakt dan automobilisten moeite hebben hun aandacht erbij te houden en regelmatig zelfs in slaap vallen. De bijnaam van de weg, ‘Slaughter Alley’, zegt genoeg.

3. De Karakoram snelweg, China naar Pakistan

Karakoram

De Karakoram snelweg is de hoogstgelegen bestraatte internationale weg ter wereld. Het gevaar van deze weg ligt echter niet enkel in de hoogte en de bijbehorende sneeuwstormen, mistbanken en ander natuurgeweld. Automobilisten lopen er ook nog het risico bandieten en terroristen tegen het lijf te lopen.

2. Yungas Road, Bolivia

De Yungasweg in Bolivia, ook wel bekend als El Camino de la Muerte, of Death Road. Op deze weg dwars door het Amazoneregenwoudgebied schijnen er ieder jaar tientallen mensen te overlijden! Natuurlijk genoeg reden voor de heren van Top Gear om die weg eens goed te bekijken!

1. Zoji La Pass, India

Zoji La Pass

Dee 9,5 kilometer lange weg ligt ruim 3,5 kilometer boven zeeniveau, waar het twee Indiase steden verbindt. Hevige windstoten en regelmatige sneeuwstormen maken dat de weg voor grote delen van het jaar compleet onbegaanbaar is. Het ontbreken van veiligheidsbarrières, maken deze extreme smalle weg een van de dodelijkste wegen ter wereld.

  • Add Your Comment