10 Dikste Mensen Die Ooit Hebben Geleefd

Bedden, stoelen en zetels voor dikke mensen. Kledingwinkels voor XXL. Er bestaat een hele industrie. Maar voor het lijstje dat wij voor jullie opmaakten, moeten toch meubels en kledij en alles anders dat deze mensen nodig hadden en hebben, op maat worden gemaakt. Lees door ons lijstje van de 10 zwaarste mensen ooit. We lichten een tipje van de sluier op. Ze variëren van 485 tot een stevige 635 kilogram. Er zijn mannen en één vrouw in terug te vinden. En raad eens wel land de meeste zwaarste mensen ooit heeft voortgebracht?

10. Robert Earl Hughes: 485 kg

Deze Amerikaanse man werd geboren in 1926 en overleed in 1958. Hij was toen de zwaarste mens ter wereld, ondertussen hebben 9 mannen en vrouwen hem ingehaald. Hij trad op in het circus. Het verhaal ging dat hij was begraven in een pianokast. Echter dit berucht op een misverstand door een zinnetje in het Guinness recor boek: “He was buried in a coffin the size of a piano case.”

9. Patrick Deuel: 486 kg

Patrick Deuel was slechts 1.70 meter lang, toch woog hij 486 kilogram op zijn piek. Hij kwam 7 jaar lang zijn huis niet uit. Tot hij naar het ziekenhuis moest en er een muur uit zijn huis moest worden verwijderd aangezien hij niet meer door de deur paste.

8. Michael Hebranko: 499 kg

Ook uit de VS komt Michael Hebranko, met zijn 1.83 meter en 499 kilogram een stevige jongen. Hij werd geboren in 1962 en woog op zijn 16e al 160 kg. Vijftien jaar later woog hij 430 kilogram. In 1989 verloor hij driekwart van zijn gewicht en woog hij 90 kg. Hij reisde over de wereld om iedereen te vertellen dat alles mogelijk is. Wat ook mogelijk is om alles (en meer) er weer aan te krijgen, hij kwam weer aan en woog uiteindelijk 486 kilogram.

7. Francis John Lang: 538 kg

Deze man mat 1.88 meter en komt ook uit de Verenigde Staten. Hij werd geboren in 1934. Zijn overlijdensdatum is niet officieel bevestigd. Na een stevig dieet, woog hij in de jaren ‘80 nog ‘slechts’ 167 kilogram.

6. Walter Hudson: 543 kg

Ook uit de VS. Geboren in 1944 en overleden in 1991. Walter was 1.78 meter lang. Deze man heeft ook de breedste taille, namelijk een impressionante 3.02 meter. Zo veel als een bijzonder stevige boom. Walter Hudson kwam in het nieuws toen hij was gevallen opweg naar de wc en niet meer overeind kwam. Er waren 8 man nodig om hem terug in bed te tillen! Makkelijk was het niet om zijn zware gewicht te behouden hij had een dieet van: 4 gebakken aardappelen, vier grote brocolli’s, een cake, 17 liter cola, een pond bacon, een dozijn eieren, twee dozen worstjes, acht burgers, een brood, 8 grote friet en twee complete kippen.

5. Robert Butler: 544 kg

Geboren in de jaren 70, en overleden in 2015. Deze Robert Butler werd niet oud. Maar zijn gewicht groeide stevig aan tijdens zijn leven. In 2006 woog hij nog 408 kilogram, bij zijn dood in 2015 stond er 544 kilogram op de weegschaal.

4. Carol Yager: 544 kg

Een vrouw in ons lijstje, op nummer 4. Deze Amerikaanse werd geboren in 1960 en overleed in 1994. Ze was 1.70 meter. Volgens deze vrouw ontstond haar gewichtsprobleem in haar jeugd, na misbruik door een ‘naast familielid’. In latere interviews gaf ze ook toe dat ze skeletten in haar kast zag, en monsters. Ze ontkende dat haar gewicht te wijten was aan teveel eten. Ze woonde het grootste deel van haar leven in Michigan, in de buurt van Flint. Haar hoogste gewicht was volgens haarzelf 727 kilogram, maar dat werd niet officieel geregistreerd. Een gewichtsverlies van 236 kg zou ze hebben doorgemaakt, enkel door natuurlijke middelen, namelijk een dieet van 1200 kcal per dag. Ze beweert zelf dat ze dit gewichtsverlies heeft kunnen realiseren op drie maanden tijd. Op zich is dit toch opmerkelijk, omdat bij anderen met extreem gewichtsverlies, dikwijls naar chirurgische ingrepen gegrepen werd. Haar overgewicht zorgde voor ernstige gezondheidsproblemen, waaronder een verzwakt immuunsysteem en extracellulair vocht. Ze leed ook aan vele andere obesitas gerelateerde problemen zoals ademhalingsproblemen, een gevaarlijk hoge bloedsuikerspiegel, en stress op haar hart en andere organen. Ze was bedlegerig, door haar gewicht niet in staat om te staan of lopen. Haar spieren waren niet sterk genoeg om haar te ondersteunen. Ze werd vaak opgenomen in het ziekenhuis. Het transport was elke keer een flinke klus waar meer dan 10 brandweermannen voor nodig waren. Bij haar dood was ze 34 en woog ze 544 kilogram. Een magazine meldde dat ze net voor haar dood 1,52 meter breed was. En dat ze nog een keertje was buiten geweest, door haar speciale, 121 centimeter brede voordeur. Haar laatste jaren werd ze verzorgd door verplegers, vrienden, haar dochter en andere familieleden. Ze kreeg veel bezoek, ook toen ze op het laatst opgenomen werd in een verpleeghuis. Op haar overlijdensakte staat dat haar doodsoorzaak nierfalen is, met als oorzaak morbide obesitas.

3. Manuel Uribe: 597 kg

Deze stevige Mexicaan woog 597 kilogram. Hij werd geboren in 1965 en overleed in 2014. Manuel was een lange man, met zijn 1.96 meter had hij in zijn thuisland ook mager een opvallend figuur geweest. Hij kreeg wereldwijde aandacht in 2006. Met de hulp van gespecialiseerde dokters en dieetspecialisten verloor hij meer dan 225 kilogram in twee jaar tijd. Hij claimde toen dat hij de man was die de meeste kilo’s afgevallen was ever. Het ging in zijn geval over ongeveer één derde van zijn gewicht. De kilo’s kwamen er in de volgende jaren wel voor een stuk terug bij. In 2008 maakte hij bekend dat hij zou trouwen. Dat huwelijk vond plaats in bed. Hij woog toen nog 360 kilogram en kon zichzelf niet verplaatsen. In een ziekenhuis in Monterrey werd hij in 2014 opgenomen met hartklachten. Toen hij er overleed woog hij toch nog 394 kilogram.

2. Khalid Bin Mohsen Shaari: 610 kg

Khalid uit Saudi Arabië staat op een eervolle tweede plaats in ons lijstje. Deze man werd geboren in 1991 en is still alive and kicking. Hij meet 1.73 meter. Niet zo erg groot dus. In 2013 heeft Koning Abdullah himself hem opgedragen zich te laten behandelen in het ziekenhuis van de hoofdstad. Khalid had toen twee jaar zijn huis niet meer verlaten. Hij was totaal immobiel geworden. In zes maanden tijd slaagde hij erin om in totaal 320 kilogram te verliezen, dat is ongeveer de helft van zijn gewicht. Zijn gezondheid zou sindsdien fel verbeterd zijn. Zijn hart- en longfunctie is verbeterd, ontstekingen in zijn lichaam zijn verminderd, en hij heeft meer spierkracht. Hij kan ondertussen terug zijn voeten bewegen. Voor de rest is hij voor zijn mobiliteit aangewezen op een speciaal op maat gemaakte rolstoel. Hopelijk kreeg hij ook een subsidie om een totaal nieuwe garderobe aan te schaffen.

1. Jon Brower Minnoch: 635 kg

Onze topper komt uit de VS. Deze man werd geboren in 1941 en overleed in 1983 in zijn 41e levensjaar. Toen hij 12 jaar was, woog hij al 132 kilogram. Op zijn 22e was hij 1,85 meter lang en woog hij 178 kilogram. Deze man werd gediagnosticeerd met gegeneraliseerd oedeem, een aandoening waarbij er zich in het lichaam overtollige extracellulaire vloeistof ophoopt. Hij leefde naast zijn gewichtsproblemen een relatief normaal leven, huwde, en werd vader van twee kinderen. Zijn uiteindelijke gewicht was wel maar een ruwe schatting, omdat zijn extreme grootte maar ook zijn slechte gezondheid en zijn gebrek aan mobiliteit er voor zorgden dat hij niet zomaar op een weegschaal kon. Hij schreef nog een ander record op zijn naam. Namelijk zijn gewichtsverlies. Volgens betrouwbare bronnen zou hij 419 kg aan totaal gewicht hebben verloren. Op het moment van zijn dood woog hij 362 kilogram.

    1. Smits 27 februari 2018

    Add Your Comment