10 Heetste Pepers Ter Wereld (2021)

Je mond al eens verbrand aan een hete peper? Een ervaring die je bijblijft. Wist je dat er een heel scala hete pepers bestaat, waarvan de ene nog heter is dan de andere? En dat er lijstjes van worden bijgehouden? En dat er een nieuwe heetste peper is, die een andere, namelijk de Moruga Scorpion, heeft onttroond? Tijd om hier eens in te duiken, want een voorbereid man of vrouw is er twee waard. Lees hier door de 10 heetste pepers in de wereld.

10. De Red Savina Habanero

Red Savina Habanero

De eerste in ons heet lijstje. Vergis je niet, hij heeft al een bijzondere stevige smaak van ongeveer 500.000 Scoville-eenheden. Deze meting meet de ‘heetheid’ van pepers. Even ter vergelijking, Tabascosaus is 7.000 Scoville-eenheden. Peper met een glad huidje, en lekker vuurrood.

9. De 7 Pod Red Giant

Deze grote peper komt uit Trinidad. Hij komt zelden voor in de natuur. Hij groeit best in temperaturen van 28 tot 32 graden. Niet in onze groentetuintjes dus. Stevig van smaak is hij wel. Hij zit rond het miljoen Scoville-eenheden

8. De 7 Pod Barrackpore

Deze peper komt uit Chaguanas in Trinidad, een regio waar heel wat soorten hete pepers worden gecultiveerd. Typisch aan de Barrackpore is dat hij iets langer en gerimpelder is. De 7 Pods in zijn naam verwijzen naar de 7 potten die heet kunnen gemaakt worden met één peper. Perfect om je sauzen mee op te spicen. Ook beschikbaar in poeder.

7. De Bhut Jolokia (Geest Peper)

Bhut Jolokia

Deze peper (ook wel bekend als Naga Jolokia) heeft ook ongeveer 1.000.000 Scoville eenheden. Al behoorlijk stevig dus, deze peper. Hij groeit vooral in de Assam regio in India. Deze peper is een kruising van twee andere soorten. Ze worden tot 8 hete centimeters groot. En afhankelijk van hun soort zijn ze wat meer oranje, bruin of rood. Ze beschikken ook over een ruwe huid.

6. De Naga Viper

Naga Viper

Nee, dit is geen vervoersmiddel waar Tom Cruise zich supersnel in verplaatst in zijn volgende actiefilm. Dit is ook een hete peper. Komt niet veel voor en wordt gecultiveerd in het Verenigd Koninkrijk. Het is een resultaat van kruisingen van verschillende soorten. De heetheid varieert nog, want de soort is nog niet helemaal stabiel.

5. De Trinidad Scorpion Butch T

Deze peper komt zoals de naam doet vermoeden ook uit Trinidad. Hij werd vernoemd naar zijn geestelijke vader, Butch Taylor. De Scorpion in de naam verwijst naar het puntige einde van de peper dat wat wegheeft van de stekel van een schorpioen. Deze peper telt 1.463.700 Scoville-eenheden. Hij is zo heet dat bij de bereiding van gerechten, de koks handschoenen moeten dragen ter bescherming van hun huid.

4. De 7 Pot Primo

Deze hete peper heeft een bijzondere eigenschap: een lange, dunne ‘staart’. Een zekere Troy Primeauw heeft hem ontwikkeld in 2005 in Trinidad. Troy’s bijnaam is Primo, en zo komt deze peper aan zijn naam. Het is een peper die niet zo veel voorkomt. De zaden zijn schaars.

3. De 7 Pot Douglah

Vers, gedroogd of in poeder. Deze peper is heet. En lekker. Hij is wat donker rood van kleur, met een geschubd vel. Geen enkele peper is dezelfde, ze hebben allen een eigen vorm. Als de 7 Pot Douglah een klein pepertje is, is hij groen.

2. De Trinidad Moruga Scorpion

Trinidad Moruga Scorpion

Deze peper was tot in 2013 de heetste. Hij komt voor in Moruga in Trinidad en Tobago. Het lijkt of zijn smaak recht uit de hel komt. Gemiddeld heeft deze chilipeper een Scovillewaarde van ongeveer 1,2 miljoen. Er zit echter heel wat variatie op zijn ‘heetheid’. De omstandigheden waarin de plant leeft zijn van grote invloed, bij stressvolle situaties zoals hoge temperaturen of droogte worden deze pepers beduidend heter.

1.De Carolina Reaper

carolina Reaper

Deze peper is volgens het Guinness Book of Records officieel de heetste peper. Deze peper groeide niet toevallig, maar is het product van een doelbewuste zoektocht naar steeds hetere pepers. Als je er naar kijkt, dan zie je direct dat dit een gemene peper is. Knalrood en een ietwat geschubd vel. Op de Scovilleschaal scoort de Carolina Reaper gemiddeld 1.569.300 eenheden. De Amerikaan Ed Currie (!) is het baasje. Hij stelt zelf dat deze peper qua smaak heel erg in de buurt komt van pepperspray. Je bent gewaarschuwd.

hoe ziet dat dan eruit als je scherpste peper ter wereld op eet? Nou zo:

  • Add Your Comment