10 Unieke Tweelingen

Er worden meer tweelingen dan ooit geboren. De kans dat een vrouw een tweeling krijgt is nu 76% hoger dan 30 jaar geleden. Dit heeft te maken met dat vrouwen op steeds latere leeftijd kinderen krijgen en de kans op een tweeling dan hoger is. Feit is dat tweelingen altijd tot de verbeelding hebben gesproken en dat tot de dag van vandaag doen. We lijsten 10 speciale duo’s voor je op.

10. Een blank en zwart duo

De ouders van Kian en Remee moesten met hun ogen knipperen toen hun tweeling werd geboren. Kylie Hodgson en Remi Horder zijn beiden van gemengde afkomst. Maar hun meiden, die waren totaal onverwacht helemaal anders. Ze hebben allebei blauwe ogen, maar het ene meisje is blank terwijl haar zus zwart is. Meer konden ze niet verschillen. Dit feit komt wel meer voor wanneer tweelingen verschillende vaders hebben, maar bij eenzelfde vader is dit een heel uitzonderlijke situatie.

9. Een duo gescheiden bij geboorte

Tweelingen die bij geboorte worden gescheiden, zijn interessante wetenschappelijke onderzoeksobjecten. Meestal hebben zij bijzonder gelijklopende karakteristieken, terwijl ze toch apart werden opgevoed. In het geval van deze tweelingbroers uit Ohio, de overeenkomsten zijn niet verrassend, maar buitengewoon. Om te beginnen werden ze door hun adoptie-ouders allebei Jim genoemd. Ze huwden allebei een vrouw met de naam Linda en hadden enkel zoons. Die werden James en Alan genoemd. De Jim’s gingen allebei naar de politieschool en hielden van klusjes in huis en tekenen. Ze hadden zelfs allebei een hond die Toy heette. Ze scheidden en trouwden opnieuw. Hun tweede echtgenotes heetten allebei Betty. Wanneer ze 39 waren, in 1979, hebben deze mannen elkaar voor het eerst ontmoet. Elkaar leren kennen, moet een echte rollercoaster geweest zijn.

8. Tweeling bevalt op dezelfde dag van een tweeling

Dit is ook een heel bijzonder verhaal van de tweelingdames Ashlee en Andrea. Deze tweelingdames kregen elk een jongenstweeling en werden ook uitgerekend op exact dezelfde dag. Omdat de echtgenoten van deze dames ook tweelingjongens in hun familie hadden, is de toeval in dit verhaal iets gemakkelijker om te begrijpen.

7. Zwaarste Tweeling

Een stukje uit het rariteitenkabinet. Deze tweeling is de zwaarste tweeling ter wereld. Samen wegen deze mannen een stevige 635 kilogram. Ze staan bekend de McGuires. Ze werkten als motor stuntmannen en worstelaars. Dat laatste is waarschijnlijk een beroep dat hen erg goed lag. Hun gezamenlijke carrière eindigde toen één van de twee overleed bij een motorongeval.

6. De oudste tweeling

De oudste tweeling ter wereld leefde in Japan. Ze werden in 1892 geboren op 200 kilometer van Tokyo. Gin en Kin zijn 108 geworden. Het meest opmerkelijke naast hun hoge leeftijd is dat ze een verschillende bloedgroep hadden, wat erg ongewoon is bij een tweeling. Maar voor de rest waren ze helemaal identiek, deze twee leuke Japanse dames.

5. Grote en kleine tweeling broer en zus

Tweelingen zijn fascinerend. We verwachten dan ook dat tweeling broers of zussen een gelijke gestalte en ongeveer even groot zijn. Niet altijd blijkt zo. Dat bewijst het geval van de Londense broer en zus. Hussain steekt overal bovenuit met zijn 2 meter 36 centimeter, terwijl zijn zus een gewone gemiddelde lengte heeft. Hussain heeft ook de grootste handen van de wereld. Oppassen dus voor zijn kindjes later, als die hun broekje wordt warmgezet door papa.

4. Rood haar en Bruin haar

Deze twee dames, lucy en maria aylmer van 19 jaar oud, zijn niet-identieke tweelingen. Echt waar! Lucy heeft een rode haardos, een lichte huid en blauwe ogen, terwijl Maria een donkere huid heeft, donkere ogen en een donkere, krullende haardos. Moeilijk te geloven dat dit tweelingzussen zijn. Als je de ouders van de dames bekijkt, dan geloof je het wel. Mama is een half-Jamaicaanse, papa een blanke. En die twee zijn erin geslaagd om een blanke en een zwarte tweelingzus op de wereld te zetten. Een uitzonderlijke prestatie.

3. Een tweeling, met een andere leeftijd

Een van de meest vreemde dingen is dat je tweelingen hebt waarvan de leeftijd verschillend is. Als een broer of zus net voor middernacht wordt geboren, op 31 december dan, en de andere net na middernacht, op 1 januari, kan het voorkomen dat tweelingen een verschillende leeftijd hebben. In het geval van deze Roemeense tweeling, zijn de geboortedata nog extremer. Catalin had het moeilijk in de buik van haar mama, en werd vroeger gehaald in de maand december. Valentin bleef nog lekker bij zijn mama in de buik en werd geboren in februari.

2. Eén lichaam, twee hoofden

Siamese tweelingen zijn per definitie bijzonder, maar Abigail en Britanny zijn wel echt een uniek exemplaar. Ze delen één lichaam, maar hebben wel twee hoofden. Beide hebben ze controle over hun eigen helft van het lichaam. Het moge duidelijk zijn dat ze goed samen moeten werken! Ze hebben goed met hun conditie leren leven en leiden een gelukkig leven. Ooit hopen ze zelfs te trouwen!

1. Blank en zwart, tweede geval

Nog een geval van tweelingen met een verschillende huidskleur, Teun en Koen . Deze gebeurde echter door een fout die werd gemaakt in een Nederlands IVF laboratorium. Na de geboorte bleek dat de materialen in het laboratorium meer dan één keer werden gebruikt. Hierdoor kwam het sperma van een andere man in contact met het sperma van dit koppel. De tweeling had dus éénzelfde mama, maar een verschillende papa. Dat was waarschijnlijk nooit opgevallen, als de vaders niet zo hadden verschilt van uiterlijk.

  • Add Your Comment