13 Vreemde Snacks Die Je Waarschijnlijk Niet Durft Te Proefen!

Je dagelijks ontbijtje, lunch en dinner zijn gemaakt van bekende ingrediënten. Lekker. Maar eens je wat verder van huis bent, zou je wel eens kunnen schrikken van wat er op je bordje komt. Krijg honger (of net niet) van onze 13 vreemdste snacks op een rij.

11. Cavia’s

cavia
Brianwray26/wikicommons

Bij ons gezellige huisdieren maar in Peru zijn ze een vast ingrediënt op het menu. Ook gebarbecued zijn ze daar de favoriet van de lokale bevolking.

10. Vlees en vis ijs

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IJs gemaakt met vlees is al jaren populair in Australië. Het ijsje met hamsmaak is er blijkbaar het populairst. Nu zijn onze vrienden van Down Under nog een stapje verder gegaan. Ze hebben fish & chips ijs gecreëerd. De Britten zullen ervan smullen.

9. Durian

Durian
Kalai/wikicommons

Al ooit zo een groot stuk fruit gezien? Hou het maar bij kijken en doe vooral je neus dicht. Als je een durian opensnijdt dan komt er een heerlijke geur van rotte ajuinen of stinkende sokken naar boven. Durian is nochtans een populair tropisch fruit in Indonesië en Maleisië. Toch wordt het geweerd uit de meeste hotels en publieke plaatsen. Daar is een goede reden voor.

8. Gefrituurde, geroosterde en getoaste insecten

insecten

Op een reis in Zuidoost-Azië ben je ze zeker al tegengekomen. Kleine snackjes op de lokale marktjes. Bekeek je ze goed? Herkende je er bepaalde vormen in? Deze snackjes zijn gefrituurde, geroosterde of getoaste insecten. Wormen, sprinkhanen of waterinsecten, whatever you like.

7. Hond

hond
Maria Ly/flickr

Ben je rustig aan het rondtoeren in Indonesië en doe je ook Sumatra aan? Altijd goed navragen wat je op je bordje krijgt. De Batak bevolking eet namelijk hond. Leukjes op een spies op de barbecue. Of verwerkt in je nasi goreng. Ah, het smaakt een beetje als droog draadjesvlees. Er staan ergere dingen in dit lijstje.

6. Schorpioen lolly’s

schorpioen

Misschien vind je deze niet direct bij je snoepwinkeltje of in de lokale Albert Heijn. De echte zijn gemaakt met een dode schorpioen in het midden. Ze zijn een specialiteit die gesnoept wordt in sommige delen van het Zuidwesten van de Verenigde Staten en in Mexico.

5. Sannakji

Deze Koreaanse specialiteit is een raw food schotel. De chef neemt een levende octopusbaby en snijdt deze in kleine stukjes, doet er sesamzaadjes over en olie en kruidt wat af. De delicatesse wordt onmiddellijk geserveerd. Je kan zien dat ze vers is als de lichaamsdelen nog een beetje bewegen. Hou er ook rekening mee dat je de tentakeltjes van de pootjes nog een beetje zal voelen op tong.

4. Escamoles of larven

Escamoles

Even slikken maar larven worden beschouwd als een delicatesse, vooral in Mexico. Daar heten ze Escamoles. Deze zijn eigenlijk larven van mieren en naar het schijnt smaken ze naar boter en noten. De Mexicanen eten ze in hun taco’s met guacamole.

3. Gefrituurde tarantula’s

gefrituurde spinnen

Smakelijk eten als je in Cambodja komt. Deze lokale snack zie je op alle marktjes. De spinnen zien er beangstigend uit. Ze worden gefrituurd tot dat hun poten hard en knapperig worden en dan op smaak gebracht met zout en peper, MSG en look. Bon apétit. Niet geschikt voor mensen met arachnofobie.

2. Balut

Balut
Marshall Astor/flickr

Nog een exotische specialiteit op het bord. Deze lusten ze graag in de Filipijnen. Het werkt als volgt. De eend legt een ei. Dat ei wordt bevrucht. Het kuikentje mag verschillende dagen groeien. Dan wordt het ei met het mini-eendje erin gekookt. Eitje pellen en lekker smullen. Een bijzonder moeilijke opdracht voor visueel ingestelde mensen want je ziet het dode mini-eendje in zijn volle glorie.

1. Rocky Mountain oesters

oesters
Meutia Chaerani/wikicommons

Niettegenstaande de naam van deze snack zijn deze oesters geen seafood. Toch is het volgens sommigen smullen en smikkelen van de Rocky Mountain oesters. Het basisingrediënt zijn de testikels van stieren. Er komt een korstje van deeg en kruiden op en daarna worden ze gefrituurd en geserveerd met een lekker dipsausje. Deze delicatessen kan je eten in bepaalde delen van de Verenigde Staten, Canada en zeker ook dichterbij huis, namelijk in Spanje.

  • Add Your Comment