10 Hardnekkige Seks Mythes Die Niet Waar Zijn

Alhoewel we meer dan ooit geïnformeerd zijn over alles, en we via internet toegang hebben tot kwalitatieve informatie, blijven mythes overleven. Mythes over seks, bijvoorbeeld. Niettegenstaande alle sekseducatie op school en thuis, blijven er een aantal verhalen de ronde doen. Wij lijsten de tien hardnekkigste voor je op.

10. Van ananas smaakt je sperma beter

ananas

Misschien geloof je wel als je een ananas eet voor de daad, dat je sperma zoet smaakt. Misschien laat je je vlees wel op je bordje liggen want vlees zou net een slechte smaak veroorzaken. Volgens veel mensen klopt deze aanname. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat het innemen van bepaald voedsel (of drank) de smaak van je sperma beïnvloed. Aan de andere kant is het natuurlijk ook een moeilijk onderwerp om wetenschappelijk te testen, vindt maar is genoeg mensen om mee te doen aan zo’n onderzoek! En dan is smaak natuurlijk ook nog erg persoonlijk. Bij deze mythe kunnen we alleen maar aanraden om zelf veel te testen!

9. Vrouwen kunnen niet zwanger worden tijdens hun maandstonden

periode

De Russen zijn in het land, tante Rosa is op bezoek, de rode vlag hangt uit, het is de tijd van de maand! Hét moment om een lekker stukje onbeschermd te seksen? Heel wat mannen zijn ervan overtuigd dat hun partner niet zwanger kan worden als ze ongesteld is. Helaas, pindakaas. Vrouwen kunnen wel vruchtbaar zijn in deze periode. Plus, sperma kan wel één week overleven in de vagina van een vrouw. Dus hé you, don’t be silly, but a condom on your willy, als je geen papa wil worden.

8. Grote voeten, grote piemel

afmeting

Waarom dwalen de ogen van een vrouw tijdens haar eerste afspraak wel eens af naar de voeten van haar date? Om te kijken welke schoenen hij draagt? Mis poes. Het is een populair bijgeloof bij vrouwen dat mannen met grote voeten ook een grote penis hebben. In realiteit blijkt geen enkel lichaamsdeel een significant te correleren met het mannelijk lid. Dus grote neuzen, lange vingers, lange voorarmen, grote oren, allemaal leuk maar ze betekenen niets. Niet dat size matters, maar daar komen we later in dit lijstje op terug. Lees dus maar lekker door.

7. Vrouwen zijn van nature monogaam, mannen niet

monogaam

Regelmatig hoor je dat mannen en vrouwen toch wel een andere ‘biologische’ set up hebben. En dan gaat het hier niet over het lichaam en de hormonen, maar over het feit dat mannen geprogrammeerd zouden zijn met een natuurlijke behoefte naar meer partners, terwijl vrouwen zich fijn voelen bij één, vaste partner. Broodje aap verhaal, alweer. Vrouwen én mannen hebben een even grote behoefte aan een ander bed. Dus ook bij vrouwen daalt de seksuele aantrekkingskracht van haar man na enkele jaren en stijgt de zin om op zoek te gaan naar een nieuw avontuurtje.

6. Alle vrouwen kunnen klaarkomen door vaginale seks

vrouwelijk orgasme

Voor een man is klaarkomen redelijk straightforward. Voor vrouwen ligt dat soms wat complexer. Los van je techniek of grote of lengte van je penis, soms is vaginale seks niet voldoende om de vrouw van je leven te laten klaarkomen. Sommige studies beweren dat tot 75% van de vrouwen niet klaarkomt op deze manier. Een extraatje is dan nodig. En dat extraatje is clitorale simulatie. Hup hup mannen, aan de slag.

5. Regelmatig seksen vergroot de vagina

vagina grootte

Wie kent dit verhaaltje niet? Jonge meisjes hebben een nauwe vagina. Na een paar partners en heel wat oefening ‘strecht’ de ‘down under’. Na een vaginale bevalling is het helemaal feest. Het is dan ook maar een verhaaltje. Niet echt dus. (De frequentie van) Seks heeft helemaal geen invloed op de nauwheid van de vagina. Integendeel. Door regelmatig te ‘oefenen’ worden de spieren rond de vagina goed getraind en zijn ze dus steviger. Wat wel waar is. Door een zwangerschap en bevallig kunnen deze spieren wel een zekere vermoeidheid krijgen. Ook ouder worden heeft een invloed. Net zoals op alle andere spieren in ons lichaam. Maar het heeft dus niets te maken met seks.

4. Alleen vrouwen kunnen genieten van meerdere orgasmes

orgamses

Een hardnekkig geloof onder mannen is dit. Met een beetje oefenen lukt het echter ook mannen. Hoe doe je dat dan? Net voordat je gaat klaarkomen, even gas terugnemen. Een bijna magisch moment. En dan de actie hernemen. Met wat oefenen lukt het je dit een paar keer achter elkaar te doen. Een cadeautje voor je vriendin of vrouw.

3. Mannen denken elke 7 seconden aan seks

7 seconde

De vraag is waar dit verhaal van komt. Misschien om te bewijzen waarom mannen zo geil zijn? Of om ernaar te kunnen verwijzen als ‘bij mij is het toch zo erg niet?’. Laat ons even de rekenmachine erbij nemen. Als dit verhaal waar zou zijn, dan zouden mannen meer dan twee uur per dag opgewonden zijn. Oeps, een probleem, want wanneer moet er dan gewerkt worden, papaspelletjes gespeeld worden, de afwas gedaan worden en ook nog eens de nodige quality time met the lady of the house doorgebracht worden? Uit recente studies blijkt dat mannen ongeveer 19 keer per dag aan seks denken. Das al heel wat minder. Vrouwen ‘doen’ het ongeveer 10 keer per dag. Statistisch gezien is dat niet zoveel verschil. Uit die studie kwam wel naar voor dat mannen de aandrang om aan seks te doen, wel iets meer voelden dan vrouwen.

2. Grote penissen zijn beter

lengte

The bigger the better. Waar zijn mannen onzeker over? Niet over hun grote voeten, korte benen of grote oren. Neen, over de grootte van hun mannelijk lid. Als kleine jongetjes begonnen ze er al over in bad. In de kleuterschool was stiekem piemels vergelijken in de toiletjes een nationale sport. Tijdens het douchen in de sportclub werden de ogen ook goed opengehouden. Verschillende studies hebben echter uitgewezen: ‘size doesn’t matter’ als het gaat over het seksueel plezier. Als je een micropenis hebt, dan ga je met creatieve oplossingen voor de dag moeten komen, maar iedereen met een ‘gewone’ penis moet weten dat seksuele fun komt van emotionele betrokkenheid, enthousiasme en goed luisteren en voelen wat je partner leuk vindt. Om die g-spot te vinden en te plezieren een ‘gewone’ penis ook ook helemaal perfect.

1. Seks is sporten

sporten

Veronderstellen dat je sekspartijtje echte sport is, is een brug te ver. Jazeker, je zweet en je verbrandt ongeveer 21 fantastische calorieën. Je gras maaien of een ommetje wandelen is meer inspannend. Dat wil niet zeggen dat seks geen gunstige invloed op je lichaam een geest heeft. Maar voor echte sport moet je dus ergens anders zijn.

  • Add Your Comment