7 Belachelijke Leeftijdsverschillen Tussen Acteurs en Actrices In Films

Natuurlijk, het zijn acteurs en actrices, en soms speel je iemand die jonger of ouder is dan jezelf. Maar soms wordt het wel heel bond gemaakt in films. in het ergste geval zou de moeder 1 jaar zijn geweest als ze haar zoon had gekregen…

Angelina Jolie & Colin Farrel – Moeder en Zoon met 1 Jaar Leeftijdschil in Alexander

Angelina Jolie & Colin Farrel

Dit is toch wel het ergste gevalletje van bizarre leeftijdsverschillen tussen de acteurs. In de door Oliver Stone geregisseerde film Alexander uit 2004 speelt Colin Farrel de jonge Macedonische overwinnaar Alexander en wordt zijn moeder, Olympia, gespeeld door Angelina Jolie. Tijdens het schieten van de film was Farrell 28 jaar oud, en zijn ’moeder’ Jolie slechts een jaartje ouder, 29 jaar. Bij Farrel hebben ze nog enigszins hun best gedaan om hem een jong uiterlijk te geven, maar Jolie hebben ze geenszins ouder doen lijken. Wat Jolie er zelf van vond: “I think seeing us separately, he fits Alexander and I fit Olympias and somehow together we became mother and son.”

Maia Morgenstern krijgt haar zoon op 6 jarige lefetijd in The Passion of the Christ (2004)

Maia Morgenster

Er kan veel in de bijbel, maar een kind krijgen op je zesde, dat gaat toch zelfs voor God te ver? Echter als we kijken naar de acteur en actrice die in Mel Gibsons debacle The Passion of the Christ Jezus en Maria spelen dan is Maria toch echt maar zes jaar ouder dan Jezus, de actrice dan. Maia Morgenstern was namelijk 42 tijdens het filmen, en Jim Caviezel was 36 jaar.

Laurence Fishburne & Cuba Gooding Jr. – Vader en Zoon Met 7 jaar Leeftijdschil in Boyz n the Hood

Laurence Fishburne & Cuba Gooding Jr

We gaan iets verder terug in de tijd, naar 1991, ook toen konden vaders al op hele jonge leeftijd kinderen verwekken. In de dramafilm Boyz n the Hood van regisseur John Singleton speelt Laurence Fishburne de vader van Cuba Gooding Jr. De eerste was tijdens het filmen 30 jaar oud en de laatste 23 jaar. We moeten er wel bij zeggen dat het leeftijdsverschil tussen de twee acteurs absoluut niet storend was. Gooding Jr. heeft een zeer jong uiterlijk, en Morpheus, eh, we bedoelen Laurance Fishburne ziet er een stuk ouder uit.

Zachary Quinto & Winona Ryder – Moeder en zoon met 6 jaar leeftijdschil in Star Trek (2009)

Zachary Quinto & Winona Ryder

In sci-fi films kan veel, maar dit ging wel een beetje ver. In JJ Abrams succesvolle reboot van de Star Trek franchise in 2009 speelde Winona Ryder, toen 38 jaar, de moeder van Zachary Quinto, op dat moment 32 jaar. De moeder was dus slechts 6 jaar ouder dan de zoon. Met wat grijs haar en wat make-up werd nog getracht om het verschil wat groter te doen lijken, maar Winona Ryder is daar toch echt te knap voor!

Malin Akerman & Carla Gugino Watchmen (2009)

Malin Akerman & Carla Gugino Watchmen

Carla Gugino gaf zelf toe dat ze behoorlijk geshockt was toen ze werd gevraag om de moeder van Malin Akerman te spelen in de film Watchmen, ze is slechts 6 jaar ouder. “I was in full prosthetics when we were doing this, otherwise it never would have worked”. Gelukkig waren we te afgeleid door de blauwe piemel om het door te hebben!

Rachel McAdams & Amy Poehler – Moeder en dochter met 7 jaar leeftijdsverschil in Mean Girls (2004)

amy-poehler-rachel-mcadams

Amy Poehler speelt de hippe moeder van Rachel McAdams in de grappige film Mean Girls uit 2004. Niet zo moeilijk ook om hip te spelen als je slechts 7 jaar ouder bent! Amy Poehler was tijdens het filmen 33 jaar en Rachel Mcadams, die een tiener speelt, was 26 jaar oud. Zo gaat dat in Hollywood!

Tom Hanks & Sally Field – 10 jaar verschil tussen moeder en zoon in Forrest Gump (1994)

tom-hanks-sally-field

Het valt misschien niet direct op doordat Tom Hanks als Forest Gump er erg jeugdig uitziet, en zijn moeder gespeeld door Sally Field er juist heel oud uit ziet, maar het leeftijdsverschil tussen beide is slechts 10 jaar.

  • Add Your Comment