3 tips om een leuke tuin te creëren voor je kind

De lente komt er weer aan, en dat betekent dat we weer lekker naar buiten gaan. Dit geldt natuurlijk ook voor de kinderen! Die kunnen wanneer het zonnetje weer lekker schijnt, weer heerlijk buiten spelen. Omdat buiten spelen natuurlijk super gezond is, willen we de kinderen graag aanmoedigen om lekker naar buiten te gaan. Met de drie tips die wij in dit artikel geven, kun jij jouw tuin omtoveren tot een waar speelparadijs voor je kinderen, zodat zij zich hier alleen, of met hun vriendjes, uren kunnen vermaken.

Maak een speelhoek in de tuin

De allereerste tip is om een echte speelhoek in de tuin te maken. Dit kan natuurlijk op allerlei verschillende manieren. Kinderen houden van klimmen en klauteren, springen en schommelen. Een uitdagend klimrek met glijbaan en schommel in de tuin is voor vele kinderen een echte droom die uitkomt. Kinderen zijn vaak ook echt dol op trampolines. Plaats bijvoorbeeld een Salta in de tuin. De kinderen kunnen zich hier uren vermaken, en daarnaast is het klimmen en springen natuurlijk super gezond. Beweging is immers erg belangrijk voor de kinderen.

Maak de tuin veilig

Met al het klimmen, rennen en springen, is het natuurlijk erg belangrijk dat je de tuin veilig voor je kinderen maakt. Kinderen kunnen immers onvoorzichtig zijn en vallen. Daarom is het allereerst belangrijk om de ondergrond in je tuin goed in te richten. Zorg ervoor dat de trampoline omringd is met gras. Zorg er ook voor dat tuinmeubels niet te dicht bij de speelplaats staan, om te voorkomen dat zij hier tegenaan vallen. Verder is het belangrijk om de paden glad te maken, en om uitstekende stenen met de rest gelijk te maken. Zo zul je voorkomen dat kinderen hier overheen vallen.

Een moestuin

Naast het spelen en rennen, zijn er ook andere manieren waarop een kind zich goed kan vermaken in een tuin. Kinderen houden er bijvoorbeeld van om hun handen vies te maken. Zo kun je bijvoorbeeld zelf groenten en fruit in je tuin laten groeien! Laat je kinderen helpen in de moestuin. Zo kunnen zij lekker hun eigen groente en fruit eten, en leren ze meer over waar voedsel vandaan komt en over gezond eten.

Met een leuke speelhoek moedig jij je kinderen aan om lekker in beweging te komen. Hier kunnen ze klimmen, springen of bijvoorbeeld tafelvoetbal spelen. Zorg er verder voor dat je tuin een veilige omgeving is. Een ander leuk idee is om een moestuin aan te leggen, zodat je kind hier aan mee kan werken, en nieuwe dingen kan leren. 

  • Add Your Comment