Voorbereiden op de lente

Al ben je er op dit moment nog niet echt mee bezig, binnen niet al te lange tijd komt de lente er weer aan. Net als ieder jaar wil je dit keer goed voorbereid zijn zodat je optimaal van dit mooie seizoen kunt genieten. Maar hoe pak je dit precies aan en wat voor voorbereidingen kun je treffen? We geven je hier een aantal tips en adviezen waar je nu al mee kunt beginnen.

Aan de slag in huis

Veel mensen wachten tot de lente om aan de grote voorjaarsschoonmaak te beginnen. Op zich wel logisch want wanneer het zonnetje schijnt en de temperaturen weer wat aangenamer zijn, krijg je op slag meer energie. Toch kun je in de winter ook al het één en ander aanpakken. Ligt er sneeuw? Leg je vloerkleden er met de goede zijde naar beneden in voor een paar uurtjes. Sneeuw haalt namelijk het vuil uit de vezels en haalt de kleuren weer op. Na een weekbeurt in de sneeuw is je vloerkleed weer zo goed als nieuw, daar kan geen tapijtreiniger tegenop. Loop de kledingkasten na en sorteer wat je niet meer draagt. Breng dit naar een kringloopwinkel of een goed doel. En nu je toch bezig bent, kun je net zo goed een doekje door de kasten halen. Scheelt je alweer werk in het voorjaar. Verf de muur in de woonkamer in een vrolijk kleurtje en shop er bijpassende accessoires bij. Ben je gelijk verlost van die deprimerende winterdip.

Een gezond lichaam

Ook al is het verleidelijk om in de winter lekker binnen te blijven bij de warme kachel, toch is het voor je lichaam goed om regelmatig naar buiten te gaan. Een wandeling in de vrieskou is goed voor de doorbloeding en zorgt ervoor dat je huid gaat stralen. Eet lekker veel groente en fruit en drink voldoende. Niet alleen is dat goed voor je lichaam, de overtollige feestdagen kilootjes verdwijnen hierdoor ook. Zo ben je helemaal badpak-proof wanneer zich de eerste warme zonnestralen in de lente aandienen.

Alvast in de stemming komen

Om alvast in de stemming te komen kun je nu al vooruit kijken naar de lente. Koop een jurkje met een zomers motief, haal vast kaartjes voor dat leuke lentefestival of boek een voorjaars- of zomervakantie. Daar knapt je humeur gelijk van op! Heb je een eigen onderneming? Dan kun je ook jouw relaties vast voorbereiden op een heerlijke lente en een zwoele zomer. Laat koeltassen bedrukken zodat ze die mee kunnen nemen naar een festival of picknick. Ook zonnebrillen met bedrukking doen het altijd goed als relatiegeschenk.

De tuin

Ook je tuin ontwaakt zo langzamerhand uit de winterslaap. Fruitbomen- of struiken kun je in januari al snoeien. Afgevallen blad kan je aan het einde van de winter alvast uit de tuin verwijderen en poets alvast het tuinmeubilair schoon. Wanneer het moment daar is, kun jij direct buiten zitten en genieten van het heerlijke lentezonnetje.

  • Add Your Comment