5 Positieve Efecten Van Het Drinken Van Bier

Teveel bier drinken is niet goed voor je. Maar met mate drinken blijkt heel wat gezondheidsvoordelen te bieden. MET MATE. Geloof ons maar. We lijsten het voor je op.

5. Bier is voeding voor de hersenen

bier5

Onderzoekers vonden in hop, waarvan bier toch wordt gemaakt, een verbinding die xanthohumol heet, dat is een prenyl-flavonoïde (bioflavonoïde), die van nature in kleine hoeveelheden aanwezig is in de lupuline van hop. Tot recent was dit een minder bekende stof, maar nu blijkt dat deze stof mogelijk tumorcellen in een vroeg stadium remt. De concentratie in bier is echter te laag om voldoende bescherming te bieden tegen kanker. Wat doet het wel? Volgens een onderzoek uit de Journal of Agricultural and Food Chemistry biedt deze stof bescherming voor de cellen in je hersenen, zodat deze beter bestand zijn tegen degeneratieve ziekten, zoals Alzheimer.

4. Bier maakt je gelukkig en vriendelijk

bier4

Heb je er al eens op gelet? Als je een glaasje bier drinkt, glimlach je meer. Science Daily deed er een onderzoek naar. De helft van de groep kreeg een redelijke hoeveelheid alcoholisch bier, de controlegroep dronk de niet-alcoholische versie. Wat bleek, de groep die alcohol dronk kreeg sneller een ‘gelukkig’ gezicht, wilden graag sociaal contact met anderen, en dat had een invloed op hoe anderen deze proefpersonen ervoeren. Deze groep kreeg ook taken. Een gezichtsherkennings test, een empathie test en een seksueel opgewonden test. Wat de onderzoekers leerden is dat iedereen deze testen gemakkelijker vonden, na het nuttigen van een halve liter bier, zeker bij hen die er in het begin weigerachtig tegenover stonden.

3. Bier is hydraterend

bier3

In Philadelphia bestaat er een loopgroepje dat zijn sportieve inspanningen steevast laat eindigen bij de lokale bar. Misschien denk je wel dat dan een glas bier drinken, al je sportieve inspanningen van net daarvoor, teniet doet. Wetenschap bewijst net het tegenovergestelde. Een studie in de Journal of the International Society of Sports Nutrition leert ons dat na een sportinspanning bier even efficiënt is als water om ons te herhydrateren. Goed dat je dat weet hé.

2. Bier voorziet je van ijzer

bier

Heeft je mama je altijd op het hart gedrukt dat je veel spinazie moet eten om voldoende ijzer binnen te krijgen, net als Popeye The Sailor Man? Ook bier zit vol ijzer. In donker bier nog meer dan in licht bier blijkbaar. Dat leren we uit Science Daily. Waarom is ijzer zo belangrijk in je lichaam? Het helpt de zuurstof van je longen naar je spieren en organen te transporteren. Een ijzertekort betekent dat je je moe en ziek voelt. In Spanje, aan de Universiteit van Valladolid hebben ze 40 verschillende bieren onderzocht. De duidelijke conclusie was dat donkere bieren meer ijzer dan lichte en niet-alcoholische bieren bevat. Je biertje zal je volgende keer nog beter smaken, nu je dit weet. En het is een goed argument naar je mama toe!

1. Bier helpt de vertering

bier-2

Teveel bier doet duidelijk geen goed aan je vertering, in tegendeel. Maar bier drinken met mate doet dat wel. Dat leren we uit Everyday Health. De onderzoekers aan de Universiteit van Wenen leerden dat de zuren in bieren ervoor zorgen dat de maag getriggerd wordt om maagzuur af te scheiden. En dat leidt tot een vlotte vertering en het houdt de groei tegen van bacteriën. Maar om dit artikel af te sluiten, het vakmanschap van bier drink je dus best met mate!

  • Add Your Comment