5 Verassende Voordelen Van Het Niet Dragen Van Een BH

Er bestaat iets waar alle vrouwen het eens over zijn. Het beste moment van de dag is wanneer je je op het einde ervan, je jezelf kan bevrijden van al die knellende kledingstukken. Zo zijn daar die skinny jeans, nylonkousen, je slip en last but not least, je bh. Zelfs al is dit kledingstuk van de duurste kwaliteit, dan nog is het een heerlijk moment wanneer je borsten hun vrijheid terugkrijgen (en een nachtje kunnen rusten in een zachte pyjama of tussen heerlijke lakens).

Waarom zou je dan niet eens een dagje bh-loos doorbrengen? Misschien is 13 oktober wel een goede dag. Dat is namelijk de internationale dag van de bh. Het moment om er eens geen aan te doen? Of misschien is vandaag wel het juiste moment. Nog wat overtuiging nodig? Je kan je vraag op Facebook posten, maar als je graag wat discreter bent, wij zetten vijf redenen op een rijtje die je gaan overtuigen. Beloofd. Worden zowel vrouwen als mannen blij van!

5. Bh’s doen niets voor je borsten

via GIPHY

Waren bh’s of soutiens (als je Frans kan, dan weet je wat soutenir betekent) niet bedoeld om ervoor te zorgen dat je borsten niet gaan hangen over time? Zo zijn we als brave meisjes toch opgevoed. Niet iedereen is het daarmee eens. Een zekere Professor Jean-Denis Rouillon van de Université de Franche-Comté, stelt dat vrouwen die geen bh dragen, juist sterkere spieren ontwikkelen die het ‘hangen’ op langere termijn tegengaan. Hij en zijn team vonden geen enkel echt voordeel van het dragen van een bh. Deze studie liep over 15 jaar. Tja.

4. Bh-loos rondlopen verbetert je bloedcirculatie

via GIPHY

Eigenlijk logisch. Als je je bh uitdoet, en dus de elastische banden rondom je romp verwijdert, dan verbetert je bloedcirculatie al heel snel. Dat zorgt voor een gezondere en en stevigere huid. Dat kunnen we allemaal gebruiken, niet? Go, go voor die peau de peche.

3. Je borsten zullen parmantiger zijn

via GIPHY

Uit onderzoek blijkt dat de tepels van vrouwen die geen bh dragen, ongeveer 7 millimeter hoger staan dan bij vrouwen die wel elke dag een bh aantrekken. Hogere tepels = parmantigere borsten! Niet meer twijfelen dus. (prachtig woord trouwens, parmantig)

2. Het voelt gewoon lekker

via GIPHY

Waarom zou je dat comfort dat je op het einde van de dag voelt, niet heel de dag willen? Als je wat verveelt zit met je look, probeer dan een top of shirt met een voorgevormde cup. Zo zullen je borsten wat ondersteund worden, zonder de beperkingen van een bh. Bij badpakken en bikini’s maken we schaamteloos gebruik van deze techniek. Dus waarom niet voor je bovenkleding?

1.Geen bh dragen zal ervoor zorgen dat je een nauwere relatie ontwikkelt met je borsten

via GIPHY

Dat klinkt misschien een beetje zweverig, maar dat is het niet. Vraag maar aan nudisten. Probeer het eens één dag. Als je alleen thuis bent misschien als je wat preuts hebt. Geen bh. Voel eens hoe anders ze voelen, je borsten. Bouw er een nieuwe, liefdevolle relatie mee op. Een verwendagje verdient een lekkere crème. En als je toch bezig bent, vergeet dan niet je borst-zelfonderzoek te doen, of die mammografie in te plannen als je dat al een hele tijd van plan bent.

Wat natuurlijk wel een nadeel is van het niet dragen van een BH is dat je er geen dingen meer in kunt verstoppen.

  • Add Your Comment