5 Redenen om autoruiten te blinderen

Het is inmiddels weer volop zomerperiode. Een periode waarin je zelf misschien overweegt je autoruiten te blinderen? Want, geef toe: het is natuurlijk de ideale manier om de zon uit je wagen te houden. Maar het blinderen van je autoruiten heeft ook tal van andere voordelen. En dan hebben we het natuurlijk niet enkel over het stoere karakter van een geblindeerde wagen. Wij verklappen alvast enkele voordelen die blinderen het overwegen waard maken.

De voordelen van geblindeerde autoruiten

Weg met UV-straling

Het blinderen van je autoruiten kan tot 99 procent van UV-stralen afwenden. Dat is niet enkel handig voor jezelf, maar ook voor het interieur van je wagen. Het afwenden van de UV-stralen zorgt er immers voor dat je interieur een veel lagere temperatuur aanhoudt en minder snel verbleekt. Ook jijzelf bent beschermt tegen de UV-stralen en de gevolgen ervan. Verbanden in een auto zonder blindering hoef je niet bang voor te zijn, UVB stralen die zorgen voor verbranding worden geblokkeerd, UVA licht echter niet en laat dit nu juist schadelijk zijn voor de huid.

Privacy

Het blinderen van je autoruiten zorgt voor heel wat extra privacy. Het wordt immers een stuk moeilijker om langs buiten de wagen in te kijken. Dit is de ideale manier om diefstallen tegen te gaan. Een dief zal immers altijd snel en onopgemerkt de wagen voorbijlopen om een vluchtige blik naar binnen te werpen. Dankzij geblindeerde ramen wordt deze kans hem snel ontnomen.

Bescherming bij ongelukken

Een ongeluk is snel gebeurt en niet altijd te voorkomen. Kom je in aanraking met een aanrijding, dan springen de ramen van je auto meestal snel stuk. Het glas springt alle kanten op en snijwonden zijn onmogelijk te voorkomen. Ook hier bieden geblindeerde ramen met behulp van autoruitfolie een extra voordeel. Dankzij het blinderen worden de glasscherven immers beter bij elkaar gehouden, waardoor je de kans op snijwonden een stuk kleiner maakt.

Geen hinder meer van tegenliggers

Het is een bekend fenomeen: Tegenliggers die, tijdens een nachtelijke rit, uit het niets opduiken en je verblinden met veel te fel tegenlicht. Het zicht wordt je ontnomen en hierdoor gebeuren heel wat ongelukken. Geblindeerde ramen helpen je ook hier. Ze zorgen er immers voor dat dit tot een minimum beperkt wordt, waardoor je je perfect op de weg kan blijven richten.

Welke opties heb je om je autoruiten te blinderen?

Wil je zelf ook genieten van de voordelen van geblindeerde autoruiten, dan beschik je over verschillende opties. De gemakkelijkste en voordeligste oplossing is nog steeds de autoraamfolie . Hierbij kies je zelf de hoeveelheid licht dat je nog wil doorlaten. Van een beperkte blindering, tot 95 procent geblindeerd… Er zijn tal van keuzemogelijkheden met betrekking tot de sterktegraad van een raamfolie

Goed om weten is dat je rekening dient te houden met de wettelijke bepalingen. Zo mag een voorruit bijvoorbeeld nooit voorzien worden van zelfklevende folie of een niet originele bedekking. Zonnewerende stroken kunnen wel, mits ze aan de richtlijnen voldoen en niet verder lopen dan de afmetingen van de originele zonneklep. Liever niet met folie aan de slag? Je kan natuurlijk ook steeds opteren om je autoruiten te vervangen. Vooral omwille van de specifieke reglementering met betrekking tot de voorruit, is een voorruit vervangen een goed alternatief.

  • Add Your Comment