Vergeet dit niet op tafel te leggen tijdens het gourmetten

Gourmetten is altijd gezellig en zeker met een groep mensen heb je een erg gezellige avond als je met zijn allen gaat gourmetten. Er komt vaak wel een hoop werk bij kijken. Van tevoren sta je een poos in de keuken om alles klaar te maken, je moet zorgen dat er genoeg vlees gehaald is, er moet genoeg te eten en te drinken zijn, ga zo maar door. Om het allemaal wat makkelijker te maken, is het handig om een aantal dingen op tafel te leggen die het gourmetten allemaal wat soepeler zullen laten verlopen.

1. Servetjes

servetten

Bij het gourmetten zijn servetten goed voor verschillende dingen. Zo is het een goed idee om na elk gebruik van een pannetje deze schoon te maken met een servetje, om zo te voorkomen dat alles aan gaat branden. Ook voorkom je dat verschillende smaken door elkaar gaan lopen. Verder is het natuurlijk handig voor iedereen om af en toe bijvoorbeeld hun handen of mond af te kunnen vegen. Genoeg servetjes zijn dus zeker belangrijk!

2. Genoeg vlees tangen

Vaak gebruik je één dezelfde tang voor al het verschillende eten. Eigenlijk is dit niet zo heel fris, en is het slimmer om verschillende tangen neer te leggen voor de verschillende soorten eten. Zo kun je het beste een tang hebben voor dingen als kip, eentje voor vis en een voor andere dingen. Zo voorkom je ook dat er eventuele bacteriën over gegeven worden en houd je het allemaal hygiënisch. Wil je bijvoorbeeld steak en beenham kopen, kan dit wel gewoon samen. Maar wil je kalkoen kopen, kan dit beter wel met een aparte tang.

3. Olie of boter

boter en olie

Het is belangrijk om de bakplaat goed vettig te houden om te voorkomen dat het vlees en de andere dingen aan gaan bakken. Daar heb je olie of boter voor nodig. Dit doe je niet één keer aan het begin, maar eigenlijk moet je elke keer als het een beetje droog begint te worden wat nieuw vet op de plaat aanbrengen. Eventueel kun je ook gebruik maken van bakspray, zodat je voorkomt dat er een plasje met olie op de plaat komt te liggen. Vet ook de pannetjes waar je dingen in doet goed in, zodat het hierin ook niet aanbakt.

4. Schaaltjes met dip en sausjes

Iedereen gebruikt verschillende sausjes en dipjes bij zijn of haar eten, en dus is het wel zo handig om het allemaal op tafel te zetten. Die grote flessen saus staan nooit heel handig, dus is het handig om het van tevoren in kleine kommetjes te doen. Zo staan ze niet in de weg en kan iedereen toch genieten van zijn of haar sausje naar keuze.

  • Add Your Comment