5 tips om je tuin te onderscheiden van je buurman!

In dit artikel lees je vijf tips waarmee jij je tuin kan onderscheiden van je buren! Lees ze hier!

Tip 1: ruim je tuin op

Veel mensen vergeten hun tuin op te ruimen in de zomer. Dit betekent dat je het onkruid moet weghalen en de planten moet snoeien. Het is zeker een hele opgave en zal misschien een dag of twee duren voordat alles in de tuin echt opgeruimd is. Maar een opgeruimde tuin gaan al ver!

Onkruid kan je op twee manieren weghalen: met de hand of met een onkruidverdelger. Het verwijderen van onkruidverdelger is sneller dan met de hand, maar let wel op dat onkruidverdelger een schadelijk middel is voor planten, dieren en mens.

Tip 2: vernieuw je tuinmeubelen

Als je er budget voor hebt is het handig om nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen. Veel mensen hebben nog de oude 1990-2000 tuinmeubelen die verkleurd zijn door de zon. Een nieuwe tuinset is dus echt een must. Wil je dat je tuin echt opvalt dan kan je een hele mooie loungeset hoekbank aanschaffen. Deze is niet alleen mooi, hij is ook erg comfortabel om de hele dag op te zitten!

Wil je niks nieuws aanschaffen? Dan kan je ook kijken of je je tuinmeubelen in een nieuw jasje kan steken. Zo kun je bijvoorbeeld houten tuinmeubelen een nieuw likje verf geven of in de beits zetten!

Tip 3: neem een terrasoverkapping

Een luxe die niet veel andere tuinen hebben is een mooie terrasoverkapping. Met een terrasoverkapping kan je niet alleen van je tuin genieten wanneer de zon schijnt, maar ook als het regent! Daarnaast is een terrasoverkapping ook enorm handig wanneer de zon schijnt, omdat het een plek in de schaduw biedt.

Tip 4: leg een bloembed aan

Wat je tuin nou echt opfleurt zijn bloemen. Leg daarom een bloembed aan die je met gemak kan onderhouden in de lente. Hiervoor moet je wel rekening houden dat de bloemen vooral ochtendzon krijgen. Middagzon en avondzon is vaak veels te warm en vel voor bloemen en hierdoor verwelken ze snel!

Tip 5: maak een plek voor de kids

Om je tuin helemaal compleet te maken is het een goed idee om een plek te maken voor de kids. Door een plek in de tuin aan de kinderen te besteden is de kans groter dat ze in andere delen van de tuin minder vaak komen. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld aan het barbecueën bent of bezig bent met gevaarlijkere dingen. Een plek voor de kids maak je makkelijk met een trampoline of een speelhuisje.

  • Add Your Comment