De populairste online games aller tijden

In het afgelopen decennium is gamen getransformeerd van een hobby voor nerds tot een vrijetijdsbesteding voor iedereen. Welk spel is jouw favoriet? Misschien kun je het hieronder wel vinden. We geven een opsomming van enkele populaire games uit bekende genres. 

Role-playing Sandbox: Minecraft 

Menig kind beschouwt bouwsteentjes zoals Lego het allerleukste speelgoed. De veelzijdigheid van de kunststof blokjes zorgen ervoor dat je je fantasie volledig de vrije loop kunt laten. Geen wonder dus dat het game Minecraft van de Zweedse programmeur Markus “Notch” Persson zoveel succes heeft. Hoewel je aan de ene kant de survival-modus hebt waarin je het moet opnemen tegen zombies en spinnen, kiest het gros van de miljoenen spelers de creative-modus. Ze putten uit hun eigen grenzeloze creativiteit en creëren pareltjes die getuigen van liefde en toewijding. Heb je dit game nog niet geprobeerd? Dan wordt het werkelijk tijd! Het is beschikbaar op zowat alle mogelijke platformen, zowel pc als pc naar Xbox, PlayStation en smartphones.  

Geluksspellen: Starburst 

Elke week komen er nieuwe gokkasten uit, wat de blijvende populariteit van Starburst des te indrukwekkender maakt. Je zou denken dat veel mensen gedurig naar iets nieuws snakken, en dat is ook wel zo, maar er zijn er ook die altijd weer terugkeren naar wat ze goed kennen. Daar is Starburst vaak het uitverkoren spel voor online casino free spins. Sinds het werd uitgebracht in 2012 staat het consequent gerangschikt als de meest populaire slots spel. 

Action Adventure: Legend of Zelda: Breath of the Wild 

Sinds de introductie in 1986 heeft deze fantasy reeks de harten van steeds meer spelers veroverd. De avonturen van Link, prinses Zelda van Hyrule en tovenaar Ganondorf laten niemand onberoerd. Breath of the Wild kwam uit in 2017 en is beschikbaar voor Nintendo Wii U en Switch. Het baanbrekende van deze editie is dat je je niet langer hoeft bezig te houden met checklists, markers op de map en een massa pictogrammen waarvan je er toch maar enkele gebruikt. In de plaats daarvan krijg je missions en side-missions zoals je dat van een adventure game kunt verwachten. Ook dit scenario is weer met het nodige gevoel voor humor geschreven; dat zorgt voor genieten van begin tot einde. 

1st person shooter: Half-Life 2 

Het leven op onze aarde is niet gemakkelijk, maar ook van buitenaf loeren er constant gevaren. Daarom is het goed dat we geregeld films of games hebben over buitenaardse invasies. Zo blijf je voorbereid op het moment dat de aanval van vliegende schotels werkelijk komt. Alle gekheid op een stokje, in Half-Life 2 hebben ze het concept van de buitenaardse invasie prachtig en beangstigend omgezet. Om de Combine terug te slaan, moet je slimme omgevingspuzzels oplossen en zware kanonnen inzetten. Alles in deze wereld voelt griezelig authentiek aan. Fans vertellen dat ze na een tijdje werkelijk haat gaan voelen tegen de vijand. Heel immersief dus. 

Tile-matching puzzle: Tetris 

Al sinds 1984 houdt deze creatie van de Rus Alexey Pajitnov spelers overal ter wereld in zijn greep. Het concept kan nauwelijks eenvoudiger: blokjes in verschillende vormen en kleuren inpassen in een rooster en lijnen of vlakken vormen zodat er plaats vrij komt voor nieuwe blokjes. Het aantal variaties op het oorspronkelijke gegeven is niet meer te tellen, en elke week komen er nieuwe games uit die op het principe van Tetris gebaseerd zijn. Het voordeel is dat je altijd wel een versie vindt voor het platform waarop jij speelt. Vanzelfsprekend staat het in het boek “1001 video games you must play before you die” van Tony Mott. 

  • Add Your Comment