Hoe geef ik een extra boost aan mijn weerstand tijdens de winterdagen?

Je weerstand, een actueler onderwerp dan ooit. Mensen zijn zich meer bewust van hun gezondheid ook al gaat dat niet al te makkelijk. De gezondheid en weerstand hangen sterk samen met elkaar. Maar hoe boost je je weerstand in een strenge winter?

Voeding

Een gezond voedingsschema geeft je immuunsysteem niet alleen de energie die het nodig heeft, maar zorgt er ook voor dat je voldoende micronutriënten binnen krijgt die een rol spelen bij de instandhouding van uw immuunsysteem. Onder micronutriënten vallen vitamines. Vitamines zijn eigenlijk in vrijwel elk gezond voedingsproduct te vinden. Voor een sterk immuunsysteem zijn de volgende vitamines enorm belangrijk: 

Vitamine B6 (kip, zalm, tonijn, bananen, groene groenten en aardappelen), Vitamine C (sinaasappels, aardbeien, tomaten, broccoli en spinazie), vitamine D (voornamelijk in vette vis, eieren en vlees) en Vitamine E (amandelen, zonnebloem- en saffloerolie, zonnebloempitten, pindakaas en spinazie). 

Het is natuurlijk een vak apart om elke dag al deze voedingsmiddelen tot je te nemen, daarom kan je er ook voor kiezen om vitaminen binnen te krijgen in de vorm van supplementen. Multivitamine van Yummygums is daar een voorbeeld van, op een makkelijke manier je noodzakelijke vitamientjes binnen krijgen. 

Regelmatig sporten

Geen zorgen, je hoeft echt geen Arnold Schwarzenegger te worden. Voldoende bewegen is gewoon heel belangrijk, in welke vorm je dit ook doet. 

Eén manier waarop lichaamsbeweging de functie van het immuunsysteem kan verbeteren is door je algemene bloedsomloop te stimuleren, waardoor het voor immuuncellen en andere infectie bestrijdende moleculen gemakkelijker wordt om zich door je lichaam te verplaatsen. Studies hebben aangetoond dat dagelijks 30 minuten matig tot intensief sporten je immuunsysteem al helpt te stimuleren. Dit betekent dat het belangrijk is om actief te blijven en regelmatig te bewegen.

Finishing touches

Als laatste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je stress minimaliseert, voldoende slaapt, tijd in de natuur (en het zonlicht) doorbrengt en voldoende water drinkt. Stress vermindert de kracht van je immuunsysteem door het geven van een zogeheten ‘stressrespons’, te weinig slaap zorgt voor een tekort aan infectie bestrijdende moleculen, te weinig water zorgt voor een vertraging van de lymfen (die vervoeren de infectie bestrijdende moleculen) en tijd doorbrengen in de natuur is goed om je stress te verminderen en de nodige hoeveelheid zonlicht binnen te krijgen. En vergeet niet: als je moeite hebt met je vitamine binnen te krijgen d.m.v. voeding is het altijd de moeite waard om te overwegen om extra informatie over multivitamine op te zoeken. Misschien helpt het jou verder!

  • Add Your Comment