8 Adembenemende Achtbaan Records

Rollercoaster Day wordt elk jaar gevierd op 16 augustus. Op deze dag wordt het heugelijke feit in de bloemetjes gezet dat in 1898 de eerste roller coaster rit plaatsvond. In de VS vieren de pretparken deze speciale dag met kortingen en acties. Echte rollercoaster fans stromen dan toe. Voor ons is dit het moment om de 8 rollercoaster records op een rij te zetten. Bibber en beef met ons mee!

8. Snelste Achtbaan

The Formula Rossa in Ferrari World in Abu Dhabi kan versnellen tot 240 km per uur in 4,9 seconden. Deze rollercoaster kan mee met de hele snelle bolides op de racebanen. Hij ging open op 4 november 2010. Formula Rossa kan op een bepaalde plek van 0 tot 100 kilometer per uur in 2 seconden halen. De track is 2.07 kilometer lang. Wij voelen onze kaken al wapperen en onze ingewanden trillen als we hier aan denken.

7. Grootste Loop

Met een rotvaart kan de stalen rollercoaster “Full Throttle” in Six Flags Magic Mountain in Valencia, Californië, het record van de grootste loop op zijn conto schrijven. Deze cirkel is 38.75 meter op zijn hoogte punt. Het ritje duurt 1 min 30 seconden. Lang bang hebben is dus niet nodig, je bent er zo door.

6. Achtbaan met de meeste loopings

De rollercoaster die de meeste loopings maakt is The Smiler in Alton Towers Resort in Staffordshire, VK. Het zijn er 14. De passagiers gaan door al die bochten aan een snelheid die soms wel tot 85 km per uur gaat. De hoogste top is er 30 meter. Het totale ritje duurt 165 seconden over een slordige 1.17 kilometer.

5. Grootste Achtbaan van hout

Die staat in Duitsland. Hij vertegenwoordigt fier de ‘old school’ rollercoasters. Je kan dit houten gevaarte vinden in Heide-Park Soltau. Ga op zoek naar de Colossos. Op zijn hoogste punt is hij een impressionante 60 meter hoog.

4. Oudste Achtbaan die nog steeds in bedrijf is

Gaan we op zoek naar de oma van alle rollercoasters, dan komen we uit bij The Scenic Railway in Luna Park in Melbourne, Australië. Deze ging open op 13 december 1912 en bleef dienstdoen sindsdien. Hij werd ontworpen door de Amerikaan La Marcus Adna Thompson. In Europa staat de oudste rollercoaster in Kopenhagen in het Tivoli Park. Daar konden ritjes in gemaakt worden sinds 1914. Hij is wat traag, maar we hebben veel respect voor deze oude machines.

3. Langste in een achtbaan zitten

Een hobby zoals een andere, dat is die van Richard Rodriguez uit de VS. Deze man reed de Pepsi Max Big One (enige sponsering is deze rollercoaster niet vreemd) en de Big Dipper rollercoaster in Pleasure Beach in Blackpool, voor wel 405 uur en 40 minuten lang. Hij begon met deze stunt op 27 juli 2007 en hij bleef bezig tot en met 13 augustus. Een beetje hoofdpijn moet deze megafan toch gehad hebben na dit record.

2. Langste Achtbaan

Deze rollercoaster is niet voor watjes. De langste staat nu in Nagashima Spa Land amusement park in Nagashima, Japan. De naam van deze recordhouder: de Steel Dragon 2000. Deze opende op 1 augustus 2000. Hij meet een lengte van 2.48 kilometer.

1. Meeste naakte passagiers in een Achtbaan

Afsluiten doen we met een heel leuk record. Namelijk de meeste naakte passagiers in een roller coaster. Waar anders dan in het Guinness Book of Records kunnen we dat vinden. Het zijn er 102. Dit record werd gezet in de Green Scream rollercoaster in Adventure Island in Southend on Sea, Essex. Het heugelijke feit vond plaats op 8 augustus 2010. De deelnemers haalden met hun stunt bijna 40.000 EUR op voor een goed doel.

  • Add Your Comment