Top 9 Duurste Fruit Ter Wereld

Twee stuks groenten en twee stuks fruit per dag wordt ons aanbevolen. We houden allemaal wel van een stuk fruit op zijn tijd, maar het fruit in deze top 10 koop je niet per kilo. Hoewel fruit rijk is aan vitamines en antioxidanten kost deze gezonde lijst je een maandloon, of meer.

9. Densuke watermeloen

denuske

Zo zwart als de nacht, wordt deze watermeloen geprezen om zijn unieke zoete smaak. Niet alleen met zijn voorkomen zal hij opvallen bij de groenteboer, ook de prijs springt in het oog: In 2008 werd een exemplaar van ruim 7,5 kilo op een veiling verkocht voor 6.100 dollar.

8. Yubari King Meleon

yubari

Deze meloen wordt zorgvuldig verzorgd met de hoop op een perfect resultaat. De takken worden gesnoeid, zodat er slechts één exemplaar aan groeit. Wanneer de meloen ontsproten is, wordt hij voorzien van een zonnehoedje. Na het plukken wordt de stengel van de vrucht in een T-vorm gesneden. Een perfect paar van deze vruchten bracht op een veiling maar liefst 23.000 dollar op.

7. Taiyo-no-Tamago Mango

Taiyo-no-Tamago Mango

Om deze eretitel Taiyo-no-Tamago Mango’s te verdienen, moeten de mango’s een hoog suikergehalte hebben en minstens 340 gram wegen. De prijs voor een kistje met twee van deze bijzondere mango’s is 3.000 dollar.

6. Ruby Roman druiven

ruby roman

Deze perfect ronde, extra zoete druiven hebben de grootte van een pingpong bal. Kennelijk zijn dit graag geziene kenmerken voor een druif. Er wordt dan ook regelmatig een bedrag van maar liefst 4.000 dollar neergeteld voor een aantal van deze vruchten.

5. Vierkante meloenen

vierkante meloen

Vierkante meloenen? Ja, ze zien er zeker bijzonder uit, maar of het de vraagprijs waard is? Om de bijzondere vorm te verkrijgen, worden de meloenen in plastic bakken verbouwd. Deze Japanse meloenen werden voor 800 dollar per stuk aan Russische handelaren verkocht.

4. Dekopon citrusvrucht

Dekopon

Deze kruising tussen mandarijn en sinaasappel bevat minder vliesjes en smelt op je tong. Ook de smaak van de vruchten is uitstekend en zorgen ervoor dat tevreden klanten terug blijven komen. De smaak van dit fruit schijnt de perfecte balans te vormen tussen zoet en bitter. Deze citrusvruchten worden per 6 verkocht voor 80 dollar.

3. Sekai-ichi appels

Sekai-ichi

Voor deze appel worden de velden met de hand bestoven. De appel zelf wordt met honing gewassen en met de hand bestempeld. De appel gaat dan ook over de toonbank voor 21 dollar. Niet per kilo, maar per stuk.

2. Sembikiya Queen aardbei

sembikiya

Deze aardbeien zijn vernoemd naar de flamboyante fruitwinkel in Tokio die ze verkoopt. Ze worden met de hand uitgezocht en in een perfecte combinatie van 12 stuks verpakt. Zelfs voor de prijs van maar liefst 85 dollar verkoopt de fruitboer minstens 50 doosjes per dag.
https://v1.myfirstclasslife.com/7-sembikiya-queen-strawberries-85-00pack-12/

1. Peren in Boeddha-vorm

boedha peer

Terwijl deze peren zich aan de bomen vormen, worden er schimmels op geplaatst. Hierdoor nemen de vruchten de vorm aan van een klein, decoratief beeldje. Hier wordt vervolgens maar al te graag 9 dollar voor neergeteld: kopers haasten zich zo gauw als de peren geplukt zijn naar de winkel.

Al dit dure fruit valt trouwens in het niets als je het vergelijkt met ander duurste eten in de wereld, wat dacht je van een toetje van €27.000 ?

  • Add Your Comment