8 Kleinste Mannen Die Ooit Hebben Geleefd

Size does matter. Of niet? Voor deze mannen, hopelijk niet! Wij maakten een keurig lijstje voor je, met de acht kleinste mannen ter wereld. Mocht je hen tegenkomen, laat ze maar lekker vooraan in de bioscoop zitten!

8. He Pingping, 74 centimeter

In China werd in 1988 He geboren. He is het derde kind in een gezin van vijf. Zijn ouders en twee zussen hebben een normale gestalte. Volgens zijn vader was He zo groot als een handpalm toen hij geboren werd. Daarna groeide hij erg traag. De kleine man leidt aan osteogenesis imperfecta, waardoor een normale bot groei en lengte niet mogelijk is. Hij overleed onverwacht in maart 2010 in Rome. Hij bezweek aan een hartkwaal. Net voor zijn opname klaagde hij over pijn in zijn borst. Tot nu toe is hij de kleinste Chinees die ooit geleefd heeft.

7. Edward Niño Hernández, 70,2 centimeter

Uit Colombia komt deze Edward. Hij werd geboren in 1986 en leeft nog steeds. In zijn land is hij de kleinste inwoner. Na zijn geboorte is hij niet veel meer gegroeid. Edward woont in Bogota. Hij heeft last van cataract op zijn ogen, en vindt ook schrijven moeilijk, omdat zijn vingers minder bewegelijk en klein zijn. Hij werkt part-time als danser. Nadat He Pingping overleed, was Edward de kleinste man ter wereld. Die titel hield hij niet lang, slechts enkele maanden, tot oktober 2010.

6. Lin Yü-chih, 67,5 centimeter

Lin komt uit Tapei in Taiwan en werd geboren in 1972. Hij is 67.5 cm. Hij heeft osteogenesis imperfecta, een genetische aandoening aan zijn beendergestel dat een normale groei verhindert. Lin is een activist, die opkomt voor de rechten van gehandicapten. Door zijn ziekte zit hij constant in een rolstoel.

5. Khagendra Thapa Magar, 67 centimeter

In Nepal werd in 1992 de nu 67 centimeter lange Khagendra geboren. Hij weegt nu ongeveer 6 kilogram. Hij lijdt aan primordiale dwerggroei. Zijn beide ouders zijn van een normale gestalte. In zijn dorp staat hij bekend onder de naam ‘Little Buddha’. Ook hij had volgens de Guinness Book of Records even de titel van de kortste man ter wereld, tot in 2011. Er werden ondertussen heel wat internationale reportages gemaakt van deze kleine, sympathieke man.

4. István Tóth, 65 centimeter

Ook dit is een korte man, uit Hongarije. Maar zijn lengte, 65 centimeter, moet nog officieel worden bevestigd. In 2011 overleed hij, hij was 48.

3. Junrey Balawing, 60 centimeter

Uit de Filipijnen komt Junrey, 60 centimeter lang. Dat is maar 10 centimeter langer dan een gemiddelde baby! Junrey werd geboren in 1993 en beweert sinds 2015 de korstste man in leven te zijn. Hij lijdt aan de ziekte Achondroplasie, wat de oorzaak is van zijn geringe lengte. Junrey heeft constante aandacht van zijn ouders nodig. Maar hij helpt hen waar hij kan. Met de kippen te voederen bijvoorbeeld.

2. Gul Mohammed, 57 centimeter

Gul Mohammed werd geboren in New Delhi, India in 1957. Hij overleed op 1 oktober 1997. Zijn dood was niet te wijten aan zijn kleine gestalte. Hij voerde een levenslang gevecht tegen astma en bronchitis, veroorzaakt door stevig te roken. Tja!

1. Chandra Bahadur Dangi, 54,6 centimeter

Dit is officieel de kleinste man ter wereld. 54,6 centimeter, 12 kilogram in totaal. Dit werd bevestigd door het Guinness Book of Records. Chandra werd geboren in een afgelegen bergdorp in Nepal in1939. Hij leed aan primordiale dwerggroei. Pas in 2012 werd hij ‘ontdekt’. Tot dan had hij zijn geboortedorp nooit verlaten. Sinds hij een beroemdheid was, wilde hij graag de wereld zien. Hij overleed tijdens een optreden met een circus in 2015, op 75-jarige leeftijd.

  • Add Your Comment