11 Geboortes Die Net Even Anders Zijn Verlopen

Een nieuwe baby die op de wereld komt. Misschien het mooiste en intiemste moment in het leven van de mama en papa van de kleine uk. Wij lijsten 10 wel heel bijzondere geboortes voor je op.

11. Een tweeling met twee verschillende vaders

Mia Washington kreeg twee jongens. Een tweeling. Maar het bijzondere is dat haar echtgenoot de biologische vader is van slechts één van de boys. Het klinkt onmogelijk, maar dat is het niet. Er bestaat zelfs een medische term voor: heteropaternal superfecundation. Het komt regelmatig voor bij katten en honden, bij de mensheid is het zeldzaam. Zaadcellen kunnen tot wel vijf dagen lang overleven in de baarmoeder. Als een vrouw in deze periode met twee verschillende mannen seks heeft, kan het zijn dat bij twee-eiige tweeling de beide eicellen door ander sperma worden bevrucht. Wanneer Mia’s jongens werden geboren, leken ze totaal niet op elkaar. Mia gaf haar slippertje toe, en mijnheer Washington erkende beide kinderen als zijn zonen. Eind goed, al goed.

10. Een tweeling met een verschillende huidskleur

Eén kans op een miljoen. Dat is de kans dat een koppel met verschillend huiskleuren heeft om een tweeling te krijgen waarvan elk kind een andere huidskleur heeft. Het overkwam een Brits koppel, Kian & Remee Hodgson. Hun kinderen lijken echt in niets op elkaar. De ene dochter heeft blonde haren en blauwe ogen, de andere donkere ogen en zwarte krulletjes. Eerder schreven we over ze in ons lijstje van bijzondere tweelingen.

9. De oudste moeder

Dat vrouwen steeds ouder moeder worden, is een trend die al een aantal jaar aan de gang is. Rajo Devi uit Hissar, India, spant echter de kroon. Zij werd mama van een dochter, Naveen, op haar 70e. Zij en haar echtgenoot hebben heel hun leven geprobeerd zwanger te worden. Rajo gaf niet op, ook niet na haar menopauze. Zelf vindt het zelf een mirakel. De baby werd geboren met de hulp van een IVF-behandeling. Rajo zelf overleed bijna bij de bevalling door complicaties maar kwam erdoor. Vandaag is Naveen gelukkig bij haar oude mama en papa in haar dorp.

8. De jongste moeder

Als er een oudste moeder is, dan is er ook een jongste. En deze is Lina Medina. Zij beviel van een kind wanneer ze vijf was! Uit berichten blijkt dat het meisje ongesteld was sinds haar derde levensjaar. De omstandigheden waarin ze zwanger werd, zijn onbekend. Totdat het kind tien was, wist die niet wie zijn echte moeder was. Het werd in de waan gelaten en dacht dat zijn moeder gewoon zijn oudere zus was.

7. Vroegst geboren baby

James Elgin Gill werd geboren op 20 mei 1987 in Ottawa, Canada. Hij kwam meer dan 18 weken te vroeg op de wereld. De zwangerschap duurde slechts 21 weken en 5 dagen. Hij is de jongste premature baby die het heeft overleefd. Hij woog bij de geboorte 624 gram.

6. Kleinste Baby

624 gram is al helemaal niks, maar het kan nog lichter! Emilia Grabarczyk werd in 2004 geboren na een zwangerschap van 25 weken, ze woog 229 gram en was 20 centimeter lang. Ze heeft het overleefd!

5. De grootste baby

De grootste baby is dan weer Sig. Die woog een stevige 10,2 kilogram als hij zijn eerste schreeuw op de aarde deed. Een ‘gewone’ baby naast Sig leek in verhouding tot hem een echte mini-baby.

4. De toilet baby

Deze baby werd geboren toen haar moeder, zeven maanden zwanger, een treinreis aan het maken was. De baby kwam ter wereld in het toilet. De geboorte verliep zo snel, dat de moeder amper besefte wat er aan de hand was. De baby kwam terecht in de toiletpot, maar viel erdoor en kwam belandde op de treinsporen. Medewerkers van het nabije treinstation werden gewaarschuwd en vonden het meisje levend terug. only in India!

3. Geboren in een boom

15 jaar geleden gaf Chirindza in Mozambique het leven aan een meisje. Niet ongewoon, zijnde het niet dat deze baby in een boom werd geboren. Mama Chirindza moest vluchten voor een overstroming, en aangezien er in dat water krokodillen zaten, was het kwestie van zo snel mogelijk zo hoog mogelijk te geraken. Maar haar Rositha kon niet wachten op drogere momenten en kwam in die boom ter wereld.

2. De Dionne vijfling

Ze heren Annette, Cecile, Emilie, Marie en Yvonne. Zij zijn de eerste vijfling die hun kindertijd overleefden. De identieke zussen werden geboren in 1934 in Canada. Wanneer ze negen maanden oud waren, werden ze weggenomen bij hun ouders. Hun papa had namelijk net een contract getekend om zijn dochters ‘tentoon te stellen’ op de Wereldtentoonstelling in Chicago. De overheid zorgde verder voor ze, maar buitte ze ook uit door van deze meisjes een echte toeristische attractie te maken. Ze verschenen in talrijke reclamecampagnes en hun huis werd een echte trekpleister. In 1943 werden de ouders gedeeltelijk hersteld in hun ouderlijke macht. Maar er waren behoorlijke spanningen in het gezin, en de meisjes verlieten het ouderlijk dak wanneer ze 18 waren. Later kregen ze samen 2 miljoen euro van de overheid voor de uitbuitingen in hun jeugd.

1. Meeste baby’s tegelijk

De vijfling was nog puur natuur. Tegenwoordig kunnen we de natuur een handje helpen met behulp van IVF. Er is dan wel het risico’s op meer baby’s. In 2009 beviel Nadya Suleman (ook wel bekend als Octomom) van 8 baby’s (6 jongens, 2 meisjes), en ze had er al 6! Ze werd een beroemdheid en kreeg een reality show. Maar veel kindjes kost veel geld en uiteindelijk is ze ook gaan strippen en heeft ze zelfs een pornofilm gemaakt om geld te verdien…

  • Add Your Comment