9 Tieners die miljoenen verdienen zonder een diploma

Studeren, studeren, studeren. Bestaat jouw leven alleen maar uit studeren? Je doet het allemaal voor de goede zaak. Een keurig diploma, een keurige job en daarna centjes, huisje, tuintje en … . Deze tieners hebben het net even anders aangepakt. Zonder diploma zijn ze er ook hard voor gegaan. Zelfs voor ze 18 werden, hadden deze jongelui reeds een aardig gespekte bankrekening. Lees door ons lijstje rijke tieners, misschien doe je nog wel wat inspiratie op.

9. Juliette Brindak

Wie kent Miss O & Friends, een social network site? Deze website moet je zeker eens bezoeken. Hij werd opgericht door Juliette, onder haar investeerders zit onder andere Procter en Gamble. In de VS werd deze site in 2011 uitgeroepen tot de populairste site voor meisjes. Juliette, die in New York woont, heeft er al 30 miljoen dollar mee verdiend. En dat zonder een diploma.

8. Nick D’losio

Met apps valt geld te verdienen. Veel geld, en als je er dan nog eens op tijd mee begint, dan komt het helemaal goed. Dat deed deze Nick. Hij ontwikkelde een app die al snel opgemerkt werd door Yahoo. In 2013 verkocht Nick zijn Summly voor 30 miljoen dollar. Net zoals andere techondernemers, verliet Nick zijn school en legde zich voltijds toe op nieuwe productontwikkelingen. Als jonge miljonair doe je wat je wil natuurlijk.

7. Tom Skazy

Deze jongeman kreeg een ingeving tijdens zijn eerste jaar aan de universiteit. Tom startte zijn eigen bedrijf op waar hij producten verkoopt die gemaakt zijn van afval. TerraCycle werd een succes. Tom had geen tijd meer om naar de les te gaan en legde zich volledig toe op zijn bedrijf.

6. Tyler Dikman

Als ondernemer word je geboren? Tyler Dikman is een voorbeeld die deze stelling ondersteunt. Op zijn 15 richtte hij zijn bedrijf op, CoolTronics, een onderneming die kleine bedrijven en individuen helpt het maximum uit hun IT te krijgen. Toen hem gevraagd werd of hij geen universiteitsdiploma nodig had, was zijn antwoord ‘geen tijd, want ik moet mijn million dollar company van de grond krijgen’.

5. Adam Horowitz

Ook Adam deed op zijn 15e iets waar ‘normale’ jongens van 15 nog niet mee bezig zijn. Hij zette voor zichzelf een uitdagend doel: voor zijn 18 dollar miljonair worden. Niet alles lukt de eerste keer, maar na enkele mislukkingen kwam hij aan het hoofd te staan van Mobile Monopoly. Dit is een lessenreeks die mensen helpt om geld te verdienen met mobiele marketing leads. De lessen worden online gegeven, dus veel overheadkosten heeft dit bedrijf niet. De nood om naar de universiteit te trekken voelde deze jonge wonderboy echter niet. Hij is wel druk bezig met zijn tweede bedrijf op te starten: Young & Boss, een netwerk voor jonge entrepreneurs.

4. Ashley Qualls

Een boss lady op de vierde plaats in ons lijstje. Toen ze 14 (!) was richtte deze dame een website op, Whateverlife.com. Daarop zette ze info die tieners wel interesseert, zoals filmpjes over beroemdheden, maar ook gratis HTML tutorials. De site had vanaf het begin zeven miljoen bezoekers per maand. Bang, een nieuwe dollar miljonair was geboren. Een jaar na de launch vertrok Ashley uit haar middelbare school. Ze is nu full time bezig met haar websitebusiness. Ze kreeg al een bod van 1,5 miljoen dollar voor één van haar sites, maar die wees ze af.

3. Cameron Johnson

Met een gewone achternaam als Johnson, moet je iets ongewoons doen. Dus begon deze Cameron heel vroeg met zijn eigen geld te verdienen. Dat gebeurde met een Beanie Baby te verkopen op eBay. Het bracht hem 900 dollar op. Toen was hij negen. Iets jonger nog, ontwierp hij de uitnodigingen van een feest van zijn ouders. Cameron was zo slim om er zijn naam en logo op te zetten. Snel volgden de orders van de vrienden van zijn ouders. Nu is Cameron ongeveer 3 miljoen dollar waard. Hij is een best-selling auteur, een succesvolle zakenman en een motivational speaker die volle zalen trekt. Vroeg geleerd, is oud gedaan, niet? En dat allemaal zonder universitair diploma.

2. Jeri Ellsworth

Ook Jeri is een ‘schoolverlater’. Zij leidde zichzelf op tot ingenieur en is momenteel de CEO van het virtual reality bedrijf Technical Illusions. Ze heeft er reeds miljoenen mee verdiend en is het levende bewijs dat je met hard werk en ambitie ook een heel lange weg kan afleggen.

1. Jon Koon

Op zijn 16e was deze kerel als een artiest-designer. Zijn eerste miljoen kwam uit een bedrijf waar hij onderdelen van auto’s verkocht. Daarna geraakte hij meer geïnteresseerd in mode en ontwierp een eigen collectie. Hij werkte onder andere samen met Adidas aan een street wear collectie. Hij is een van de lucky ones die heel de wereld rondreist om inspiratie op te doen voor zijn ontwerpen. Business and pleasure, noemen ze dat. Zonder diploma dan nog wel.

  • Add Your Comment