De 4 mooiste roadtriproutes in Europa

Yes, de zomervakantie komt eraan! Veel mensen pakken het vliegtuig; heerlijk om binnen een paar uur op de plek van bestemming te zijn. Toch kan het ook leuk zijn om met de auto op vakantie te gaan, bijvoorbeeld voor een roadtrip. Zo geniet je én van de reis én van de uiteindelijke bestemming. Hieronder zetten wij de vier mooiste roadtriproutes voor je op een rij.

Een goede voorbereiding is het halve werk

We weten allemaal dat je goed voorbereid moet zijn als je op vakantie gaat. Zorg er in eerste instantie voor dat jouw auto of busje waarmee je de roadtrip gaat maken in orde is. Sluit een goede autoverzekering af die buitenlandse pechhulp aanbiedt: een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Bepaal zelf welke dekking bij je past en eventueel kun je de verzekering nog aanvullen. Een autoverzekering vergelijken doe je al snel en gemakkelijk online. Ook is het verstandig om je te verdiepen in milieustickers en eventuele douanegrenzen.

1 Kriskras door Kroatië

Kroatië staat bekend om haar mooie wateren, vele natuurgebieden en het prettige weer. Een aanbevolen roadtrip is de tocht vanaf Zagreb richting Dubrovnik. In deze tocht zie je de mooiste hoogtepunten van het land, waaronder het indrukwekkende Plitvice Lakes National Park. Als je zelf met de auto gaat, zit er een groot voordeel aan verbonden: je kunt makkelijk een keer afwijken om de mooiste eilanden te bezoeken. Wanneer je alle hoogtepunten van dit Europese land wil ontdekken, is het aan te raden om ongeveer een week hiervoor te plannen. Wanneer je dit doet, breng dan zeker een of twee nachten door in de meren van Plitvice.

2 Het noorden van Schotland

De noordkust van Schotland, in de volksmond ook wel de North Coast 500 genoemd, is een van de meest populaire en toeristische plekken van Schotland. De noordkust is 500 mijl lang en tijdens deze roadtrip ontdek je meerdere landschappen. Zo zie je onder andere het duistere landschap, een steile kustlijn die ineens in de zee valt, zandstranden én meerdere historische gebouwen. De North Coast 500 begint en eindigt in Iverness en de roadtrip duurt zo’n vijf tot acht dagen. Ga van Iverness naar Strathcarron en vervolgens richting Bealach en door naar Applecross – wat echter wel een spannend stukje van de route is.

3 Amalfikust in Italië

Wanneer je verlangt naar een azuurblauwe zee, schattige dorpjes die tegen de heuvels zijn opgebouwd en prachtige zonsondergangen moet je zeker een bezoek brengen aan de Amalfikust in Italië. Ook al zijn de haarspeldbochten voor diegene met wagenziekte niet zo’n pretje, deze roadtrip is dat zeker de moeite waard. Eenmaal genietend van de vele mooie uitzichten ben je de spannende rit gelijk weer vergeten. Plan je route van Positano via Ravello en Praiano en breng ook nog een bezoekje aan Napels als je in de buurt bent.

4 Het mooie Portugal

Wie al een keer een bezoekje heeft gebracht aan Portugal, weet dat Lissabon en Porto twee fantastische steden zijn. Een aanbevolen roadtrip is dan ook de route vanaf Lissabon richting Porto met daartussenin nog eens negen prachtige stops. Breng in Lissabon zeker een bezoekje aan de trams, de schattige witte dorpjes en indrukwekkende landschappen. Begin jouw roadtrip in Lissabon waar je jouw ogen kunt uitkijken – de historische gebouwen zijn er prachtig. Ook kun je hier genieten van het heerlijke diner met als toetje een prachtige zonsondergang. Ga vervolgens richting Sintra, de stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je komt er gauw genoeg achter waarom de stad op deze lijst staat. De sprookjesachtige gebouwen en de ondergrondse tunnels verklapt het al een beetje. Na deze indrukwekkende stad kom je nog veel meer hoogtepunten tegen waar jij zeker van zal gaan genieten.

  • Add Your Comment