De meest verrassende voordelen van shutters

Op het gebied van raambekleding is het aanbod ongelooflijk groot. Van rolgordijnen tot shutters. En alles wat daartussenin valt. Er is keus genoeg. Shutters behoren al heel wat jaren tot de absolute favoriet in de wereld van raamdecoratie. En dat is natuurlijk niet voor niets. Deze vorm van raambekleding biedt namelijk tal van voordelen. De meest verrassende voordelen van shutters lichten we hieronder toe.

Functioneel tijdens alle seizoenen

Wat veel mensen niet beseffen, is dat jouw keuze voor raambekleding een allesbepalende rol speelt in het wooncomfort. Shutters dragen heel sterk bij aan een hoog wooncomfort. Zo zijn ze functioneel tijdens alle seizoenen. Gedurende de lente en zomer hou je de zon zo veel mogelijk buitenshuis. Op die manier wordt het niet extreem warm binnen en heb je ook geen last van vervelend lichtinval waardoor je het beeldscherm niet kunt zien of last van je ogen krijgt. Door met de lamellen te spelen, bepaal je zelf hoeveel licht je binnenlaat.

In de winter is dit natuurlijk anders. Dan zie je het juist graag aangenaam binnen qua temperatuur. En het liefst zonder al te vaak de verwarming aan te zetten. Zeker met de huidige energieprijzen. Shutters kunnen hieraan bijdragen. Door ze overdag goed open te zetten en op die manier alle straaltjes zonlicht te pakken om het huis te verwarmen, wordt het al snel aangenaam in huis. Zodra de zon ondergaat, sluit je de shutters snel en werken ze ook nog eens als isolerende factor tussen het raam en de ruimte. Op die manier verlies je in de nacht veel minder warmte en blijft de temperatuur zo stabiel mogelijk in huis.

Geschikt voor elke ruimte in huis

Het is niet altijd gemakkelijk om raambekleding te kiezen. Zeker niet als je een nieuwe woning betrekt en álle ruimtes nieuwe raambekleding nodig hebben. Dan zal je veel keuzes moeten maken. Niet alle vormen van raamdecoratie zijn immers voor elke ruimte geschikt. Zo hang je natuurlijk geen stoffen gordijnen in de badkamer op.

Met shutters is dit anders. Deze zijn in heel veel verschillende materialen verkrijgbaar. Hout is minder geschikt voor vochtige ruimtes, maar kunststof kan weer uitermate goed gebruikt worden. Op die kun je in alle ruimtes dezelfde soort raambekleding gebruiken. Dat zorgt voor één mooi geheel en maakt het kiezen een stuk gemakkelijker.

Wist je dat shutters altijd geheel op maat worden gemaakt? Hierdoor kan er voor elk type raam geschikte shutters samengesteld worden.

Kindvriendelijk

Zodra je kinderen krijgt, merk je dat heel veel ooit ‘gewone’ spullen enorm gevaarlijk blijken te zijn voor jonge kinderen. Zeker bij raambekleding. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen waar ze in verstrikt kunnen raken tijdens het spelen, maar ook kleine losse onderdelen die een gevaar kunnen vormen. Het is dan ook belangrijk dat er op de kindvriendelijkheid van de raambekleding wordt gelet. Zeker in de kinderkamer. Shutters zijn dan een zeer goede optie.

  • Add Your Comment