Verbluffende resultaten van darters

De Britse sport darten is ontstaan ergens tussen 1491-1547. Het zou een manier zijn geweest om boogschutters te trainen scherper te schieten. Nu is darten een van de populairste sporten. Nederland kent een aantal goede darters zoals Michael van Gerwen, Jelle Klaassen en Raymond van Barneveld. Dit zijn de meest verbluffende resultaten van darters. 

Michael van Gerwen in de Premier League Darts

In 2021 gaf de Nederlandse darter zijn visitekaartje af tijdens de Premier League Darts. Van Gerwen wist gelijk de toon van de wedstrijd te bepalen met een 180’e en een 125-finish. Zijn tegenstander, José de Sousa, liet zich niet gek maken door van Gerwen en gooide ook twee maximale scores in de eerste twee legs. 

Het was een spannend duel tussen de twee getalenteerde darters. De score liep gelijk op, maar van Gerwen wist een hele belangrijke ‘break’ te gooien. Hiermee kwam de Nederlander op een 4-2 voorsprong. Beide darters gooide uitstekend, maar het was weer van Gerwen die de ronde won.  

Uiteindelijk heeft de Nederlander met 7-4 van de Sousa gewonnen. Zijn finish was niet de sterkste waardoor zijn score van boven de 110 naar 104 zakte. Hij wist 7 keer een 180 te gooien. Michael van Gerwen is drievoudig wereldkampioen en een van de beste darters van dit moment.

WK Darts finale tussen Phil Taylor en Raymond van Barneveld

Het WK van 2007 wordt door velen nog steeds over gesproken. Phil Taylor en Raymond van Barneveld stonden tegenover elkaar in de finale. Het was de eerste keer voor van Barneveld bij de PDC en wist zich gelijk te plaatsen voor de finale. De strijd die volgde met Phil Taylor was een van de spannendste ooit. 

Taylor was op dat moment de regerend wereldkampioen. Hij wist drie keer op rij de titel binnen te slepen en wilde zijn 11e titel behalen tegenover van Barneveld. Taylor weet heel knap de eerste tien legs te winnen waardoor de strijd al voorbij lijkt te zijn. Ineens lijkt Barney het ritme gevonden te hebben en staat het 2-3. Dit was precies wat de Nederlander nodig had. 

De spannendste WK Darts finale ooit gaat verder. De mannen bereiken 6-6 in sets en 5-5 in legs. De darters moeten voor de bull gaan om te bepalen wie de volgende leg mag starten. Barneveld gooit in de bullseye en Taylor in de bull. Taylor lijkt te gaan winnen met een 180, maar Barneveld gooit hetzelfde en maakt het af met een winnende dubbel. Het WK 2007 is de geschiedenisboeken ingegaan als de beste finale ooit. 

De beste darter ter wereld

Phil Taylor heeft nog steeds de meeste WK darts titels op zijn naam staan. De Engelse darter werd maar liefst 14 keer kampioen. Hierdoor wordt hij gezien als een van de beste darters ooit. Het WK Darts 2022 is gewonnen door Peter Wright. Dit was zijn tweede titel. 

De PDC heeft een wereldranglijst en daar heeft Peter Wright de eerste positie overgenomen van Gerwyn Price. De Order of Merit bepaalt wie de beste darter van dat moment is.

  • Add Your Comment