Geniet van een heerlijk kerstdiner met de hele familie

Kerst is de meest magische tijd van het jaar. Dit is hét moment om samen te komen met alle mensen die je liefhebt, omdat samenzijn een belangrijk element van de kerst is. De kerst staan niet alleen in het teken van samenzijn, maar ook van feestvieren, cadeautjes, blijdschap en vooral van lekker eten. Gezien we het allemaal druk kunnen hebben, is het fijn om je alvast voor te bereiden op de komende feestperiode. Wil jij weten hoe je samen met familie en vrienden kunt genieten van een heerlijke kerstdiner? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen. 

Een intiem kerstdiner

De dagen voor kerst kunnen veel stress met zich meebrengen, omdat we druk zijn met het kopen en inpakken van cadeautjes, inkopen doen voor het kerstdiner en alle voorbereidingen die daarbij komen kijken. Het is dan fijn om een plan van aanpak te hebben voor het kerstdiner. Zo kun je er namelijk voor zorgen dat je samen met al je gasten, een onvergetelijke avond tegemoet kunt gaan. Voor een intieme diner kun je het menu van het diner opdelen in drie fasen. In de eerst fase wordt het voorgerecht geserveerd. Heb je geen idee wat je hierbij kunt serveren? Dan kun je kiezen voor een feestelijke salade met stoofpeer en geitenkaas, soep of knapperige broodjes met biefstuk en parmezaanse kaas. Hierna kan gekozen worden voor een hoofdgerecht met kerst vlees, zoals zalm met aardappelen, gevulde kerstkip met cranberry of heerlijk gekruide rosbief. Vergeet hierbij geen passende wijnen te serveren. Tot slot kun je overgaan op het nagerecht of een kerst dessert, zoals ijscake met crunchy chocolade, mango-tiramisu of ijsbolletjes met fruit.

Een groot diner

Organiseer je een groot diner? Dan kun je hier makkelijk doen met een gourmet diner. Meerdere gourmetstellen, schalen met vlees en groenten zullen de eettafel sieren, zodat iedereen kan nemen waar hij of zij zin in heeft. Een belangrijk element van een geslaagde gourmetavond, zijn de gasten. Nog belangrijker is dat het vlees betaalbaar is, maar ook van hoge kwaliteit is. Uiteraard kun je hiervoor het beste naar een fysieke- of online slager gaan. Er kan dan gekozen worden voor mini gourmet producten of juiste voor een gourmet schotel. Uiteindelijk hangt deze keuze van persoonlijke wensen en behoeften af. 

Samenvattend, de kerst is de meest magische tijd van het jaar, omdat het in het teken van samenzijn, plezier, cadeaus en veel lekker eten staat. Ben jij dit jaar aan de beurt om een kerstdiner te organiseren? Dan kun je kiezen voor een intiem drie gangen diner met een kleine groep mensen of juist voor groot diner, waarbij je kunt gourmetten. Hoe ga jij jouw kerstdiner organiseren?

  • Add Your Comment