Geniet van de zomer met een heerlijke bbq

In de zomer is het heerlijk om met vrienden en familie buiten te eten. Zorg ervoor dat de tuin helemaal in orde is. Vind je het gezellig om lang te tafelen? Kies er dan voor om de bbq aan te zetten en hier van alles lekkers op te leggen. Maak vooraf een lijst wat je allemaal nodig hebt voor een geslaagde bbq. Zorg dat je weet hoeveel mensen langskomen voor de bbq om zo de hoeveelheid eten en drinken in te schatten. Vind je het lastig wat je allemaal in huis moet halen? We zetten hier wat tips op een rij om een geweldige bbq te organiseren. 

Doe op tijd inkopen

Vooral wanneer het mooi weer is zijn er veel mensen die inkopen gaan doen om te barbecueën. Zorg er daarom voor dat je er op tijd bij bent. Vraag aan de mensen die komen of ze graag vis, vlees of vegetarisch willen eten. Een tomahawk steak bbq is altijd een goed idee. Bestel het vlees online zodat je zeker weet dat het op tijd komt. Je kunt hiervoor kiezen wanneer je met een grote groep gaat barbecueën. Dat geeft meer rust en je kunt de bestelling gemakkelijk thuis laten bezorgen. Kies voor gevarieerd vlees en vis zodat er voor iedereen wat lekkers tussen zit. Controleer ook nog of de bbq goed werkt, anders is het verstandig om hier ook nog onderdelen voor te kopen. 

Maak zomersalades 

Een zomersalade doet het altijd goed bij een bbq. Maak bijvoorbeeld een pastasalade of een salade met veel fruit erin. Het staat leuk op tafel en het is lekker om erbij te eten. Kies voor verse en goede ingrediënten zodat je heerlijke combinaties kunt maken. Het is fijn om grote saladebakken hiervoor te hebben. Kijk ook of je genoeg borden, bestek en ander materiaal in huis hebt. Anders kun je daarvoor ook nog even snel naar de winkel. Leuke decoratie zoals verlichting maakt de bbq helemaal af. 

Begin op tijd met de voorbereidingen

Zorg dat je op tijd begint met het voorbereiden van de bbq en spreek een duidelijke tijd af wanneer iedereen kan komen. Het is natuurlijk leuk als je de voorbereidingen daarvoor al hebt gedaan en niet nog lang in de keuken hoeft te staan. Bedenk ook vooraf hoe veel drinken je in huis moet halen en schenk dat in wanneer de eerste gasten komen. 

Kortom, voor een geslaagde bbq zijn de voorbereidingen erg belangrijk. Kies voor een heerlijke ossenhaas bbq om het helemaal af te maken. Geniet van een heerlijke avond met deze tips!

  • Add Your Comment