Relatiedipje? Zo komen jullie er samen weer uit

Relaties en liefde is het mooiste wat er is. Helaas kosten ze ook een hoop werk. In de films lijkt het altijd vanzelf te gaan, maar de realiteit is toch anders. Hoe verliefd je ook op elkaar bent, vroeg of laat zul je waarschijnlijk in een dipje terecht komen samen. De spanning is weg en jullie zien elkaar als vanzelfsprekend. Jullie komen vast te zitten in een vaste routine, zonder enige vorm van spontaniteit. Aan de ene kant fijn dat het inmiddels zo vertrouwd tussen jullie is, dat jullie helemaal comfortabel met elkaar zijn, maar dit zorgt er wel voor dat de vonk een beetje verdwijnt. Gelukkig is er genoeg wat jullie kunnen doen om te vonk weer aan te wakkeren en samen uit jullie relatiedipje te komen.

Blijf elkaar verrassen

In het begin van de relatie deden jullie waarschijnlijk nog helemaal je best om de ander voor je te winnen. Waarschijnlijk deed je regelmatig iets liefs en spontaans voor de ander. Inmiddels is de buit echter binnen en zul je misschien minder behoefte hebben om moeite voor elkaar te doen. Dit is echter een grote valkuil. Om uit je relatiedip te komen (of er überhaupt nooit in te komen) is het enorm belangrijk dat je elkaar blijft verrassen. Koop bijvoorbeeld een spontaan een cadeautje voor de ander, zoals sieraden of iets lekkers. Het zijn al de kleine dingen die een groot verschil zullen maken.

Hou voldoende date-avonden

Toen jullie elkaar net leerden kennen, wilden jullie niets liever dan samen zijn. Dit hield in dat jullie elkaar wekelijks meerdere keren opzochten om samen iets leuks te gaan doen. Jullie bedachten waarschijnlijk de leukste dingen om samen te doen en gaven elkaar cadeautjes. Inmiddels wonen jullie misschien wel samen, wat betekent dat jullie dagelijks naast elkaar op de bank zitten. Jullie zien elkaar elke dag. Bij veel stellen betekent dit dat ze er niet meer samen op uit gaan. Dit is zonde en niet erg goed voor je relatie. Zorg er dan ook voor dat jullie regelmatig een echte date avond houden. Dof je lekker op en ga samen de deur uit. Zorg er ook voor dat je dit structureel blijft doen. Je zult zien dat je relatie er een stuk leuker van wordt!

Communicatie

Tot slot misschien wel de belangrijkste van allemaal, namelijk communicatie. Communicatie is het allerbelangrijkste in een relatie. Zit je ergens mee? Heb je gevoel dat het even niet helemaal lekker loopt in jullie relatie? Praat er dan met elkaar over. Zolang jullie open en eerlijk naar elkaar blijven en met elkaar blijven praten, kunnen jullie alles overwinnen! Ook een relatiedip.

  • Add Your Comment