Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische fiets?

Met een elektrische fiets leg je gemakkelijk lange afstanden af. Zo ben je lekker in beweging, zonder dat het je meer moeite kost dan dat het comfortabel is. Een elektrische fiets is ideaal om bijvoorbeeld naar je werk te gaan of een ontspannen rit in het weekend. Het aanbod aan e-bikes wordt tegenwoordig steeds groter, waardoor het soms moeilijk kan zijn om een elektrische fiets te vinden die bij jouw wensen past. Met deze tips vind jij de e-bike die het beste bij jou past. 

Het type elektrische fiets

Er zijn veel verschillende types als het gaat om elektrische fietsen. Denk bijvoorbeeld aan elektrische stadsfietsen geschikt voor woon-werkverkeer of recreatief gebruik, elektrische transportfietsen met voordrager, elektrische moederfietsen, elektrische fietsen met lage instap voor ouderen en elektrische sportieve fietsen. Wat voor type e-bike bij jou past, is compleet afhankelijk van wat jouw wensen zijn. Heb jij bijvoorbeeld kinderen? Dan zal je bijvoorbeeld eerder voor een moederfiets gaan. Gebruik je de fiets vooral om naar je werk te gaan? Dan is een elektrische stadsfiets misschien wel de oplossing voor jou. Om echt te weten wat het beste bij jou past, is het verstandig om goed na te denken waarvoor je de fiets het meeste zult gebruiken.

De actieradius van de elektrische fiets

Een actieradius van de accu geeft aan hoe ver je nog kunt fietsen met een accu. De actieradius is afhankelijk van de accu capaciteit, uitgedrukt in Wh (Wattuur). Over het algemeen kun je er vanuit gaan: hoe hoger het wattage, hoe meer afstand je met een volle accu kunt afleggen. Er zijn accu’s van zo’n 300 tot 750 Wh. 

Stel dat je de fiets alleen gaat gebruiken voor korte ritten, dan is het voordeliger om voor een accu met een laag wattage te gaan. Ben je van plan om langere ritten te maken? Dan is het toch wel handig om een grotere accu te hebben. Er is namelijk niks zo vervelend als tussendoor moeten stoppen om de accu op te laden. 

De prijzen en mogelijkheden

Als je op zoek bent naar een e-bike is de prijs misschien wel het eerste waar je naar kijkt. De goedkoopste e-bikes koop je voor rond de duizend euro. Premium e-bikes, zoals bijvoorbeeld de flyer e-bike, kunnen wel boven de vierduizend uitkomen. De prijs hangt vaak af van de extra snufjes en mogelijkheden die op een elektrische fiets zitten. Let hier dus ook goed op. 

  • Add Your Comment